Kunstgras Aarschot

Kunstgras leggen Aarschot

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Aarschot? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Aarschot waar Gras en Groen ook werkt

Kunstgras laten leggen in Aarschot

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Aarschot? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als grasgazon is razend populair, ook bij u in Aarschot. Dit heeft te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat de soorten kunstgras van Gras en Groen hebben. Het is altijd groen, vraagt zeer weinig onderhoud. Zo houdt u meer vrije tijd over voor hobby, of om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt. Verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is zelfs te vinden in het stadscentrum van Aarschot. Zo hebben wij een project aan de Sint-Niklaasberg afgerond. De tuinen zijn erg schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi en mosvrij te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Aarschot heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Aarschot

Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Aarschot, vindt u Gras en Groen Kunstgras onder andere in Gelrode, Langdorp, Haterbeek, Rillaar, Wolfsdonk ende Bloemse Hoeve van Begijnendijk.

Algemene informatie

Aarschot is een stad langs de Demer, met ruim 29.000 inwoners in de provincie Vlaams-Brabant en staat in de streek ook bekend als scholen- en winkelcentrum. Er is een vrij uitgebreid industrieterrein. Een van de bekendste batterijfabrieken is er reeds 50 jaar gevestigd en de werkgelegenheid neemt sterk toe. Kenmerkend voor de stad is de veelvuldig in de gebouwen gebruikte ijzerzandsteen, die in de streek, onder andere in Gelrode, werd gewonnen. De ’s Hertogenmolens, de Onze Lieve-Vrouwekerk en haar markante toren en het nabijgelegen Begijnhof zijn een bezichtiging meer dan waard. Aarschot ligt in het hart van de Hagelandse wijnstreek en een wijngaard, zoals die van Ten Bunder is nooit veraf. Reeds in de 12de eeuw is het Hageland bekend voor zijn uitstekende wijnproductie. Een activiteit die de afgelopen decennia weer volop in beweging is gekomen en heeft geleid tot wijnen van uitstekende kwaliteit. De nazaten van grondlegger Jos Daems, hebben er in Vinobelga nu een wijnkelder, -museum en -evenementencentrum van gemaakt.

Kunstgrasvelden in Aarschot

Naast het groen, dat u vindt in het Stadspark Aarschot, beschikt Aarschot over de natuurgebieden Molenheide, Meetshoven, Rommelaar, Speelhoven, het Vorsdonkbos-Turfputten en de Eikelberg in Gelrode. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van SC Aarschot en voetbalverenigingen als KVC Langdorp, FC De Venne, FC Rillaar Sport en Wolfsdonk Sport. Maar veel voetbalverenigingen, Hockeyclubs en tennisverenigingen als ATc’82 spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Aarschot ook ideaal!

Grondsoorten in Aarschot

Naast de Diestiaanse bodemlaag van Aarschot in het zuiden bestaat de bodem overwegend uit leem of zandleem. Slechts sporadisch is pure klei in de bovengrond te vinden. Mocht uw bodem toch te veel leem of klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen. Het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft de volgende voordelen: geeft u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Nieuwbouwwijken in Aarschot

Nieuwbouwproject Langdorpsesteenweg

De stad Aarschot gaat een volledig nieuwe wijk bouwen met 290 woningen naast de Langdorpsesteenweg. De nieuwe wijk, gelegen in de zogenoemde Nonnenlanden, krijgt ook een park, een schooltje en een crèche.

Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met oplopende staffelkortingen. Deze gaan u en uw buurtbewoners veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Roodhuis Berg

Deze nieuwe wijk met zeer diverse bebouwing is gelegen in de nabijheid van het centrum van Aarschot. De woningen op kavels van 120 m² 230 m² tot 518m² en woonoppervlakten tussen 119 m² en 205 m² zijn uitstekend uitgerust, voorzien van alle comfort en worden volledig sleutel-op-de-deur gebouwd. Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u ook graag gras en groen in uw tuin zien, maar zonder onderhoudswerk en -kosten? Denk dan aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Roodhuis Veld

Net buiten het centrum van Aarschot worden gevarieerde woningen in geschakelde, halfopen en open verband gebouwd in een architectuur naar uw keuze. In geval van de geschakelde woningen wordt eenzelfde architectuur gehanteerd per bouwblok. Ook als investering scoort "Roodhuisveld" dus bijzonder goed. Grondoppervlaktes tussen 168 m² en 486 m² Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Aarschot en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Aarschot

Wilt u kunstgras laten leggen in Aarschot? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Aarschot gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Aarschot

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Aarschot? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!