Kunstgras Hasselt

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Hasselt? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Hasselt. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote, Fruit-, of Vismarkt. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Hasselt. Wij hebben zelfs een project in de binnenstad, aan de Aldestraat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Hasselt heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Hasselt

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Hasselt, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en deelgemeenten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt.

Voorbeelden van deze wijken: Banneuxwijk; Runkst; Sint-Martinuswijk; Sint-Catharinawijk; De Heilig-Hartwijk; Nieuwveld. De gehuchten Kiewiet; Rapertingen en Godsheide.

De deelgemeenten: Kermt, Kuringen (Centrum, Sint-Jansheide, Schimpen, Tuilt), Sint-Lambrechts-Herk, Spalbeek, Stevoort, Stokrooie en Wimmertingen.

Algemene informatie Hasselt

Hasselt is de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg en telt ongeveer 77.000 inwoners, die Hasselaars worden genoemd. Hasselt is gelegen aan het Albertkanaal en de Demer, aan de rand van de Kempen, midden in de Grensregio Vlaanderen-Nederland.

Kunstgrasvelden in Hasselt

Naast het groen, dat u vindt in het natuurdomein Kiewiet beschikt Hasselt over groene parken als het Stadspark, Villerspark, Kapermolenpark en de schitterende Japanse Tuin. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van KSK Hasselt en voetbalverenigingen als RC Hades en Thor. Maar veel voetbalverenigingen, de Hockeyclub Hasselt Stix en sommige tennisverenigingen als Excelsior en Runkster TC, spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Hasselt ook ideaal!

Grondsoorten in Hasselt

De bovenste bodemlaag van Hasselt bestaat overwegend uit leem of zandleem. Slechts op enkele locaties is pure klei in de bovengrond te vinden. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

Mocht uw bodem toch overwegend veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen

Nieuwbouwwijken in Hasselt

Nieuwbouwproject Korenveld, Veldstraat

Bijna Energie Neutrale woningen score E10, gelegen vlak buiten de grote ring van Hasselt met alle voorzieningen op wandelafstand en het vlot bereikbare centrum. Er wordt er gebruik gemaakt van zonnepanelen, warmtepomp, vloerverwarming en driedubbel glas (K-waarde 0,6). Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van de stijgende energieprijzen en geniet u een vrijstelling van onroerende voorheffing gedurende 5 jaar! U kan kiezen uit 2 type woningen met een bewoonbaar opp. van 170m² en grondoppervlakten vanaf 429 m².

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwprojecten Vosheide en Godskespark, Godsheide

Gelegen in het groene, maar toch centraal gelegen Godsheide omgeving, op een boogscheut van Hasselt en Genk liggen in Project Vosheide acht percelen op u te wachten.

Een ander droomproject in Godsheide is het groene en duurzame Godskespark, dat is gelegen in het binnen gebied tussen de Kleinstraat, de Beerhoutstraat en de Kapelveldstraat worden zowel 24 vrije percelen (502m² tot 788m²), als 40 moderne instapklare en stijlvolle woningen aangeboden, ontworpen door 4 verschillende architecten.

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Park Ekkelgarden

Neemt u uw intrek in een van de duurzaam gebouwde schakelvillaâs of bouwt u een eigen stulpje op de laatste bouwgronden die nog beschikbaar zijn? Grondopp. vanaf 468 m²

Park Ekkelgarden is praktisch gelegen aan de Luikersteenweg, net buiten de Grote Ring van Hasselt. Het groen in Park Ekkelgarden zorgt niet alleen voor een comfortabele woonomgeving, de aankleding is ook functioneel. Ze schermt de wijk af en omzoomt mooi de wegen.

Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras

Kunstgras leggen Hasselt

U heeft de keuze gemaakt voor kunstgras in uw tuin in Hasselt. Deze keuze wordt steeds vaker gemaakt, kunstgras is dan ook een enorm populair product voor toepassing in de tuin. Deze stijgende populariteit heeft te maken met de enorme ontwikkeling die het kunstgras heeft doorgemaakt. Kunstgras zag er een aantal jaren geleden nog erg nep uit en ging al snel plat liggen. Tegenwoordig is het bijna niet meer van echt te onderscheiden en blijft het dankzij de c-shape lang overeind staan. Zodra het plat begint te liggen is het eenvoudig op te borstelen en heeft het direct weer de gewenste uitstraling.

Voordelen van kunstgras in Hasselt

Het kunstgras van Gras en Groen voldoet niet alleen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen, het heeft daarbij ook nog eens vele voordelen ten opzichte van andere ondergronden.

Kunstgras laten leggen in Hasselt

Kunstgras heeft, mits goed aangelegd, een levensduur van minimaal 10 jaar. De aanleg kunstgras kunt om die reden het beste over laten aan echte specialisten. Gras en Groen Kunstgras kan het kunstgras bij u in Hasselt op een perfecte wijze aanleggen. Een perfecte uitstraling, naadloos verlijmen en een lange levensduur zijn daardoor gegarandeerd.

Ondergrond voor kunstgras in Hasselt

Voor een perfecte aanleg van kunstgras is een gedegen ondergrond van groot belang. Een ondergrond die voldoende waterdoorlatend is, waterpas ligt en voldoende stabiliteit geeft zorgt ervoor dat het kunstgras bij u in Hasselt geheel aan uw wensen tegemoet komt. De ondergrond die door Gras en Groen Kunstgras wordt aangelegd zal voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

Kunstgras leggen in Hasselt

Na het verzorgen van de juiste ondergrond kan het kunstgras bij u in Hasselt worden gelegd. Om te voorkomen dat betreding van het kunstgras verzakkingen in de ondergrond veroorzaakt, wordt er eerst drukverdeeldoek uitgerold. Drukverdeeldoek wordt ook wel geo-textiel genoemd en verdeeld de belasting over een groter oppervlak. Voetstappen laten daardoor geen afdrukken achter, het oppervlak blijft daardoor vlak en vrij van oneffenheden. Over deze laag drukverdeeldoek wordt het kunstgras uitgerold.

Nadat delen naadloos worden verlijmd kan het kunstgras op maat worden gesneden. Met behulp van een stanleymes worden randen netjes afgewerkt en komt het kunstgras mooi opgesloten te liggen tussen bestrating en kantopsluiting. Tijdens het uitrollen van het kunstgras in uw tuin in Hasselt wordt er rekening gehouden met de vleug. Net als tapijt heeft kunstgras een vleug, het is het mooiste wanneer u in de vleug kijkt. Deze wordt normaal gesproken dan ook naar de woning toe gelegd.

Kunstgras invegen met kwartszand

Nadat alles netjes is afgewerkt wordt het kunstgas ingeveegd met kwartszand. Dit doen onze medewerkers om een tweetal redenen. Allereerst zorgt het kwartszand ervoor dat de vezels van het kunstgras beter overeind blijven staan. Het kunstgras behoud daardoor langer de gewenste uitstraling en kan ook eenvoudig weer opgeborsteld worden. Wanneer het kunstgras na verloop van tijd weer plat komt te liggen veegt u het kwartszand weer tegen de vezels in waardoor het er weer mooi bij komt te liggen.

Wilt u stap voor stap uitleg bij hoe wij bij u in Hasselt kunstgras leggen? Dat kan op de pagina kunstgras leggen wordt dit stap voor stap beschreven. Middels een aantal video's die wij hebben gemaakt, kunt u ook zien hoe deze stappen worden uitgevoerd. Hieronder kunt u zien hoe een kunstgras gazon in Empel, een woonplaats bij Den Bosch, is gelegd.

Prijzen kunstgras leggen Hasselt

De prijzen voor het leggen van kunstgras zijn gebaseerd op de werkzaamheden die onze medewerkers dienen uit te voeren. Dit hangt af van zowel het aantal vierkante meters als van de hoeveelheid werk. Het daadwerkelijk leggen van kunstgras bij u in Hasselt kunt u het beste aan onze medewerkers over laten, een aantal voorbereidingen zou u zelf kunnen uitvoeren. Hieronder vindt u een overzicht van prijzen, wilt u het totale overzicht zien? Ga dan naar kunstgras prijzen op onze website.Top 3 kunstgrasproducten

Chicago Vibe
Chicago Vibe

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

Geen kunstgrassoort zo fraai donkergroen als de Chicago Vibe. Het ideale kunstgras voor degene die houdt van de uitstraling van een perfect onderhouden gazon!

Lees verder
Orlando Green
Orlando Green

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

De kunstgrassoort Orlando Green heeft speciale vezels die gevormd zijn als een W. Deze vorm zorgt voor extra stevigheid waardoor de sprietjes prachtig overeind staan!

Lees verder
San Francisco Ace
San Francisco Ace

€ 42,95 p/m²    

Uitstraling

5

Nieuw: San Francisco Ace! Drie verschillende typen vezels in een schitterende samenstelling van kleuren. Perfect vol met zeer natuurlijke uitstraling!

Lees verderStalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Genk

Frans van Poucke


5

"Snelle en correcte opvolging."

Lees verder
Overzicht

Zet de eerste stap richting een kunstgras gazon

Een kunstgras gazon kan al binnen 14 dagen bij u thuis worden gerealiseerd. Wilt u kunstgras van Gras en Groen? Bezoek dan onze showtuin, vraag stalen aan of bekijk online ons assortiment. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde soort kunstgras vraagt u een offerte aan. Het is daarvoor wel handig om de maten van uw gazon bij de hand te hebben. Mocht u akkoord geven op de vrijblijvende offerte, dan kunnen de werkzaamheden binnen 14 dagen worden uitgevoerd.

Ons kunstgras voldoet aan de volgende eisen:


Afgeronde projecten in Hasselt

  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen