Valdemping kunstgras

Spelende kinderen hebben veel baat bij een ondergrond van kunstgras. Het is lekker zacht, kan eenvoudig gereinigd worden en kleding zal niet vies of kapot raken bij het vallen. Door het leggen van kunstgras zult u merken dat er ook minder viezigheid naar binnen komt. Een natuurlijk gazon heeft het nadeel dat het vies wordt bij regenval en minder goed bespeelbaar is.

Ook zal echt gras in de loop van de tijd meer sporen van slijtage gaan vertonen. Dit is vooral te zien op plaatsen waar veel gespeeld wordt. Bij kunstgras heeft u dit probleem niet! Wellicht dient u het een keer extra op te borstelen, maar daarna ziet de groene mat er weer zo goed als nieuw uit.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan, en laat uw kunstgras leggen door Gras en Groen.

Is kunstgras als ondergrond voldoende?

Het kunstgras dat wij in ons assortiment hebben is van nature erg zacht. Toch zult u merken dat er bij een valpartij nog enige pijntjes zullen ontstaan. De ondergrond van kunstgras wordt namelijk goed afgetrild, zodat het een stevige basis vormt voor het kunstgras. Bij een lichte val tijdens een potje voetbal zal er nog niet veel aan de hand zijn, maar wilt u speeltoestellen in uw tuin plaatsen? Dan wordt het een ander verhaal.

Kunstgras veert goed mee bij een kleine valpartij. Dit zal helaas niet het geval zijn wanneer u wat hogere speel- en/of klimtoestellen in uw tuin heeft staan. Vallen de kinderen hier vanaf? Dan zal het kunstgras niet voldoende meeveren om de klap op te vangen. Hiervoor biedt valdemping de ideale uitkomst!

Tablet • Gras en Groen Kunstgras
Vraag binnen één minuut een vrijblijvende offerte aan!
Volledige ontzorging en perfect resultaat
Een nieuw kunstgrasgazon binnen één dag
Garantie op alle uitgevoerde werkzaamheden
Kunstgraslatenleggenvaldemping2 • Gras en Groen Kunstgras

Valdempende ondergrond bij speeltoestellen

Wij zullen altijd adviseren om valdemping aan te brengen wanneer er speeltoestellen op het kunstgras geplaatst zullen worden. Het is natuurlijk niet te hopen dat uw kind vanaf een redelijke hoogte op de grond terecht komt, maar door het gebruik van valdemping zal de schade bij een mogelijke val aanzienlijk kleiner zijn. Neem het zekere voor het onzekere!

Ook rondom een trampoline is het aanbrengen van valdemping aan te bevelen. Om het nog veiliger te maken voor uw kinderen, kunnen wij een trampoline ook voor u ingraven en aftimmeren. Door een trampoline in te graven verkleint u de valhoogte en wordt de kans op ongelukken dus ook een stuk kleiner.

Wat is valdemping?

De valdemping van Gras en Groen bestaat uit platen, gemaakt van gerecycled kunststof. Valdemping is speciaal ontwikkeld om de klap van een valpartij op te vangen. Het zachte materiaal zal er namelijk voor zorgen dat de val gebroken wordt. Vooral rondom speeltoestellen, trampolines of op speelveldjes is het aan te raden. 

Gemeenten, sportclubs en scholen zijn bij de aanleg van een speelplaats zelfs verplicht om valdemping onder het kunstgras aan te brengen. Bij de aanleg van valdemping kunt u ervoor kiezen om dit enkel te plaatsen op gevaarlijke plekken. Het is absoluut niet nodig om uw gehele kunstgras van valdemping te voorzien.

Laat u deze klus liever uitbesteden? Onze specialisten leggen het kunstgras, inclusief valdemping, graag voor u aan!

Kunstgraslatenleggenvaldemping1 • Gras en Groen Kunstgras

Waar kunt u valdemping zoal plaatsen?

Valdemping is op allerlei plaatsen onder het kunstgras aan te brengen. Toch zullen veel mensen er bij een siergazon niet voor kiezen. Het is voornamelijk in het leven geroepen om risico's te verkleinen op plekken waar veel gevallen wordt. Daarnaast zorgt het natuurlijk voor een zachte ondergrond, wat bij het plaatsen van kunstgras op een betonnen vloer zeker wenselijk is.

 • Onder speel- en klimtoestellen
 • Rondom trampolines
 • Onder schommels
 • Aan het einde van een glijbaan
 • Op sport- en speelveldjes
 • Op het balkon

Voordelen van valdemping onder kunstgras

De veiligheid van uw kind(eren) is natuurlijk erg belangrijk. Toch heeft valdemping - naast een plezierige ondergrond voor kinderen om op te vallen - nog meer voordelen

 • Valdemping heeft een drainerende werking, waardoor het water beter wegloopt
 • Het kunstgras voelt door valdemping een stuk zachter aan
 • De druk op het kunstgras wordt verdeeld
 • Kinderen kunnen zorgeloos spelen en vallen
 • Valdemping is in verschillende afmetingen verkrijgbaar
Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!