Kunstgras Antwerpen

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Antwerpen? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Antwerpen. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt of aan een van de kaaien met zicht op de Schelde. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Antwerpen. We hebben zelfs een project in de binnenstad, aan de Sint Paulusstraat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Antwerpen heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Antwerpen

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Antwerpen, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en districten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken of deelgebieden: Meir, Schipperskwartier, Sint-Andries, Theaterbuurt, Universiteitsbuurt, Het Zuid, Antwerpen-Noord, Brederode, Centraal Station, Dam, Eilandje, Haringrode, Harmonie, Kiel, Linkeroever, Luchtbal-Rozemaai-Schoonbroek, Markgrave, Middelheim, Stadspark, Tentoonstellingswijk en Zurenborg.

Algemene informatie Antwerpen

Antwerpen, de monumentale hoofdstad van de provincie Antwerpen, telt ruim 520.000 inwoners en is qua inwonertal de grootste gemeente van België. De stad ligt grotendeels op de rechteroever van de Schelde. Het is de tweede haven van Europa. Van groot economisch belang is de petrochemische bedrijvigheid bij Antwerpen. De stad is ook een wereldcentrum voor diamanthandel.

De inwoners van Antwerpen, soms zelf -naar het Spaanse woord señor- Sinjoren genoemd, noemen hun stad afgekort 't Stad en soms de koekenstad, dit laatste vanwege de vele koekjesfabrieken in Antwerpen. De Beukelaer en Parein waren daarvan de bekendste.

Kunstgrasvelden in Antwerpen

Naast het groen, dat u vindt in de natuurgebieden het Sint Annabos, Blokkerdijk, de Bospolder, ingang Oude landen en de Hobokense Polder, beschikt Antwerpen over groene parken als het Groendomein Rivierenhof, Bremweide, het Boekenbergpark, het Valaarpark, Den Brandt Park, Park Zandbergen het Nachtegalenpark, het Brilschanspark en het groen rondom de Forten 2, 4, 5, 7, 8, dat Antwerpen rijk is. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van FC Antwerp en voetbalverenigingen als Jong Antwerpen Sport, FC Brothers United Antwerp, SC City Pirates, Beerschot AC, RAC.VC Hoboken, KSC Maccabi, Maar veel voetbalverenigingen, de Hockeyclubs Victory en Royal Antwerp HC en sommige tennisverenigingen als TC Borgerweert, TC Linkeroever en TC Forrest Hills, spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Antwerpen ook ideaal!

Grondsoorten in Antwerpen

De bovenste bodemlaag van Antwerpen bestaat (tot 2 meter diepte) uit zand of zandleem. Slechts op enkele locaties is klei in de bovengrond te vinden. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

Mocht uw bodem toch overwegend veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen

Nieuwbouwwijken in Antwerpen

Nieuwbouwproject Vekestraat

Het rustig in de binnenstad gelegen project omvat 7 luxueuze stadswoningen in een afgesloten binnen gebied, voorzien van privatieve tuinen en een gemeenschappelijk binnenplaats. De woningen hebben 2 tot 3 slaapkamers, en variëren van 115 m² tot 144 m². Er zijn ondergrondse parkings en een gezamenlijke fietsenstalling voorzien. Net bezuiden het MAS – het mooiste en grootste en nu al meest geliefde museum van de stad. En als u verder zuidwaarts fietst, staat u samen met Rubens in de schaduw van de OLV Kathedraal te genieten van de Groenplaats. U bent zo op de kaaien, én aan het Centraal Station. De tram stopt om de hoek. Het velo-station staat in de straat. Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Vremdesteenweg Boechout

De woonbuurt “Zuiderdal” ligt in de groene rand van Boechout, zonder doorgaand verkeer. Deze moderne gezinswoningen (grondoppervlak 302 m² tot 393 m²) hebben, dankzij de zorgvuldige materiaalkeuze, een specifieke, stijlrijke uitstraling. Heel wat woningen hebben een doorgang hebben naar het achterliggende groene gebied. Er zijn in dit project ook appartementen te koop, waarvan de appartementen op de benedenverdieping een eigen tuin hebben.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Deferm

Nabij Antwerpen, maar tegelijk vlakbij het landelijke centrum van Vremde, aan de Boomkensstraat vindt u woonproject DEFERM! Geniet van het beste van twee werelden. Deze woningen worden gerealiseerd met zeer kwaliteitsvolle materialen, de nieuwste technieken en een afwerking die tot in de kleinste details verzorgd is. Richt uw woning in naar uw persoonlijke smaak. Zeer riante bewoonbare oppervlakten tussen de 175 en 187 m². Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras

Kunstgras leggen Antwerpen

U heeft de keuze gemaakt voor kunstgras in uw tuin in Antwerpen. Deze keuze wordt steeds vaker gemaakt, kunstgras is dan ook een enorm populair product voor toepassing in de tuin. Deze stijgende populariteit heeft te maken met de enorme ontwikkeling die het kunstgras heeft doorgemaakt. Kunstgras zag er een aantal jaren geleden nog erg nep uit en ging al snel plat liggen. Tegenwoordig is het bijna niet meer van echt te onderscheiden en blijft het dankzij de c-shape lang overeind staan. Zodra het plat begint te liggen is het eenvoudig op te borstelen en heeft het direct weer de gewenste uitstraling.

Voordelen van kunstgras in Antwerpen

Het kunstgras van Gras en Groen voldoet niet alleen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen, het heeft daarbij ook nog eens vele voordelen ten opzichte van andere ondergronden.

