Kunstgras leggen

De aanleg van een kunstgras gazon is een specialistische klus. Zeker als u bedenkt dat het, mits goed aangelegd, minimaal 10 jaar lang meegaat. Het is een investering waar u nog jarenlang plezier van zult hebben. Mede dankzij het onderhoudsvriendelijke karakter zal het u bovendien veel tijd besparen. Gras en Groen Kunstgras plaatst kunstgras met de grootste zorg voor kwaliteit. Onze ervaren medewerkers hanteren een vaste en beproefde werkwijze die zorgt voor een prachtig kunstgras gazon. Op de aanleg ontvangt u bovendien garantie. Een tegenvallend resultaat bestaat dus niet!

Kunstgras plaatsen met garantie

Gras en Groen Kunstgras geeft u heldere garanties. Voldoet de aanleg of het kunstgras niet aan de vooraf beloofde kwaliteitseisen, dan wordt het kosteloos voor u hersteld.Kunstgras leggen
Kunstgras leggen
Kunstgras leggen
Kunstgras leggen
Kunstgras leggen

Werkzaamheden Gras en Groen Kunstgras

Kunstgras leggen is een breed begrip. Welke werkzaamheden vallen hieronder en wat gaat hieraan vooraf? Gras en Groen Kunstgras kan de aanleg van uw kunstgras gazon van A tot Z voor u verzorgen. Dit proces begint vaak met het voorzien van advies. Deze informatie kunt u vinden op de website, ontvangen via de mail maar ook thuisgestuurd krijgen. Zo helpen wij u graag zodat u de keuze voor de juiste soort kunt maken.

Kunstgras leggen, alle prijzen

Voor kunstgras leggen hanteren wij vaste prijzen per m². Wanneer u het oppervlak exact uitrekent, kunt u ook eenvoudig de kosten voor de aanleg berekenen. Onderstaande tarieven zijn geldig voor gazons van 10 m² of meer. Alle genoemde prijzen zijn incl. btw. De tarieven voor gazons kleiner dan 10 m² kunt u opvragen middels het doen van een vrijblijvende offerte aanvraag.

Kunstgras leggen € 9,- per m²

Voorwaarden:

 • U zorgt voor een laag van 5 cm witzand
 • U zorgt indien nodig voor een kantopsluiting
 • U zorgt voor een goede bereikbaarheid van uw tuin

Werkzaamheden Gras en Groen

 • Het uitvlakken van het zandbed en aftrillen met een trilplaat
 • Aanbrengen stabiliserend onderdoek
 • Aanleggen kunstgras gazon
 • Indien wenselijk inzanden van het kunstgras
 • Opborstelen van het kunstgras
 • Opruimen en afvoeren restmateriaal

Leveren en verwerken stabilisatie mix € 7,- per m²

Voorwaarden:

 • U graaft de oppervlakte 5 cm diepte af
 • U zorgt indien nodig voor een kantopsluiting
 • U zorgt voor een goede bereikbaarheid van uw tuin

Werkzaamheden Gras en Groen

 • Leveren stabilisatie mix
 • Aanvoeren stabilisatie mix
 • Op hoogte brengen van de ondergrond

Verwijderen en afvoeren gazon/grond € 7,- per m²

Voorwaarden:

 • U zorgt indien nodig voor een kantopsluiting
 • U zorgt ervoor dat uw gras kort is gemaaid
 • U zorgt voor een goede bereikbaarheid van uw tuin

Werkzaamheden Gras en Groen

 • Verwijderen oud gazon met professionele graszodensnijder
 • Afgraven en afvoeren zwarte grond (5 cm)

Kunstgras laten plaatsen door Gras en Groen Kunstgras

Voor de aanleg van kunstgras wordt door onze medewerkers een aantal vaste stappen doorlopen. Gras en Groen Kunstgras heeft een aantal time-lapse filmpjes laten maken. U kunt in deze filmpjes de stappen bekijken en u krijgt op deze manier een duidelijk beeld van de werkzaamheden die wij bij u in de tuin uitvoeren. Wilt u weten wat de stappen in de aanleg van een kunstgras gazon zijn? Lees dan hieronder het stappenplan dat wij volgen.

 1. Afgraven van de ondergrond
 2. Kantopsluiting zetten rondom het gazon
 3. Aanleggen van de onderbouw
 4. Uitrollen en insnijden van drukverdeeldoek
 5. Kunstgras leggen
 6. Kunstgras bezanden
 7. Met u opleveren van het geplaatste kunstgras

Afgraven van de ondergrond

De ondergrond van het kunstgras dient voldoende draagkracht en stabiliteit te geven aan het kunstgras. Om deze ondergrond aan te kunnen leggen, wordt allereerst de grond 10-15 centimeter afgegraven. Deze grond wordt door Gras en Groen Kunstgras afgevoerd. Ligt er een natuurlijk gazon, dan wordt dit met een graszodensnijder weggehaald. Het afvoeren van bestrating of beplanting vormt overigens ook geen probleem.

