Kunstgras Aalst

Kunstgras leggen Aalst

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Aalst? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Kunstgras laten leggen in Aalst

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Aalst? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Aalst. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Aalst. Wij hebben zelfs een project in de binnenstad, aan de Kapiteintjesstraat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Aalst heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Aalst

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Aalst, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en districten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van wijken: Kerrebroek, Puiteput, Schaarbeek, Sint-Job, Pijpenbeek, Laar en Arend, Meuleschettewijk, Keizershallen, Rechteroever, Stationsbuurt, Volksplaats en Watertorenwijk en de deelgemeenten: Baardegem, Erembodegem, Gijzegem, Herdersem, Hofstade, Meldert, Moorsel en Nieuwerkerken

Algemene informatie Aalst

Aalst is de op één na grootste stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De stad telt ruim 84.000 inwoners (2016), die Aalstenaars worden genoemd. Aalst is vooral bekend voor zijn carnaval. Sint-Maarten is de patroonheilige van de stad. Aalst is gelegen aan de rivier de Dender.

Aalst dankte vroeger zijn welvaart onder andere aan de uien- en hopteelt. Typische Aalsterse hopsoorten zijn Groene Belle, Coigneau, Witte Rank en Loeren. Aalst is gelegen in de Denderstreek in het centrum van België, ongeveer halverwege tussen Gent en Brussel.

Kunstgrasvelden in Aalst

Naast het groen, dat u in het natuurreservaat Wellemeersen, in het Kravaalbos en het natuurgebied Hogedonk vindt, beschikt Aalst over groene parken als het stadspark en Osbroek, het Zwembadpark, het koningin Astridpark, het Park Terlinden en langs de oevers van de Dender. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van SC Eendracht Aalst en voetbalverenigingen als KSK Erembodegem, VJ Baardegem, FC Doggen Erembodegem, SK Erembodegem, KRC Gijzegem-Aalst, SK Herdersem, KSC Wilskracht Hofstade, TK Meldert, KSC De Schroevers Moorsel, KVC Eendracht Nieuwerkerken, SK Terjoden-Welle en Thor-Kokerij Meldert. Maar Hockeyclubs Patria, HC Oilsjt, tennisverenigingen als TC Kangaroos, Beukenhof, Resschebeke, de Snas en meer en meer voetbalclubs spelen op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Aalst ook ideaal!

Grondsoorten in Aalst

De bovenste bodemlaag van Aalst bestaat voornamelijk uit leem of zandleem. Op slechts enkele locaties is pure klei in de bovengrond te vinden. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Nieuwbouwwijken in Aalst

Nieuwbouwproject Pier Kornel

Pier Kornel is een gloednieuwe woonbuurt aan de Dender, vlak bij het centrum van Aalst. Hier vindt jong en oud zijn gading. Er is een interessante mix aan woningen in diverse typologieën (gezinswoningen, tuinappartementen en zorgwoningen) voor alle budgetten. Deze worden in diverse fases gerealiseerd. De woningen vormen samen met de groene autoluwe omgeving en de diverse buurtfuncties het nieuwe kloppend hart van de Stad.

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Lijnzaadstraat

Hier woont u op in percelen van 281 m² tot 360 m² een groene, autoluwe omgeving die eenvoudig bereikbaar is. Met de fiets rijdt u vlot naar centrum, station, winkels en scholen.

Bovendien vertrekt er elke 10 minuten een bus. Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Popperodedries

Kortbij het centrum, op de Popperodedries te Aalst zijn zeer stijlvolle, moderne designwoningen gebouwd. De ligging van dit moderne project is op z'n minst fantastisch te noemen. De 12 woningen, dewelke zijn gebouwd bovenop een parking, getuigen van een aardig staaltje architectuur. Zo zijn er bepaalde stroken uitgesneden waardoor er optimaal kan geprofiteerd worden van het binnenvallende licht. Er is keuze uit zowel 2 als 3 slaapkamers. Allen zijn voorzien van een mooi terras én stadstuin! Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Aalst en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Aalst

Wilt u kunstgras laten leggen in Aalst? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Aalst gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Aalst

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Aalst? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!