Kunstgras laten leggen in Antwerpen

Kunstgras heeft, mits goed aangelegd, een levensduur van minimaal 10 jaar. De aanleg kunstgras kunt om die reden het beste over laten aan echte specialisten. Gras en Groen Kunstgras kan het kunstgras bij u in Antwerpen op een perfecte wijze aanleggen. Een perfecte uitstraling, naadloos verlijmen en een lange levensduur zijn daardoor gegarandeerd.

Ondergrond voor kunstgras in Antwerpen

Voor een perfecte aanleg van kunstgras is een gedegen ondergrond van groot belang. Een ondergrond die voldoende waterdoorlatend is, waterpas ligt en voldoende stabiliteit geeft zorgt ervoor dat het kunstgras bij u in Antwerpen geheel aan uw wensen tegemoet komt. De ondergrond die door Gras en Groen Kunstgras wordt aangelegd zal voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

Kunstgras leggen in Antwerpen

Na het verzorgen van de juiste ondergrond kan het kunstgras bij u in Antwerpen worden gelegd. Om te voorkomen dat betreding van het kunstgras verzakkingen in de ondergrond veroorzaakt, wordt er eerst drukverdeeldoek uitgerold. Drukverdeeldoek wordt ook wel geo-textiel genoemd en verdeeld de belasting over een groter oppervlak. Voetstappen laten daardoor geen afdrukken achter, het oppervlak blijft daardoor vlak en vrij van oneffenheden. Over deze laag drukverdeeldoek wordt het kunstgras uitgerold.

Nadat delen naadloos worden verlijmd kan het kunstgras op maat worden gesneden. Met behulp van een stanleymes worden randen netjes afgewerkt en komt het kunstgras mooi opgesloten te liggen tussen bestrating en kantopsluiting. Tijdens het uitrollen van het kunstgras in uw tuin in Antwerpen wordt er rekening gehouden met de vleug. Net als tapijt heeft kunstgras een vleug, het is het mooiste wanneer u in de vleug kijkt. Deze wordt normaal gesproken dan ook naar de woning toe gelegd.

Kunstgras invegen met kwartszand

Nadat alles netjes is afgewerkt wordt het kunstgas ingeveegd met kwartszand. Dit doen onze medewerkers om een tweetal redenen. Allereerst zorgt het kwartszand ervoor dat de vezels van het kunstgras beter overeind blijven staan. Het kunstgras behoud daardoor langer de gewenste uitstraling en kan ook eenvoudig weer opgeborsteld worden. Wanneer het kunstgras na verloop van tijd weer plat komt te liggen veegt u het kwartszand weer tegen de vezels in waardoor het er weer mooi bij komt te liggen.

Wilt u stap voor stap uitleg bij hoe wij bij u in Antwerpen kunstgras leggen? Dat kan op de pagina kunstgras leggen wordt dit stap voor stap beschreven. Middels een aantal video's die wij hebben gemaakt, kunt u ook zien hoe deze stappen worden uitgevoerd. Hieronder kunt u zien hoe een kunstgras gazon in Empel, een woonplaats bij Den Bosch, is gelegd.

Prijzen kunstgras leggen Antwerpen

De prijzen voor het leggen van kunstgras zijn gebaseerd op de werkzaamheden die onze medewerkers dienen uit te voeren. Dit hangt af van zowel het aantal vierkante meters als van de hoeveelheid werk. Het daadwerkelijk leggen van kunstgras bij u in Antwerpen kunt u het beste aan onze medewerkers over laten, een aantal voorbereidingen zou u zelf kunnen uitvoeren. Hieronder vindt u een overzicht van prijzen, wilt u het totale overzicht zien? Ga dan naar kunstgras prijzen op onze website.Top 3 kunstgrasproducten

Chicago Vibe
Chicago Vibe

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

Geen kunstgrassoort zo fraai donkergroen als de Chicago Vibe. Het ideale kunstgras voor degene die houdt van de uitstraling van een perfect onderhouden gazon!

Lees verder
Orlando Green
Orlando Green

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

De kunstgrassoort Orlando Green heeft speciale vezels die gevormd zijn als een W. Deze vorm zorgt voor extra stevigheid waardoor de sprietjes prachtig overeind staan!

Lees verder
San Francisco Ace
San Francisco Ace

€ 42,95 p/m²    

Uitstraling

5

Nieuw: San Francisco Ace! Drie verschillende typen vezels in een schitterende samenstelling van kleuren. Perfect vol met zeer natuurlijke uitstraling!

Lees verderStalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Mechelen

Koen van den Wijngaard


5

"Wij zullen uw firma dan ook aan iedereen aanbevelen!"

Lees verder
Overzicht

Zet de eerste stap richting een kunstgras gazon

Een kunstgras gazon kan al binnen 14 dagen bij u thuis worden gerealiseerd. Wilt u kunstgras van Gras en Groen? Bezoek dan onze showtuin, vraag stalen aan of bekijk online ons assortiment. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde soort kunstgras vraagt u een offerte aan. Het is daarvoor wel handig om de maten van uw gazon bij de hand te hebben. Mocht u akkoord geven op de vrijblijvende offerte, dan kunnen de werkzaamheden binnen 14 dagen worden uitgevoerd.

Ons kunstgras voldoet aan de volgende eisen:


Afgeronde projecten in Antwerpen

  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen