Kunstgras Gent

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin uw tuin in Gent? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Gent. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Graslei, met zicht op het water van de Leie. Misschien verstaat u ook de kunst van  kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Gent. We hebben zelfs een project in de binnenstad, aan de Iepenstraat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Gent heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Gent

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Gent, zijn wij ook werkzaam in overige delen en districten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze stadsdelen: Mariakerke, Drongen, Wondelgem, Sint-Amandsberg, Oostakker, Desteldonk, Mendonk, Ledeberg, Gent Brugge, Afsnee, Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde.

Algemene informatie Gent

Gent (Gand in het Frans) is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en telt bijna 260.000 inwoners (2017), waarmee het naar inwonertal de tweede grootste gemeente van België is. Gent ontstond rondom de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. In de middeleeuwen groeide Gent uit tot een van de grootste steden van Europa. De wol-, vlas- en linnennijverheid en het stapelrecht op graan, dat Gent verwierf, droegen aanzienlijk bij tot haar welvaart. Na een korte calvinistische periode kende de stad een zeker verval dat pas keerde tegen het einde van de 18e eeuw, toen de katoennijverheid Gent tot een van de eerste industriesteden van het Europese vasteland maakte.

Kunstgrasvelden in Gent

Naast het groen, dat u vindt in het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen, het natuurpark Overmeers en het Parkbos: Portaal Grand Noble, beschikt Gent over veel groene parken als Baudelopark, Liedermeerspark, Maaltepark, De Ghellinckpark, Frans Tochpark, de Vijvers, Claeys-Bouuaert Domein, Groenevalleipark, het Citadelpark en nog talloze wijkparken.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van AA Gent en voetbalverenigingen als Koninklijke Racing Club Gent, SKV Oostakker, KSC Excelsior Mariakerke, KVE Drongen, Zwijnaarde Vzw, KVV Sint-Denijssport, FC Rooigem, Maar veel voetbalverenigingen, de Hockeyclubs ARA La Gantoise en meer tennisverenigingen als RASCO, Oostakker Ertvelde en Sterrenbos, Tennisclub Gantoise- Gentbrugge , TC Borluut-Sint-Denijs-Westremen TC Borluut-De Krijte-Oostakker spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als Gentenaar ook ideaal!

Grondsoorten in Gent

De bovenste bodemlaag van Gent bestaat uit zand of zandleem. Slechts op enkele locaties is klei in de bovengrond te vinden. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

Mocht uw bodem toch overwegend veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen

Nieuwbouwwijken in Gent

Nieuwbouwproject Gecco Gentbrugge

Project Gecco is thuiskomen in een groene, duurzame en op en top gezellig buurt en bos van 13 hectare. Er zijn verschillende keuzes. In 28 appartementen en woningen voelt iedereen zich hier thuis. Naast uw eigen tuin of -terras is er een grote gemeenschappelijke en bosrijke tuin die aansluit op natuurdomein de Gentbrugse Meersen.

Bent u als bewoners van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van Kunstgras voor uw tuin(en)? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Wolfputstraat te Oostakker

Net buiten de ring van Gent bevindt zich onze nieuwe woonbuurt Wolfputstraat te Oostakker. In deze nieuwe buurt, gelegen tussen de Wolfputstraat en de Gentstraat, worden gezinswoningen met tuin gebouwd in een moderne, eigentijdse stijl. Een belangrijke troef is de nabijheid van winkels, scholen, een bushalte en met de auto bent u zo op de R4 – E17 en E40.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aanGras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Dockside Gardens

Dit bijzonder exclusieve nieuwbouwproject met 63 eenheden wordt “Hot en Hip”. Een adembenemend parkzicht aan het centrum van de stad. Een oase aan licht, ruimte en groen dankzij de moderne architectuur en hoogwaardige afwerking. De wooneenheden worden volledig afgewerkt aangeboden, inclusief een Bulthaup keuken met Miele toestellen. Met een toppakket van sanitaire toestellen, betegeling en vloerbekleding is het luxueus vertoeven: enkel kwaliteitsmaterialen zoals eiken parket, natuursteen en degelijke. De ideale oriëntatie, de grote glaspartijen en de ruime terrassen laten je binnen en buiten overvloedig genieten van rechtstreeks daglicht. Parkeerplaatsen aan het centrum? Met directe toegang tot je woning? Dockside Gardens aan de Doornzelestraat heeft het allemaal. Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras

Kunstgras leggen Gent

U heeft de keuze gemaakt voor kunstgras in uw tuin in Gent. Deze keuze wordt steeds vaker gemaakt, kunstgras is dan ook een enorm populair product voor toepassing in de tuin. Deze stijgende populariteit heeft te maken met de enorme ontwikkeling die het kunstgras heeft doorgemaakt. Kunstgras zag er een aantal jaren geleden nog erg nep uit en ging al snel plat liggen. Tegenwoordig is het bijna niet meer van echt te onderscheiden en blijft het dankzij de c-shape lang overeind staan. Zodra het plat begint te liggen is het eenvoudig op te borstelen en heeft het direct weer de gewenste uitstraling.

Voordelen van kunstgras in Gent

Het kunstgras van Gras en Groen voldoet niet alleen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen, het heeft daarbij ook nog eens vele voordelen ten opzichte van andere ondergronden.

Kunstgras laten leggen in Gent

Kunstgras heeft, mits goed aangelegd, een levensduur van minimaal 10 jaar. De aanleg kunstgras kunt om die reden het beste over laten aan echte specialisten. Gras en Groen Kunstgras kan het kunstgras bij u in Gent op een perfecte wijze aanleggen. Een perfecte uitstraling, naadloos verlijmen en een lange levensduur zijn daardoor gegarandeerd.

Ondergrond voor kunstgras in Gent

Voor een perfecte aanleg van kunstgras is een gedegen ondergrond van groot belang. Een ondergrond die voldoende waterdoorlatend is, waterpas ligt en voldoende stabiliteit geeft zorgt ervoor dat het kunstgras bij u in Gent geheel aan uw wensen tegemoet komt. De ondergrond die door Gras en Groen Kunstgras wordt aangelegd zal voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

Kunstgras leggen in Gent

Na het verzorgen van de juiste ondergrond kan het kunstgras bij u in Gent worden gelegd. Om te voorkomen dat betreding van het kunstgras verzakkingen in de ondergrond veroorzaakt, wordt er eerst drukverdeeldoek uitgerold. Drukverdeeldoek wordt ook wel geo-textiel genoemd en verdeeld de belasting over een groter oppervlak. Voetstappen laten daardoor geen afdrukken achter, het oppervlak blijft daardoor vlak en vrij van oneffenheden. Over deze laag drukverdeeldoek wordt het kunstgras uitgerold.

Nadat delen naadloos worden verlijmd kan het kunstgras op maat worden gesneden. Met behulp van een stanleymes worden randen netjes afgewerkt en komt het kunstgras mooi opgesloten te liggen tussen bestrating en kantopsluiting. Tijdens het uitrollen van het kunstgras in uw tuin in Gent wordt er rekening gehouden met de vleug. Net als tapijt heeft kunstgras een vleug, het is het mooiste wanneer u in de vleug kijkt. Deze wordt normaal gesproken dan ook naar de woning toe gelegd.

Kunstgras invegen met kwartszand

Nadat alles netjes is afgewerkt wordt het kunstgas ingeveegd met kwartszand. Dit doen onze medewerkers om een tweetal redenen. Allereerst zorgt het kwartszand ervoor dat de vezels van het kunstgras beter overeind blijven staan. Het kunstgras behoud daardoor langer de gewenste uitstraling en kan ook eenvoudig weer opgeborsteld worden. Wanneer het kunstgras na verloop van tijd weer plat komt te liggen veegt u het kwartszand weer tegen de vezels in waardoor het er weer mooi bij komt te liggen.

Wilt u stap voor stap uitleg bij hoe wij bij u in Gent kunstgras leggen? Dat kan op de pagina kunstgras leggen wordt dit stap voor stap beschreven. Middels een aantal video's die wij hebben gemaakt, kunt u ook zien hoe deze stappen worden uitgevoerd. Hieronder kunt u zien hoe een kunstgras gazon in Empel, een woonplaats bij Den Bosch, is gelegd.

Prijzen kunstgras leggen Gent

De prijzen voor het leggen van kunstgras zijn gebaseerd op de werkzaamheden die onze medewerkers dienen uit te voeren. Dit hangt af van zowel het aantal vierkante meters als van de hoeveelheid werk. Het daadwerkelijk leggen van kunstgras bij u in Gent kunt u het beste aan onze medewerkers over laten, een aantal voorbereidingen zou u zelf kunnen uitvoeren. Hieronder vindt u een overzicht van prijzen, wilt u het totale overzicht zien? Ga dan naar kunstgras prijzen op onze website.Top 3 kunstgrasproducten

Chicago Vibe
Chicago Vibe

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

Geen kunstgrassoort zo fraai donkergroen als de Chicago Vibe. Het ideale kunstgras voor degene die houdt van de uitstraling van een perfect onderhouden gazon!

Lees verder
Orlando Green
Orlando Green

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

De kunstgrassoort Orlando Green heeft speciale vezels die gevormd zijn als een W. Deze vorm zorgt voor extra stevigheid waardoor de sprietjes prachtig overeind staan!

Lees verder
San Francisco Ace
San Francisco Ace

€ 42,95 p/m²    

Uitstraling

5

Nieuw: San Francisco Ace! Drie verschillende typen vezels in een schitterende samenstelling van kleuren. Perfect vol met zeer natuurlijke uitstraling!

Lees verderStalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Asse

Bart Schepers


5

"De kwaliteit van het kunstgras, snelheid en professionele plaatsing is onovertroffen!!! "

Lees verder
Overzicht

Zet de eerste stap richting een kunstgras gazon

Een kunstgras gazon kan al binnen 14 dagen bij u thuis worden gerealiseerd. Wilt u kunstgras van Gras en Groen? Bezoek dan onze showtuin, vraag stalen aan of bekijk online ons assortiment. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde soort kunstgras vraagt u een offerte aan. Het is daarvoor wel handig om de maten van uw gazon bij de hand te hebben. Mocht u akkoord geven op de vrijblijvende offerte, dan kunnen de werkzaamheden binnen 14 dagen worden uitgevoerd.

Ons kunstgras voldoet aan de volgende eisen:


Afgeronde projecten in Gent

  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen