Zelf kunstgras leggen

Kunstgras kunt u laten leggen door onze gespecialiseerde medewerkers. Indien u ervoor kiest om zelf kunstgras te gaan leggen, kunt u onderstaande instructie volgen voor een perfect eindresultaat. Zelf kunstgras leggen is zeker geen onmogelijke opdracht, mits de juiste stappen worden gezet. Naast de instructie die hieronder te vinden is, hebben wij ook een instructievideo gemaakt. Hierin wordt stap voor stap de installatie met u doorgenomen. Wilt u toch liever de zekerheid dat het perfect wordt aangelegd en hier bovendien garantie op ontvangen? Wij hebben een professionele aanlegservice die u volledig ontzorgt.Zelf kunstgras leggen
Zelf kunstgras leggen
Zelf kunstgras leggen
Zelf kunstgras leggen
Zelf kunstgras leggen

Voorbereiding zelf kunstgras leggen

Voordat u kunt starten met de voorbereidingen op het leggen van het kunstgras moeten er twee keuzes worden gemaakt.

U moet de juiste ondergrond en het type kunstgras bepalen die het meest geschikt zijn voor de doeleinden van het kunstgras gazon. Er is een ruim aanbod van kunstgras in omloop, variërend in kwaliteit en prijs. De ondergrond is van belang voor de draagkracht en de stabiliteit van het kunstgras. Wanneer het kunstgras zwaar belast wordt door spelende kinderen, is een sterkere ondergrond nodig dan voor een siergazon.

Benodigdheden zelf leggen van kunstgras

Alle benodigde materialen voor het leggen van kunstgras kunt u zelf aanschaffen of huren. Er zijn geen zware machines nodig voor een goed resultaat. Alle benodigdheden voor het leggen van kunstgras worden hieronder weergegeven:

Stap 1: Afgraven grond

Voor kunstgras is een ondergrond nodig van bestratingszand. Als er momenteel zwarte grond ligt, moet u de grond afgraven tot maximaal 10 cm diep. Hoe dieper u afgraaft, hoe beter de draagkracht, stabiliteit en waterdoorlaatbaarheid van uw toekomstige kunstgras gazon.

Stap 2: Zand aanvoeren

Als de grond afgegraven is, dient u bestratingszand aan te voeren tot de juiste hoogte. Voor een oppervlakte van 10 m² met een diepte van 10 cm heeft u één kubieke meter bestratingszand nodig. Als de juiste hoogte is bereikt, wordt het zandbed afgetrild met een trilplaat. De trilplaat verdicht het zand, waardoor er later geen verzakkingen ontstaan. Vul waar nodig zand bij om de juiste hoogte te behalen.

Stap 3: Zandbed egaliseren

Voordat u start met egaliseren, dient u te zorgen voor een kantafsluiting. Als het zandbed afgetrild is, de kantopsluiting aangebracht is en het zand op de juiste hoogte ligt, kunt u starten met egaliseren. Met de waterpas wordt het zandbed uitgevlakt zodat het kunstgras gazon strak oogt in uw tuin. Zorg ervoor dat het zandbed 1 á 2 cm onder de bestrating eindigt, zodat het kunstgras perfect aansluit op uw bestrating. Het egaliseren van het zandbed is een belangrijke stap en vergt enige expertise. Neem uw tijd voor het egaliseren want dit resultaat is bepalend voor een goede afwatering.

Stap 4: Stabilisatiedoek leggen

Wij raden aan om een stabilisatiedoek onder het kunstgras te plaatsen. Zoals de naam al aangeeft, zorgt het doek voor stabilisatie van het kunstgras en voorkomt het tevens onkruid in uw kunstgras. Het stabilisatiedoek moet het gehele oppervlakte bedekken voor het beste resultaat.

Stap 5: Kunstgras leggen

Als het stabilisatiedoek ligt, kunt u starten met het uitrollen van het kunstgras. Kunstgras heeft een zogeheten vleug: de vleug is de richting waarin de kunstgras vezels wijzen. Zorg ervoor dat de kunstgras vezels wijzen in de richting van het gezichtsveld. Rol het kunstgras in de lengte uit en zorg ervoor dat het kunstgras de bestrating een aantal centimeter overlapt. Tussen de verschillende delen kunstgras moet een kier van minimaal 2 tot 4 mm zitten. Dit voorkomt dat het kunstgras bol komt te staan.Stalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Aarschot

Pedro Streitz


5

"Spijtig dat ik geen foto's kan mee sturen, California kunstgras is echt prachtig."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Maatregelen Gras en Groen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Overzicht

Stap 6: Kunstgras lijmen

Als u twee stukken kunstgras tegen elkaar aan heeft liggen, dienen de naden vastgelijmd te worden. Het vastlijmen kan door middel van een lijmband of kunstgraslijm. U slaat beide kunstgrasnaden terug, zodat het stabilisatiedoek zichtbaar is. U plaatst de lijmband en/of kunstgraslijm op een doek. Vervolgens slaat u de naden rustig terug. Druk de naden aan met een plank en loop hier vervolgens overheen.

Stap 7: Kunstgras snijden

Voordat u start met het snijden, moet het kunstgras vast liggen. Leg de zakken kwartszand op de hoeken of gebruik kunstgraspinnen om het kunstgras vast te zetten. Snijd de overlappende delen kunstgras vanaf de onderkant, de rug, langs een vezelrij af. De vezelrij kunt u aanhouden om rechte lijnen te snijden.

Stap 8: Kwartszand instrooien

Kwartszand is niet bij ieder type kunstgras nodig. Indien u een kunstgrastype heeft waarbij zand ingestrooid moet worden, is dit de laatste stap. Verdeel het zand over het oppervlakte en veeg het daarna in met een harde bezem. Het invegen kan veel tijd in beslag nemen voordat het resultaat optimaal is. Het huren van een borstelmachine is daarvoor vaak een uitkomst.


Europees product

100% Europees product

Kunstgras leggen

Binnen 21 dagen kunstgras leggen

Garantie

10 jaar garantie op het kunstgras

Gras en Groen

Kunstgras dat niet of nauwelijks van echt te onderscheiden is. Gras en Groen heeft het. Te zien op onderstaande pagina maar ook in de showtuin. Er zijn kunstgras soorten al vanaf € 24,95 per m².

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u kunstgras laten leggen? Gras en Groen komt op vakkundige wijze het kunstgras leggen. Voor een vaste prijs van € 9,- per m² egaliseren wij de ondergrond en wordt het kunstgras gelegd.

Lees meer
Gras en Groen

De aanleg van kunstgras vraagt vaak meer werk dan alleen het kunstgras leggen. Onder het kunstgras dient een laag van 5 cm stabilisatie mix te komen, wij kunnen de bestaande grond/gazon afgegraven.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen