Kunstgras Brussel

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Brussel? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Brussel. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt met zicht op het monumentale stadhuis. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Brussel. We hebben zelfs een project vlakbij de binnenstad, aan de Hertogstraat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Brussel heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Brussel

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Brussel, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en districten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken of deelgebieden: Marollen, Wijk van de Squares, Leopoldswijk, Zavel, Noordwijk, Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuw, Broek of Martelaarswijk, Galgenberg, Treurenberg, Kunstberg, Koudenberg en Haren.

Algemene informatie Brussel

De gemeente Brussel of Brussel-stad (Frans: Ville de Bruxelles) is de hoofdstad van België, van zowel van de Vlaamse als van de Franse Gemeenschap. De gemeente telt ongeveer 180.000 inwoners, waarvan ongeveer 30% in de historische Vijfhoek woont, ongeveer 50% in de deelgemeenten Laken, Neder-over-Heembeek en Haren, en 20% in de buurten rond de Louizalaan, het Ter Kamerenbos en in de Europese wijk, waarvan het grootste gedeelte ook bij de gemeente hoort. De Belgische hoofdstad Brussel is beroemd om zijn schitterende gildehuizen, het prachtige Koninklijk Paleis, het beeldje Manneken Pis, het Brusselse kant, de niet te versmaden bonbons en wafels, de talloze monumenten, de vlooienmarkt, de winkelgalerij St. Hubert en het karakteristieke Atomium. En dit is nog maar een fractie van wat de stad te bieden heeft. Brussel wordt beschouwd als de facto hoofdstad van de Europese Unie.

Kunstgrasvelden in Brussel

Naast het groen, dat u vindt in natuurgebied het Ter Kamerenbos, beschikt Brussel over andere groene parels als Leopoldpark, Kruidtuin en la Botanique, Kunstberg en het Park van Laken. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van het nabij gelegen RSC Anderlecht en voetbalverenigingen als BX Brussel, Sporting Bruxelles. Maar veel voetbalverenigingen, de Hockeyclubs zoals Royal Leopold Club en sommige tennisverenigingen als Brussels LTV en Royal Primerose TC spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Plaats ook ideaal!

Grondsoorten in Brussel

De bovenste bodemlaag van Brussel bestaat uit leem of zandleem. Slechts op enkele locaties is pure klei in de bovengrond te vinden. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

Mocht uw bodem toch overwegend of te veel leem of klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen.

Nieuwbouwwijken in Brussel

Nieuwbouwproject Project LE CLOS VAN EXTER

Nieuw, residentieel complex met binnenplein, aan de Alsembergsesteenweg en de Stallestraat aan de achterkant van de Kapel van Stalle, met 10 individuele huizen met elk een terras en eigen tuin. De woningen liggen in een groen kader en elke woning beschikt over een kelder en een ondergrondse parkeerplaats. Er kan ook een 2e parkeerplaats bijgekocht worden.

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Faubourg Saint-Job

Vlakbij het Sint Jobplein, de restaurants en het openbaar vervoer te Ukkel, vindt u aan Avenue du Prince de Ligne het project “Faubourg Saint-Job”. Het project omvat een geheel van 24 zuid gerichte appartementen, waaronder verschillende penthouses met ruime terrassen en duplex-appartementen met eigen tuin op het gelijkvloers. Het gebouw verenigt een hoog niveau qua energieprestaties met kwalitatief hoogstaande afwerking. Ondergrondse parking mogelijk.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin of terras ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Tuinen der Poëzie Anderlecht

Nieuwe fase! Nieuwe buurt met 71 woningen gelegen in een mooi park. Moderne, comfortabele en energiezuinige woningen. Tijdloze architectuur. Nabij scholen, kinderopvang, openbaar vervoer en winkels.

Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras

Kunstgras leggen Brussel

1U heeft de keuze gemaakt voor kunstgras in uw tuin in Brussel. Deze keuze wordt steeds vaker gemaakt, kunstgras is dan ook een enorm populair product voor toepassing in de tuin. Deze stijgende populariteit heeft te maken met de enorme ontwikkeling die het kunstgras heeft doorgemaakt. Kunstgras zag er een aantal jaren geleden nog erg nep uit en ging al snel plat liggen. Tegenwoordig is het bijna niet meer van echt te onderscheiden en blijft het dankzij de c-shape lang overeind staan. Zodra het plat begint te liggen is het eenvoudig op te borstelen en heeft het direct weer de gewenste uitstraling.

Voordelen van kunstgras in Brussel

Het kunstgras van Gras en Groen voldoet niet alleen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen, het heeft daarbij ook nog eens vele voordelen ten opzichte van andere ondergronden.

Kunstgras laten leggen in Brussel

Kunstgras heeft, mits goed aangelegd, een levensduur van minimaal 10 jaar. De aanleg kunstgras kunt om die reden het beste over laten aan echte specialisten. Gras en Groen Kunstgras kan het kunstgras bij u in Brussel op een perfecte wijze aanleggen. Een perfecte uitstraling, naadloos verlijmen en een lange levensduur zijn daardoor gegarandeerd.

Ondergrond voor kunstgras in Brussel

Voor een perfecte aanleg van kunstgras is een gedegen ondergrond van groot belang. Een ondergrond die voldoende waterdoorlatend is, waterpas ligt en voldoende stabiliteit geeft zorgt ervoor dat het kunstgras bij u in Brussel geheel aan uw wensen tegemoet komt. De ondergrond die door Gras en Groen Kunstgras wordt aangelegd zal voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

Kunstgras leggen in Brussel

Na het verzorgen van de juiste ondergrond kan het kunstgras bij u in Brussel worden gelegd. Om te voorkomen dat betreding van het kunstgras verzakkingen in de ondergrond veroorzaakt, wordt er eerst drukverdeeldoek uitgerold. Drukverdeeldoek wordt ook wel geo-textiel genoemd en verdeeld de belasting over een groter oppervlak. Voetstappen laten daardoor geen afdrukken achter, het oppervlak blijft daardoor vlak en vrij van oneffenheden. Over deze laag drukverdeeldoek wordt het kunstgras uitgerold.

Nadat delen naadloos worden verlijmd kan het kunstgras op maat worden gesneden. Met behulp van een stanleymes worden randen netjes afgewerkt en komt het kunstgras mooi opgesloten te liggen tussen bestrating en kantopsluiting. Tijdens het uitrollen van het kunstgras in uw tuin in Brussel wordt er rekening gehouden met de vleug. Net als tapijt heeft kunstgras een vleug, het is het mooiste wanneer u in de vleug kijkt. Deze wordt normaal gesproken dan ook naar de woning toe gelegd.

Kunstgras invegen met kwartszand

Nadat alles netjes is afgewerkt wordt het kunstgas ingeveegd met kwartszand. Dit doen onze medewerkers om een tweetal redenen. Allereerst zorgt het kwartszand ervoor dat de vezels van het kunstgras beter overeind blijven staan. Het kunstgras behoud daardoor langer de gewenste uitstraling en kan ook eenvoudig weer opgeborsteld worden. Wanneer het kunstgras na verloop van tijd weer plat komt te liggen veegt u het kwartszand weer tegen de vezels in waardoor het er weer mooi bij komt te liggen.

Wilt u stap voor stap uitleg bij hoe wij bij u in Brussel kunstgras leggen? Dat kan op de pagina kunstgras leggen wordt dit stap voor stap beschreven. Middels een aantal video's die wij hebben gemaakt, kunt u ook zien hoe deze stappen worden uitgevoerd. Hieronder kunt u zien hoe een kunstgras gazon in Empel, een woonplaats bij Den Bosch, is gelegd.

Prijzen kunstgras leggen Brussel

De prijzen voor het leggen van kunstgras zijn gebaseerd op de werkzaamheden die onze medewerkers dienen uit te voeren. Dit hangt af van zowel het aantal vierkante meters als van de hoeveelheid werk. Het daadwerkelijk leggen van kunstgras bij u in Brussel kunt u het beste aan onze medewerkers over laten, een aantal voorbereidingen zou u zelf kunnen uitvoeren. Hieronder vindt u een overzicht van prijzen, wilt u het totale overzicht zien? Ga dan naar kunstgras prijzen op onze website.Top 3 kunstgrasproducten

Chicago Vibe
Chicago Vibe

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

Geen kunstgrassoort zo fraai donkergroen als de Chicago Vibe. Het ideale kunstgras voor degene die houdt van de uitstraling van een perfect onderhouden gazon!

Lees verder
Orlando Green
Orlando Green

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

De kunstgrassoort Orlando Green heeft speciale vezels die gevormd zijn als een W. Deze vorm zorgt voor extra stevigheid waardoor de sprietjes prachtig overeind staan!

Lees verder
San Francisco Ace
San Francisco Ace

€ 42,95 p/m²    

Uitstraling

5

Nieuw: San Francisco Ace! Drie verschillende typen vezels in een schitterende samenstelling van kleuren. Perfect vol met zeer natuurlijke uitstraling!

Lees verderStalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Hoegaarden

Jos Peeters


5

"Factuur zelfs nog aangepast toen er bespaard kon worden om het aantal meters kunstgras."

Lees verder
Overzicht

Zet de eerste stap richting een kunstgras gazon

Een kunstgras gazon kan al binnen 14 dagen bij u thuis worden gerealiseerd. Wilt u kunstgras van Gras en Groen? Bezoek dan onze showtuin, vraag stalen aan of bekijk online ons assortiment. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde soort kunstgras vraagt u een offerte aan. Het is daarvoor wel handig om de maten van uw gazon bij de hand te hebben. Mocht u akkoord geven op de vrijblijvende offerte, dan kunnen de werkzaamheden binnen 14 dagen worden uitgevoerd.

Ons kunstgras voldoet aan de volgende eisen:


Afgeronde projecten in Brussel

  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen