Kunstgras inmeten

Wilt u graag een oppervlak in uw tuin (laten) aanleggen met kunstgras, maar heeft u geen idee hoe en waar u moet beginnen met het opmeten en berekenen?

In de meeste gevallen is dit eenvoudig uit te rekenen. Vooral kleine of rechthoekige oppervlakken zijn in principe geen uitdaging. Het komt echter ook voor dat het redelijk lastig te berekenen is. Het is namelijk niet mogelijk om oneindig vaak stukken kunstgras te knippen en ergens anders weer aan te plakken. Onze specialisten van Gras en Groen Kunstgras komen graag even bij u langs.

 • Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.
 • Vul bij uw aanvraag een grove inschatting in van de afmetingen.
 • Wij komen uw gazon inmeten, presenteren onze stalen, corrigeren de afmetingen en zorgen voor een passende offerte.

Waarom kunstgras laten inmeten?

Kunstgras wordt standaard geleverd op rollen van 4 meter breed, en is dus met tapijt te vergelijken. Tenzij u vooraf rekening houdt met de breedte van een kunstgrasrol, zal uw oppervlak vaak niet overeenkomen met deze afmetingen. Dat betekend dat er snijverlies ontstaat, en in veel gevallen zullen er delen verlijmd worden. In die gevallen is een gedegen product kennis erg wenselijk!

Alle voordelen van uw kunstgras laten inmeten op een rij:

 • Het snijverlies wordt zoveel mogelijk beperkt
 • Wij houden rekening met de kijkrichting
 • Door in te meten voorkomen we verrassingen achteraf
 • Tijdens het inmeten denken wij mee in uw voordeel
 • Wij presenteren grote kunstgras stalen en geven u advies

 

Tablet • Gras en Groen Kunstgras
Vraag binnen één minuut een vrijblijvende offerte aan!
Volledige ontzorging en perfect resultaat
Een nieuw kunstgrasgazon binnen één dag
Garantie op alle uitgevoerde werkzaamheden

Neem contact met ons op

Tarieven kunstgras legservice

Laat ons uw kunstgras meten

Wanneer u er niet helemaal uitkomt, is het aan te raden om het opmeten en berekenen uit te besteden aan onze kunstgras specialisten. Zij houden zich hier dagelijks mee bezig en weten altijd een juiste oplossing te vinden.

 • Achteraf zijn er geen verrassingen
 • Het kunstgras wordt zo efficiënt mogelijk aangelegd
 • Mogelijk zijn er oplossingen te bedenken om het snijverlies te beperken
 • Wij kijken direct naar de juiste richting voor de vleug (vezelrichting)
 • Naderhand ontvangt u een vrijblijvende offerte, passend bij uw situatie
Kunstgrasinmeten1 • Gras en Groen Kunstgras

Zelf kunstgras meten

Is uw oppervlak niet zo complex of heeft u er vertrouwen in dat dit goed moet komen? Kies er dan gewoon voor om uw tuin zelf op te meten en het benodigde kunstgras m² uit te rekenen. 

U zou voor de zekerheid een kijkje kunnen nemen op onze pagina met enkele rekenvoorbeelden voor het berekenen van de oppervlakte. Hier kunt u aan de hand van een paar mogelijke situaties uw eigen oppervlakte berekenen. Zo bent u ervan verzekerd dat u tot de juiste bestelling van het kunstgras komt!

Zoek alvast het juiste kunstgras uit

Wij begrijpen dat u eerst een bepaald gevoel bij het kunstgras moet krijgen, voordat u wilt beginnen met het opmeten en berekenen van het te beleggen oppervlak. Om te zorgen dat u de juiste kunstgrassoort kiest, kunt u online gratis 3 kunstgras stalen aanvragen. Deze worden de volgende dag thuis bezorgd.
Woont u in de buurt van 's-Hertogenbosch of vindt u het fijner om het kunstgras aangelegd te bekijken? Kom dan een kijkje nemen in onze kunstgras showtuin!

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Hoe wordt kunstgras gemaakt?

De productie van kunstgras begint met tuften. Hierbij worden de vezels van het kunstgras in de mat aangebracht. Daarna gaat het proces verder met coaten. De vezels worden in deze fase met lijm vastgemaakt aan de mat, zodat ze niet meer loskomen. Na het coaten dient de mat gedroogd te worden, zodat er een goede hechting ontstaat.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat het kunstgras water doorlaatbaar is. Hiervoor worden er gaatjes door de kunstgrasmat geperforeerd. Als laatste wordt de mat opgerold. Het is belangrijk dat de mat goed strak opgerold zit, zodat het kunstgras niet beschadigd raakt en eenvoudig te verplaatsen is.

Is kunstgras kleur- en slijtvast?

Het kunstgras is kleur- en slijtvast. Komt er binnen 8 jaar verkleuring of verslijting voor, terwijl het kunstgras op een normale manier behandeld is? Dan zullen wij het kunstgras kosteloos komen vervangen.

Hoe duur is kunstgras?

Kunstgras is beschikbaar in verschillende prijsklassen. De goedkoopste soorten beginnen vanaf €26,95. De duurste variant uit ons assortiment is €46,95 en daarbij nauwelijks van echt gras te onderscheiden. De prijs wordt bepaald door de lengte van de vezels, de kleur van het kunstgras, hoeveel vezels er gebruikt zijn en hoeveel mosdraad er doorheen verweven zit.

Heeft kunstgras onderhoud nodig?

Ja. Kunstgras is over het algemeen ontzettend onderhoudsarm, maar heeft af en toe wel enig onderhoud nodig. Zo is het belangrijk om af en toe bladeren en takjes van het kunstgras te verwijderen. Dit is nodig om kieming van zaadjes in het kunstgras te voorkomen, waaruit onkruid zou kunnen ontstaan.

Ook raden wij aan om het kunstgras na enige tijd weer in te strooien met kwartszand. Komen de vezels een beetje plat te liggen? Door de mat weer in te strooien met kwartszand en op te borstelen zult u merken dat de vezels weer mooi rechtop komen te staan. Dit geeft de kunstgrasmat een natuurlijke uitstraling.

Hoe moet ik het kunstgras schoonmaken?

Verwijder blaadjes en takjes met een harde bezem, bladblazer of hark. Zo voorkomt u dat er water op het kunstgras blijft staan of zaadjes gaan kiemen. Heeft u last van onkruid in het kunstgras? Pluk dit dan zo snel mogelijk weg. Dit zou ook gerealiseerd kunnen worden met een hark.

Treft u mos en algen aan op het kunstgras? Verwijder dit dan met een milieuvriendelijk reinigingsmiddel. Reinigen met bleekwater is uiteraard slecht voor het milieu.

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!