Kantopsluiting plaatsen rondom het gazon

Nadat de ondergrond is afgegraven, kan de kantopsluiting worden geplaatst. Rondom het kunstgras wordt daarmee het kunstgras netjes afgewerkt. Bijkomend voordeel is dat het voorkomt dat onkruid en tuinplanten het kunstgras in groeien. Ligt het kunstgras opgesloten door bestrating, dan is het plaatsen van kantopsluiting niet nodig. In alle andere gevallen zorgt het voor een verfraaiing van het kunstgras.

Aanleggen van de onderbouw

Nadat de eventuele kantopsluiting is geplaatst, beginnen onze medewerkers met het aanleggen van de onderbouw. Hiervoor voeren wij een laag van ongeveer 5 cm stabilisatie mix aan. Nadat deze is aangebracht, wordt dit verspreid over het oppervlak. Daarna wordt dit met een trilplaat afgetrild. Dit is hetzelfde als bij het leggen van sierbestrating. Stabilisatie mix heeft een goede drainerende werking en zorgt bovendien voor voldoende stabiliteit. Als laatste wordt het volledige oppervlak met een waterpas geëgaliseerd.

Uitrollen en insnijden van drukverdeeldoek

Boven op de onderbouw wordt geo-textiel ofwel drukverdeeldoek uitgerold. Dit doek verdeelt de druk over een groter oppervlak. Het betreden van kunstgras zal dankzij dit doek niet voor oneffenheden in het oppervlak zorgen. Het drukverdeeldoek wordt vastgezet in de ondergrond en op maat gesneden. Nadat het kunstgras is uitgerold, zal het niet meer zichtbaar zijn.

Kunstgras leggen

Zodra alle voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd, wordt het kunstgras uitgerold. Tijdens het kunstgras plaatsen hebben onze medewerkers oog voor de volgende zaken:

Kunstgras ligt het mooist wanneer u in de vleug kijkt. Dit heeft te maken met de wijze waarop het kunstgras wordt geproduceerd. Onze medewerkers houden hier te allen tijde rekening mee en leggen het kunstgras op de juiste wijze in uw tuin.

Het kunstgras wordt geleverd met een breedte van 4 meter. Om u onnodige kosten te besparen leggen wij het kunstgras altijd zo economisch mogelijk. Door stukken kunstgras te verlijmen, kan het snijverlies enorm beperkt worden. Op de pagina kunstgras berekenen kunt u zien hoe het inmeten van kunstgras in zijn werk gaat.Stalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Riemst

Thomas Borremans


5

"Perfecte service en kwaliteit!"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Kunstgras leggen in de winter

Kunt u kunstgras laten leggen in de winter? Lees hier of het kan en waar u rekening mee dient te houden.

Lees verder
Overzicht

Bezanden en opborstelen

Hoewel onze fabrikant van kunstgras ons verzekert dat bezanden niet noodzakelijk is, doen wij dit bij voorkeur wel! Het kwartszand dat ingeveegd wordt, helpt het kunstgras nog beter overeind te blijven staan. Het gewicht van dit kwartszand verbetert bovendien de stabiliteit van het kunstgras. Per m² gebruiken wij ongeveer 10 kg kwartszand.

Opleveren van het geplaatste kunstgras samen met u

Nadat alle werkzaamheden met betrekking tot het kunstgras plaatsen zijn afgerond, leveren we het kunstgras samen met u op. Het kunstgras gazon wordt dan nagelopen en we kijken of alles naar tevredenheid is aangelegd. Pas wanneer u tevreden bent, is het kunstgras klaar voor gebruik.

Bent u nieuwsgierig geworden?

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw tuin? Bij onze vestiging in Den Bosch hebben wij een showtuin. Hier kunt u alle kunstgras soorten zien en voelen! Wanneer u bij ons in de showtuin komt, kunnen wij u van de juiste adviezen voorzien. Indien gewenst stellen wij geheel vrijblijvend een offerte voor u op. U kunt eventueel ook stalen bij ons opvragen. Wij sturen u deze dan toe via de post. Bij kunstgras prijzen kunt u een indruk krijgen van de kosten voor het leggen van kunstgras.

Wij zijn onder meer werkzaam in 


Europees product

100% Europees product

Kunstgras leggen

Binnen 21 dagen kunstgras leggen

Garantie

10 jaar garantie op het kunstgras

Gras en Groen

Kunstgras dat niet of nauwelijks van echt te onderscheiden is. Gras en Groen heeft het. Te zien op onderstaande pagina maar ook in de showtuin. Er zijn kunstgras soorten al vanaf € 24,95 per m².

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u kunstgras laten leggen? Gras en Groen komt op vakkundige wijze het kunstgras leggen. Voor een vaste prijs van € 9,- per m² egaliseren wij de ondergrond en wordt het kunstgras gelegd.

Lees meer
Gras en Groen

De aanleg van kunstgras vraagt vaak meer werk dan alleen het kunstgras leggen. Onder het kunstgras dient een laag van 5 cm stabilisatie mix te komen, wij kunnen de bestaande grond/gazon afgegraven.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen