Kunstgras Genk

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Genk? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Genk. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Marktstraat. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Genk. Wij hebben zelfs een project in de binnenstad, aan de Winterslagstraat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Genk heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Plaats

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Genk, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en districten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken of deelgemeenten: Klein Hostart, Bret, Winterslag, Driehoeven, Zwartberg, Hoevenzavel, Nieuwe Kempen, Waterschei, Gelieren-Hoogzij, Kattevenne-Molenblook, Vlakveld, Kolderbos, Sledderlo, Oud Termien, Boxbergheide en Bokrijk.

Algemene informatie Genk

Genk is een stad in de Belgische provincie Limburg en is de hoofdplaats van het kieskanton en het gerechtelijk kanton Genk. De stad telt meer dan 65.000 inwoners en is een van de belangrijkste industriële steden van Vlaanderen. Dit in het verleden door de aanwezigheid van drie steenkoolmijnen en tegenwoordig door haar ligging aan de autosnelweg E314 en het Albertkanaal. Genk verwierf in 2000 de titel van stad. Door het vele en gevarieerde groen rondom de stad, wint het meer en meer aan toeristische attractiviteit.

Kunstgrasvelden in Genk

Naast het groen, dat u vindt in het Nationaal Park Hoge Kempen en het historisch wijerlandschap De Maten en het grote Provinciaal Domein Bokrijk en vele andere natuurgebieden beschikt Genk over groene parken als het Molenvijverpark, het Stalengoed, het Lourdeskapel Park en het Heempark.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van de Luminus Arena, alwaar KRC Genk haar thuishaven heeft en voetbalverenigingen als K. Zwartberg FC, K. Bokrijk Sport, Cobox 76, CSI Genk, FC Winterslag ’88, Eendracht Termien, Euro-Afro Genk, FC Turkse Rangers Waterschei, SOS Boxbergheide, Sporting Genk Zuid en Inter Sport Winterslag.

Maar voetbalverenigingen KRC Genk, Genk VV en Bregel Sport, de nieuwe Hockeyclub HC Genk en sommige tennisverenigingen als TC ‘t Elleboogske, KTC Rapid Waterschei, Winterslag TC en TC Driehoeven spelen meer en meer op een variant van kunstgras evenals op het veld in de AA-Drink Soccer Arena. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Genk ook ideaal!

Grondsoorten in Genk

De bovenste bodemlaag van Genk bestaat uit zand of zandleem. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

Mocht uw bodem toch overwegend veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen

Nieuwbouwwijken in Genk

Nieuwbouwproject Op De Meer

In het leuke nieuwe plan Op De Meer, komen aan de Postwinningstraat nog 5 zeer grote (vanaf 205m² woonoppervlak) onder kelderde woningen te koop, in strakke moderne architectuur, traditionele uitvoeringsmethode en zeer goed geïsoleerd. Woonruimte op tuinniveau met zuid gericht zonneterras van 6x4m!

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Veldstraat

Met uw gezin rustig in het groen te wonen, maar toch vlakbij alle dagdagelijkse voorzieningen zoals scholen en winkels? Dat kan perfect in project Veldstraat in Genk. Op (8) riante percelen van 333 m² tot 702 m². Ideaal en strategisch gelegen in mooie bestaande wijk tussen het Nationaal Park Hoge Kempen en het SportinGenk park

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject 't Zute in Zutendaal

Het kleinschalig project ‘t ZUTE, gelegen aan de Hoogstraat, bestaat uit 8 woningen. Nog een enkele te koop. Prijzen van € 325.000 tot € 335.000, woonopp 156m² tot 170m², op percelen van 431m² tot 495m².

In een nieuw residentieel project met optimaal comfort op wandelafstand van het centrum van Zutendaal, buurgemeente van Genk, in een oase van rust. Zutendaal staat gekend als het groenste snoepje van Vlaanderen.

Het project voldoet aan de hoogste kwaliteitsvereisten. Een totaalconcept van woningen die erg smaakvol en met degelijke materialen gebouwd worden zodat de afwerking volledig op ieders maat is. Elk huis beschikt over een tuinberging en een garage, al dan niet inpandig. Wellicht gaat u uw ruime en uitgestrekte tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras om uw woonkwaliteit te vergroten?kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras

Kunstgras leggen Genk

U heeft de keuze gemaakt voor kunstgras in uw tuin in Genk. Deze keuze wordt steeds vaker gemaakt, kunstgras is dan ook een enorm populair product voor toepassing in de tuin. Deze stijgende populariteit heeft te maken met de enorme ontwikkeling die het kunstgras heeft doorgemaakt. Kunstgras zag er een aantal jaren geleden nog erg nep uit en ging al snel plat liggen. Tegenwoordig is het bijna niet meer van echt te onderscheiden en blijft het dankzij de c-shape lang overeind staan. Zodra het plat begint te liggen is het eenvoudig op te borstelen en heeft het direct weer de gewenste uitstraling.

Voordelen van kunstgras in Genk

Het kunstgras van Gras en Groen voldoet niet alleen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen, het heeft daarbij ook nog eens vele voordelen ten opzichte van andere ondergronden.

Kunstgras laten leggen in Genk

Kunstgras heeft, mits goed aangelegd, een levensduur van minimaal 10 jaar. De aanleg kunstgras kunt om die reden het beste over laten aan echte specialisten. Gras en Groen Kunstgras kan het kunstgras bij u in Genk op een perfecte wijze aanleggen. Een perfecte uitstraling, naadloos verlijmen en een lange levensduur zijn daardoor gegarandeerd.

Ondergrond voor kunstgras in Genk

Voor een perfecte aanleg van kunstgras is een gedegen ondergrond van groot belang. Een ondergrond die voldoende waterdoorlatend is, waterpas ligt en voldoende stabiliteit geeft zorgt ervoor dat het kunstgras bij u in Genk geheel aan uw wensen tegemoet komt. De ondergrond die door Gras en Groen Kunstgras wordt aangelegd zal voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

Kunstgras leggen in Genk

Na het verzorgen van de juiste ondergrond kan het kunstgras bij u in Genk worden gelegd. Om te voorkomen dat betreding van het kunstgras verzakkingen in de ondergrond veroorzaakt, wordt er eerst drukverdeeldoek uitgerold. Drukverdeeldoek wordt ook wel geo-textiel genoemd en verdeeld de belasting over een groter oppervlak. Voetstappen laten daardoor geen afdrukken achter, het oppervlak blijft daardoor vlak en vrij van oneffenheden. Over deze laag drukverdeeldoek wordt het kunstgras uitgerold.

Nadat delen naadloos worden verlijmd kan het kunstgras op maat worden gesneden. Met behulp van een stanleymes worden randen netjes afgewerkt en komt het kunstgras mooi opgesloten te liggen tussen bestrating en kantopsluiting. Tijdens het uitrollen van het kunstgras in uw tuin in Genk wordt er rekening gehouden met de vleug. Net als tapijt heeft kunstgras een vleug, het is het mooiste wanneer u in de vleug kijkt. Deze wordt normaal gesproken dan ook naar de woning toe gelegd.

Kunstgras invegen met kwartszand

Nadat alles netjes is afgewerkt wordt het kunstgas ingeveegd met kwartszand. Dit doen onze medewerkers om een tweetal redenen. Allereerst zorgt het kwartszand ervoor dat de vezels van het kunstgras beter overeind blijven staan. Het kunstgras behoud daardoor langer de gewenste uitstraling en kan ook eenvoudig weer opgeborsteld worden. Wanneer het kunstgras na verloop van tijd weer plat komt te liggen veegt u het kwartszand weer tegen de vezels in waardoor het er weer mooi bij komt te liggen.

Wilt u stap voor stap uitleg bij hoe wij bij u in Genk kunstgras leggen? Dat kan op de pagina kunstgras leggen wordt dit stap voor stap beschreven. Middels een aantal video's die wij hebben gemaakt, kunt u ook zien hoe deze stappen worden uitgevoerd. Hieronder kunt u zien hoe een kunstgras gazon in Empel, een woonplaats bij Den Bosch, is gelegd.

Prijzen kunstgras leggen Genk

De prijzen voor het leggen van kunstgras zijn gebaseerd op de werkzaamheden die onze medewerkers dienen uit te voeren. Dit hangt af van zowel het aantal vierkante meters als van de hoeveelheid werk. Het daadwerkelijk leggen van kunstgras bij u in Genk kunt u het beste aan onze medewerkers over laten, een aantal voorbereidingen zou u zelf kunnen uitvoeren. Hieronder vindt u een overzicht van prijzen, wilt u het totale overzicht zien? Ga dan naar kunstgras prijzen op onze website.Top 3 kunstgrasproducten

Chicago Vibe
Chicago Vibe

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

Geen kunstgrassoort zo fraai donkergroen als de Chicago Vibe. Het ideale kunstgras voor degene die houdt van de uitstraling van een perfect onderhouden gazon!

Lees verder
Orlando Green
Orlando Green

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

De kunstgrassoort Orlando Green heeft speciale vezels die gevormd zijn als een W. Deze vorm zorgt voor extra stevigheid waardoor de sprietjes prachtig overeind staan!

Lees verder
San Francisco Ace
San Francisco Ace

€ 42,95 p/m²    

Uitstraling

5

Nieuw: San Francisco Ace! Drie verschillende typen vezels in een schitterende samenstelling van kleuren. Perfect vol met zeer natuurlijke uitstraling!

Lees verderStalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Dendermonde

Noppen


5

"Chapeau voor Gras en Groen!"

Lees verder
Overzicht

Zet de eerste stap richting een kunstgras gazon

Een kunstgras gazon kan al binnen 14 dagen bij u thuis worden gerealiseerd. Wilt u kunstgras van Gras en Groen? Bezoek dan onze showtuin, vraag stalen aan of bekijk online ons assortiment. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde soort kunstgras vraagt u een offerte aan. Het is daarvoor wel handig om de maten van uw gazon bij de hand te hebben. Mocht u akkoord geven op de vrijblijvende offerte, dan kunnen de werkzaamheden binnen 14 dagen worden uitgevoerd.

Ons kunstgras voldoet aan de volgende eisen:


Afgeronde projecten in Genk

  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen