Kunstgras Kortrijk

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Kortrijk? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Kortrijk. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote markt, met zicht op het Belfort, voor een tas koffie met een stuk Kalletaart, of pakt u een biertje bij Buda Beach aan de Leie. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Kortrijk. Wij hebben zelfs een project in de binnenstad, aan de Leiestraat straat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Kortrijk heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Kortrijk

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Kortrijk, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en deelgemeenten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken: Doorniksewijk - Blauwe Poort- Sint-Janswijk - Sint-Elisabethwijk - Sint-Denijsewijk - Sint-Anna + Marionetten - Drie Hofstedenwijk - Brugse Poort - Lange Munte - Gentwijk - Magdalenawijk - Hoog-Kortrijk - Pius X - Venning - Walle

De deelgemeenten: Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke en Rollegem.

Algemene informatie Kortrijk

Kortrijk is een centrumstad in het zuiden van de Belgische provincie West-Vlaanderen. De stad ligt aan de rivier de Leie en telt ruim 75.000 inwoners. Kortrijk ligt 25 km ten noordoosten van de Franse stad Rijsel (Lille).

Kortrijk, een van de oudste steden van België, groeide onder impuls van een bloeiende vlas- en lakennijverheid uit tot een van de welvarendste steden van Vlaanderen en is vandaag nog steeds een belangrijk centrum in de textielindustrie. De stad staat bekend als de "Groeningestad" of "Guldensporenstad" door de Guldensporenslag. De stad heeft naast diverse hogescholen ook een universiteit en huisvest diverse ziekenhuizen. Kortrijk was in 1962 de eerste stad in België, die een autovrije winkelstraat aanlegde (de Korte Steenstraat).

Kunstgrasvelden in Kortrijk

Naast het vele groen, dat u vindt langsheen de Leieboorden, in de Heulebeek- en Neerbeekvallei, in natuurgebied de Kleiputten, en de vele mooie bossen rondom Kortrijk, beschikt de stad over groene parken als het Groeningepark, Het Koning Albertpark, Koningin Astridpark, Magdalenapark, Park de Blauwe Poort, Nolfpark, Kennedypark, de Libel, stadsgroen ‘t Plein, Venning, Marionetten of Messeyne, de kasteelparken ‘t Hooghe en Blommeghem en de medicinale kruidentuin van het Baggaertshof.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van het Guldensporenstadion, thuishaven van KV Kortrijk en op de voetbalvelden van KSV Kortrijk, Noordstar Heule, KFC Marke en WS Bellegem.

Maar veel voetbalverenigingen, de Hockeyclub Saint Georges HC, en sommige tennisverenigingen als Saint Georges, Markse TC Verheecke, GTC, KTC de Egelantier en Wikings spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Kortrijk ook ideaal!

Grondsoorten in Kortrijk

De bovenste bodemlaag van Kortrijk bestaat uit leem, zand of zandleem. Slechts op enkele locaties is pure klei in de bovengrond te vinden Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

Mocht uw bodem toch overwegend veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen

Nieuwbouwwijken in Kortrijk

Nieuwbouwproject Molenstraat, Heule

In Heule, wordt gewerkt aan het mooie project Molenstraat. 35 instapklare woningen (14 hoek- en 21 tussenbouw Grondopp. van 200 tot 270 m²). Hoogwaardige afwerking: ruime leefruimtes en slaapkamers, badkamer met bad, douche en dubbel lavabomeubel en mogelijk een garage.

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Schaapsdreef

In de schaduw van het natuurgebied De Kleiputten, grenzend aan een groot nieuw stadspark, ligt de nieuwe woonbuurt Schaapsdreef. U hebt er de keuze tussen halfopen bebouwingen (in cottage- en pastoriestijl), gesloten bebouwingen (in cottage- en pastoriestijl), woningen à la carte (in pastoriestijl). Grondopp. vanaf 247 m²

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Roeselarestraat

In de levendige gemeente Heule worden 46 moduswoningen gebouwd en 33 projectwoningen van het type Bonneville). Het plan vlakbij Kortrijk gelegen, is bereikbaar via de Roeselarestraat en de Vlasrootstraat.

Moderne woningen op maat, van compact tot ruim. Maar ook een aangename omgeving met veel comfort. Er wordt een wandelpad met zitbanken in een ruime groenzone aangelegd. Rustig wonen en ideaal voor gezinnen met kinderen. Er wordt een parkeerhaven voor bezoekers voorzien.

Ook worden in dit project compacte, duurzame en zeer betaalbare woning gebouwd. Een moduswoning biedt alle comfort op een oppervlakte van ongeveer 100m² en biedt hetzelfde wooncomfort als een doorsnee appartement, maar dan met eigen privé tuin, zonder boven- of onderburen, zonder gemeenschappelijke kosten en zonder andere zorgen. Maar met een aanzienlijk minder energieverbruik dan een doorsnee woning.

Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij duurzaam kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras

Kunstgras leggen Kortrijk

U heeft de keuze gemaakt voor kunstgras in uw tuin in Kortrijk. Deze keuze wordt steeds vaker gemaakt, kunstgras is dan ook een enorm populair product voor toepassing in de tuin. Deze stijgende populariteit heeft te maken met de enorme ontwikkeling die het kunstgras heeft doorgemaakt. Kunstgras zag er een aantal jaren geleden nog erg nep uit en ging al snel plat liggen. Tegenwoordig is het bijna niet meer van echt te onderscheiden en blijft het dankzij de c-shape lang overeind staan. Zodra het plat begint te liggen is het eenvoudig op te borstelen en heeft het direct weer de gewenste uitstraling.

Voordelen van kunstgras in Kortrijk

Het kunstgras van Gras en Groen voldoet niet alleen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen, het heeft daarbij ook nog eens vele voordelen ten opzichte van andere ondergronden.

Kunstgras laten leggen in Kortrijk

Kunstgras heeft, mits goed aangelegd, een levensduur van minimaal 10 jaar. De aanleg kunstgras kunt om die reden het beste over laten aan echte specialisten. Gras en Groen Kunstgras kan het kunstgras bij u in Kortrijk op een perfecte wijze aanleggen. Een perfecte uitstraling, naadloos verlijmen en een lange levensduur zijn daardoor gegarandeerd.

Ondergrond voor kunstgras in Kortrijk

Voor een perfecte aanleg van kunstgras is een gedegen ondergrond van groot belang. Een ondergrond die voldoende waterdoorlatend is, waterpas ligt en voldoende stabiliteit geeft zorgt ervoor dat het kunstgras bij u in Kortrijk geheel aan uw wensen tegemoet komt. De ondergrond die door Gras en Groen Kunstgras wordt aangelegd zal voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

Kunstgras leggen in Kortrijk

Na het verzorgen van de juiste ondergrond kan het kunstgras bij u in Kortrijk worden gelegd. Om te voorkomen dat betreding van het kunstgras verzakkingen in de ondergrond veroorzaakt, wordt er eerst drukverdeeldoek uitgerold. Drukverdeeldoek wordt ook wel geo-textiel genoemd en verdeeld de belasting over een groter oppervlak. Voetstappen laten daardoor geen afdrukken achter, het oppervlak blijft daardoor vlak en vrij van oneffenheden. Over deze laag drukverdeeldoek wordt het kunstgras uitgerold.

Nadat delen naadloos worden verlijmd kan het kunstgras op maat worden gesneden. Met behulp van een stanleymes worden randen netjes afgewerkt en komt het kunstgras mooi opgesloten te liggen tussen bestrating en kantopsluiting. Tijdens het uitrollen van het kunstgras in uw tuin in Kortrijk wordt er rekening gehouden met de vleug. Net als tapijt heeft kunstgras een vleug, het is het mooiste wanneer u in de vleug kijkt. Deze wordt normaal gesproken dan ook naar de woning toe gelegd.

Kunstgras invegen met kwartszand

Nadat alles netjes is afgewerkt wordt het kunstgas ingeveegd met kwartszand. Dit doen onze medewerkers om een tweetal redenen. Allereerst zorgt het kwartszand ervoor dat de vezels van het kunstgras beter overeind blijven staan. Het kunstgras behoud daardoor langer de gewenste uitstraling en kan ook eenvoudig weer opgeborsteld worden. Wanneer het kunstgras na verloop van tijd weer plat komt te liggen veegt u het kwartszand weer tegen de vezels in waardoor het er weer mooi bij komt te liggen.

Wilt u stap voor stap uitleg bij hoe wij bij u in Kortrijk kunstgras leggen? Dat kan op de pagina kunstgras leggen wordt dit stap voor stap beschreven. Middels een aantal video's die wij hebben gemaakt, kunt u ook zien hoe deze stappen worden uitgevoerd. Hieronder kunt u zien hoe een kunstgras gazon in Empel, een woonplaats bij Den Bosch, is gelegd.

Prijzen kunstgras leggen Kortrijk

De prijzen voor het leggen van kunstgras zijn gebaseerd op de werkzaamheden die onze medewerkers dienen uit te voeren. Dit hangt af van zowel het aantal vierkante meters als van de hoeveelheid werk. Het daadwerkelijk leggen van kunstgras bij u in Kortrijk kunt u het beste aan onze medewerkers over laten, een aantal voorbereidingen zou u zelf kunnen uitvoeren. Hieronder vindt u een overzicht van prijzen, wilt u het totale overzicht zien? Ga dan naar kunstgras prijzen op onze website.Top 3 kunstgrasproducten

New Mexico
New Mexico

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

De nieuwste kunstgras soort in het assortiment van Gras en Groen Kunstgras. Hoogpolig, zacht en enorm dicht bezet.

Lees verder
California Chill
California Chill

€ 34,95 p/m²    

Uitstraling

5

Al jarenlang het meest verkochte type kunstgras! Niet te onderscheiden van een echt gazon mede dankzij de grassprieten in verschillende lengtes.

Lees verder
Perfect Alabama
Perfect Alabama

€ 39,95 p/m²    

Uitstraling

5

Donkergroen en ultra zacht maken dit kunstgras tot de favoriet onder kinderen. Zo zacht als een handdoek om lekker om te liggen en spelen.

Lees verderStalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Dendermonde

Noppen


5

"Chapeau voor Gras en Groen!"

Lees verder
Overzicht

Zet de eerste stap richting een kunstgras gazon

Een kunstgras gazon kan al binnen 14 dagen bij u thuis worden gerealiseerd. Wilt u kunstgras van Gras en Groen? Bezoek dan onze showtuin, vraag stalen aan of bekijk online ons assortiment. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde soort kunstgras vraagt u een offerte aan. Het is daarvoor wel handig om de maten van uw gazon bij de hand te hebben. Mocht u akkoord geven op de vrijblijvende offerte, dan kunnen de werkzaamheden binnen 14 dagen worden uitgevoerd.

Ons kunstgras voldoet aan de volgende eisen:


Afgeronde projecten in Kortrijk

  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen