Kunstgras laten leggen

Overweegt u het om kunstgras te laten leggen? Gras en Groen voert dit graag vakkundig voor u uit. Onze aanlegservice ontzorgt u volledig en biedt bovendien voor lange tijd garantie op een perfecte kunstgrasmat.

Een nieuw gazon binnen één dag!

Een tuin die altijd groen is? Dat klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Het aanleggen van kunstgras is daarentegen niet aan iedereen besteed. Laat dit klusje daarom over aan onze specialisten. Zij zorgen ervoor dat u zich nergens druk om hoeft te maken. Vraag nu snel een vrijblijvende offerte aan!

Waarom kunstgras laten aanleggen?

 • U bespaart een hoop tijd en moeite
 • Binnen 14 dagen komen wij bij u langs om het aan te leggen
 • Gegarandeerd een perfect eindresultaat
 • Naast kunstgras kunnen wij ook kantopsluiting plaatsen
 • U ontvangt garantie op de uitgevoerde werkzaamheden
 • Ook een ideale combinatie met andere hovenierswerkzaamheden!

Kunstgras kopen en laten leggen

Wanneer u de aanleg van kunstgras uit handen wilt geven, zullen de kosten logischerwijze meespelen in uw overweging. Bespaar echter niet op het kunstgras, van deze investering heeft u jarenlang plezier!

U kunt wel eenvoudig besparen op de aanleg. Het leggen van kunstgras bestaat uit namelijk uit drie verschillende stappen, namelijk het afvoeren van de oude grond, het ophogen van de ondergrond en het leggen van het kunstgras. Naar wens kunt u de eerste twee stappen zelf uitvoeren!

Gras en Groen legt kunstgras voor prijzen vanaf € 9,- p/m². Bekijk hier de tarieven van de legservice.

Kunstgraslatenleggen1 • Gras en Groen Kunstgras

Werkwijze Gras en Groen: kunstgras laten aanleggen

Wanneer u het kunstgras door ons aan laat leggen, garanderen wij u dat er een vaste werkwijze wordt gehanteerd. Onze vakkundige medewerkers volgen onderstaande stappen bij de aanleg van uw kunstgras, om tot een perfect eindresultaat te komen. Wij geven hier 100% tevredenheidsgarantie op!

Bij het leggen van het kunstgras zit het drukverdeeldoek en het kwartszand voor het bezanden van het kunstgras inbegrepen.

Gras en Groen biedt u drie mogelijkheden voor de aanleg

 • Compleet: Gras en Groen neemt u alle werkzaamheden uit handen
 • Basis: Gras en Groen zorgt voor het ophogen en legt kunstgras
 • Start: Gras en Groen egaliseert de ondergrond en legt kunstgras

Stap 1: Afgraven en afvoeren bestaande ondergrond

 • Afgraven en afvoeren toplaag van 5 cm
 • Uitvlakken en verdichten van de bodem

Stap 2: Ophogen ondergrond

 • Leveren en verwerken van de stabilisatiemix
 • Op hoogte brengen van de ondergrond

Stap 3: Kunstgras leggen

 • Verdichten en waterpas egaliseren van de ondergrond
 • Het uitrollen van de drukverdeeldoek
 • Kunstgras leggen, insnijden en verlijmen
 • Het bezanden en opborstelen van het kunstgras

Wilt u het kunstgras kopen en laten leggen door Gras en Groen?

Wanneer u de keuze heeft gemaakt om het kunstgras door Gras en Groen aan te laten leggen, resten er nog enkele zaken. Meet allereerst zo nauwkeurig mogelijk uw gazon op óf maak een afspraak om uw kunstgras in te laten meten. Met deze informatie kunt u vervolgens een vrijblijvende offerte op laten stellen. Daarbij is het ook belangrijk dat u een kunstgras type uitzoekt dat u nog jarenlang plezier zal bieden.

Hoe kiest u het juiste kunstgras uit?

Kunstgraslatenleggen2 • Gras en Groen Kunstgras
Aanbiedinglegservice • Gras en Groen Kunstgras
Vraag binnen één minuut vrijblijvend een offerte aan!
Volledige ontzorging en perfect resultaat
Een nieuw kunstgrasgazon binnen één dag
Garantie op alle uitgevoerde werkzaamheden

Bekijk onze kunstgras aanlegservice

Bent u benieuwd hoe het leggen van kunstgras in de praktijk wordt uitgevoerd? In deze video hebben wij dit zo duidelijk mogelijk in beeld gebracht voor u.

Stap voor stap kunt u zien hoe de complete aanleg van een kunstgras gazon verloopt. Op ons YouTube-kanaal vindt u nog meer video's van Gras en Groen van de aanleg van kunstgras!

Gaat u zelf kunstgras leggen? Ook daarvan zijn duidelijke instructie video's online te bekijken.

Aanbiedingstalen • Gras en Groen Kunstgras
Vraag gratis kunstgras stalen aan!
Selecteer eenvoudig uw drie favoriete soorten
Laat uw gegevens achter in het formulier
Ontvang de stalen binnen 2 werkdagen in de brievenbus

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 25 m² of oppervlakten met incourante afmetingen. Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij vaak al heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten voor het laten leggen van kunstgras?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier. U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn kunstgras worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken het kunstgras bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht vrijwel altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Waar is Gras en Groen werkzaam?

Gras en Groen is gevestigd in 's-Hertogenbosch en vanuit daar zijn wij in een straal van 150 km werkzaam. Genk, Brussel en Gent vormen zuidelijk de grens van het werkgebied.

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Welke kunstgras soorten worden er gelegd?

Voor het leggen van het kunstgras in uw tuin zijn een aantal zaken nodig.

1. Parkeergelegenheid. Gras en Groen komt met een werkbus en een aanhanger. Deze combinatie is 12 meter lang en dient zo dicht mogelijk bij de doorgang naar uw tuin te kunnen parkeren.

2. Doorgang naar uw tuin. Voor de machines die wij gebruiken is een minimale doorgang nodig van 90 centimeter breed. Wij zijn vooraf graag op de hoogte van eventuele hoogteverschillen en/ of traptreden.

3. Markeren van leidingen. Leidingen, kabels en voeten van droogmolens dienen vooraf gemarkeerd te zijn. Hetzelfde geldt voor de contouren van nog te vormen borders.

4. Stel gerust uw vraag. Twijfelt u over de hoogte van de ondergrond, het type materiaal dat aangevoerd moet worden voor de onderbouw of alle andere zaken die betrekking hebben op de aanleg van uw kunstgras gazon? Stel dan gerust of vraag via de mail of bel bij dringende zaken. Wij kunnen u altijd helpen met het juiste advies.

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!