Kunstgras Brugge

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Brugge? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Brugge. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Markt. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Brugge. We hebben zelfs een project vlakbij de binnenstad, achter de Boomgaardstraat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Brugge heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Brugge

Naast kunstgras leggen in de binnenstad en het centrum van Brugge, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en deelgemeenten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken of deelgebieden: Brugge (- Kristus-Koning - Sint-Jozef - Sint-Pieters); Koolkerke; Sint-Andries; Sint-Michiels; Assebroek; Sint-Kruis; Dudzele; Lissewege (met o.a. Zeebrugge, Zwankendamme en Lissewege)

Algemene informatie Brugge

Brugge is de hoofdstad en grootste stad van de Belgische provincie West-Vlaanderen. Doordat de stad bespaard is gebleven van zware bombardementen in beide wereldoorlogen is het een van de mooiste steden van het land, waardoor Brugge een wereldberoemde toeristische trekpleister is geworden. De stad biedt u een keur aan cultuur en activiteiten. Een bruisend Brugge en dat niet alleen door de vele Brugse Bieren, die u in het Bruges Beer Museum aan de Breidelstraat 3 kunt proeven. Ze zullen uw smaakpapillen doen tintelen.

Het historisch eivormig centrum is als middeleeuwse stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is ongeveer 430 hectare groot. De volledige gemeente heeft een oppervlakte van ruim 13.840 hectare, waaronder zo'n 1.075 hectare in zee, bij Zeebrugge. De stad telt circa 118.000 Bruggelingen; ongeveer 20.000 daarvan wonen in de binnenstad.

De KU Leuven zette vaste voet aan de grond in de historische stad Brugge. Op de campus vlakbij het station van Brugge, worden faculteiten industriële ingenieurswetenschappen, kinesitherapie en bewegings- en revalidatiewetenschappen georganiseerd. Verder is in Brugge ook de Universiteit van de verenigde Naties (de UNU) gevestigd. De campus, UNU-CRIS, opgericht in 2001 en geleid door de Universiteit van Gent, huist in de gebouwen van het Grootseminarie in Brugge.

De grootste economische betekenis van Brugge komt voornamelijk voort uit zijn zeehaven, Zeebrugge.

Kunstgrasvelden in Brugge

De ruim 8 km lange vesten rond de middeleeuwse binnenstad kunt u te voet of per fiets afleggen, door het prachtige groen en langs het water, met haar mooie molens.

Naast het schitterende groen, aldaar, beschikt Brugge over meer groene parels, waaronder het Minnewaterpark, Koningin Astridpark, Koning Albert I park, Graaf Visartpark, Stadspark Prof.Dr.J. Sebrechts- en het Baron Ruzettepark.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van het nabijgelegen Jan Breydelstadion, de thuishaven van zowel Club, als Cercle Brugge en op de velden van JVV Sint-Andries, KFC Varsenare, Kon. Dosko st. Kruis vzw, KSK Steenbrugge, Daring Brugge vv, Lisseweg RFC. Maar voetbalverenigingen als vv Eendracht, de Hockeyclub KHC Brugge en sommige van de tennisverenigingen als Azalea TC, Koninklijke TC Brugge, TC De Blauwe Reiger, TC St. Michiels en In ‘t Vrije, spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Juist kunstgras als sierveld in uw tuin, is voor u als inwoner van Brugge ook ideaal!

Grondsoorten in Brugge

Het gebied waarin Brugge is gegroeid, ligt op de grens van een zandleemgebied en de zeepolders. Slechts op enkele locaties is pure klei in de bovengrond te vinden. Het grootste deel van de stad kan tot de Zandstreek gerekend worden.

Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

Mocht uw bodem toch overwegend veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen

Nieuwbouwprojecten in Brugge

Nieuwbouwproject Sint Pietersmolenstraat

Dit nieuwbouwproject bestaat uit ruime en energiezuinige woningen met woonoppervlakten vanaf 234 m² en grondoppervlakten vanaf 801 m², gelegen in de Sint-Pietersmolenstraat te Brugge, dichtbij Sint-Pietersplas. Elke woning beschikt over een privatieve zuid gerichte, aangelegd tuin en een ondergrondse autostaanplaats met ruimte voor fietsen. Daarnaast wordt vloerverwarming, een zonneboiler en ventilatiesysteem D voorzien.

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Blekerijstraat te Assebroek

Woonproject ‘Blekerijstraat’ te Assebroek is gelegen op 5 minuten fietsafstand van het historisch centrum van Brugge, een bushalte ligt op wandelafstand, om de hoek.

U woont hier rustige, maar met een gezellige mix van halfopen en gesloten bebouwingen met een hedendaagse architectuur, aangevuld met een royale portie groen. Alle woningen worden afgewerkt volgens uw wensen. U hebt ook de mogelijkheid om de woningen als ruwbouw, wind- en waterdicht of slechts gedeeltelijk afgewerkt aan te kopen.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Meidoornstraat - Hazelaarstraat, Izegem

In deze nieuwe, groene woonbuurt komen in totaal maar liefst 138 energiezuinige nieuwbouwwoningen met grondoppervlakten vanaf 220 m² en in uiteenlopende architectuurstijlen; open, halfopen of gesloten. Er komen huizen in hedendaagse, pastorie-, en cottagestijl. De ontwikkelaar van Hazelaarstraat heeft sterk rekening gehouden met de grootte van de huizen, de wijze van schakeling, de bouwpercelen, de plaats in het openbare groen en een geïntegreerd waterbeleid. Elk huis wordt duurzaam en energiezuinig gebouwd met ultra moderne techniek en materialen. Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras

Kunstgras leggen Brugge

U heeft de keuze gemaakt voor kunstgras in uw tuin in Brugge. Deze keuze wordt steeds vaker gemaakt, kunstgras is dan ook een enorm populair product voor toepassing in de tuin. Deze stijgende populariteit heeft te maken met de enorme ontwikkeling die het kunstgras heeft doorgemaakt. Kunstgras zag er een aantal jaren geleden nog erg nep uit en ging al snel plat liggen. Tegenwoordig is het bijna niet meer van echt te onderscheiden en blijft het dankzij de c-shape lang overeind staan. Zodra het plat begint te liggen is het eenvoudig op te borstelen en heeft het direct weer de gewenste uitstraling.

Voordelen van kunstgras in Brugge

Het kunstgras van Gras en Groen voldoet niet alleen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen, het heeft daarbij ook nog eens vele voordelen ten opzichte van andere ondergronden.

Kunstgras laten leggen in Brugge

Kunstgras heeft, mits goed aangelegd, een levensduur van minimaal 10 jaar. De aanleg kunstgras kunt om die reden het beste over laten aan echte specialisten. Gras en Groen Kunstgras kan het kunstgras bij u in Brugge op een perfecte wijze aanleggen. Een perfecte uitstraling, naadloos verlijmen en een lange levensduur zijn daardoor gegarandeerd.

Ondergrond voor kunstgras in Brugge

Voor een perfecte aanleg van kunstgras is een gedegen ondergrond van groot belang. Een ondergrond die voldoende waterdoorlatend is, waterpas ligt en voldoende stabiliteit geeft zorgt ervoor dat het kunstgras bij u in Brugge geheel aan uw wensen tegemoet komt. De ondergrond die door Gras en Groen Kunstgras wordt aangelegd zal voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

Kunstgras leggen in Brugge

Na het verzorgen van de juiste ondergrond kan het kunstgras bij u in Brugge worden gelegd. Om te voorkomen dat betreding van het kunstgras verzakkingen in de ondergrond veroorzaakt, wordt er eerst drukverdeeldoek uitgerold. Drukverdeeldoek wordt ook wel geo-textiel genoemd en verdeeld de belasting over een groter oppervlak. Voetstappen laten daardoor geen afdrukken achter, het oppervlak blijft daardoor vlak en vrij van oneffenheden. Over deze laag drukverdeeldoek wordt het kunstgras uitgerold.

Nadat delen naadloos worden verlijmd kan het kunstgras op maat worden gesneden. Met behulp van een stanleymes worden randen netjes afgewerkt en komt het kunstgras mooi opgesloten te liggen tussen bestrating en kantopsluiting. Tijdens het uitrollen van het kunstgras in uw tuin in Brugge wordt er rekening gehouden met de vleug. Net als tapijt heeft kunstgras een vleug, het is het mooiste wanneer u in de vleug kijkt. Deze wordt normaal gesproken dan ook naar de woning toe gelegd.

Kunstgras invegen met kwartszand

Nadat alles netjes is afgewerkt wordt het kunstgas ingeveegd met kwartszand. Dit doen onze medewerkers om een tweetal redenen. Allereerst zorgt het kwartszand ervoor dat de vezels van het kunstgras beter overeind blijven staan. Het kunstgras behoud daardoor langer de gewenste uitstraling en kan ook eenvoudig weer opgeborsteld worden. Wanneer het kunstgras na verloop van tijd weer plat komt te liggen veegt u het kwartszand weer tegen de vezels in waardoor het er weer mooi bij komt te liggen.

Wilt u stap voor stap uitleg bij hoe wij bij u in Brugge kunstgras leggen? Dat kan op de pagina kunstgras leggen wordt dit stap voor stap beschreven. Middels een aantal video's die wij hebben gemaakt, kunt u ook zien hoe deze stappen worden uitgevoerd. Hieronder kunt u zien hoe een kunstgras gazon in Empel, een woonplaats bij Den Bosch, is gelegd.

Prijzen kunstgras leggen Brugge

De prijzen voor het leggen van kunstgras zijn gebaseerd op de werkzaamheden die onze medewerkers dienen uit te voeren. Dit hangt af van zowel het aantal vierkante meters als van de hoeveelheid werk. Het daadwerkelijk leggen van kunstgras bij u in Brugge kunt u het beste aan onze medewerkers over laten, een aantal voorbereidingen zou u zelf kunnen uitvoeren. Hieronder vindt u een overzicht van prijzen, wilt u het totale overzicht zien? Ga dan naar kunstgras prijzen op onze website.Top 3 kunstgrasproducten

Chicago Vibe
Chicago Vibe

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

Geen kunstgrassoort zo fraai donkergroen als de Chicago Vibe. Het ideale kunstgras voor degene die houdt van de uitstraling van een perfect onderhouden gazon!

Lees verder
Orlando Green
Orlando Green

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

De kunstgrassoort Orlando Green heeft speciale vezels die gevormd zijn als een W. Deze vorm zorgt voor extra stevigheid waardoor de sprietjes prachtig overeind staan!

Lees verder
San Francisco Ace
San Francisco Ace

€ 42,95 p/m²    

Uitstraling

5

Nieuw: San Francisco Ace! Drie verschillende typen vezels in een schitterende samenstelling van kleuren. Perfect vol met zeer natuurlijke uitstraling!

Lees verderStalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Aarschot

Nico Mans


5

"Wij zijn zeer tevreden over het geleverde werk."

Lees verder
Overzicht

Zet de eerste stap richting een kunstgras gazon

Een kunstgras gazon kan al binnen 14 dagen bij u thuis worden gerealiseerd. Wilt u kunstgras van Gras en Groen? Bezoek dan onze showtuin, vraag stalen aan of bekijk online ons assortiment. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde soort kunstgras vraagt u een offerte aan. Het is daarvoor wel handig om de maten van uw gazon bij de hand te hebben. Mocht u akkoord geven op de vrijblijvende offerte, dan kunnen de werkzaamheden binnen 14 dagen worden uitgevoerd.

Ons kunstgras voldoet aan de volgende eisen:


Afgeronde projecten in Brugge

  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen