Kunstgras Antwerpen

Kunstgras leggen Antwerpen

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Antwerpen? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Antwerpen waar Gras en Groen ook werkt

Kunstgras leggen in Antwerpen

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Antwerpen? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Antwerpen. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt of aan een van de kaaien met zicht op de Schelde. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Antwerpen. We hebben zelfs een project in de binnenstad, aan de Sint Paulusstraat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Antwerpen heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Antwerpen

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Antwerpen, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en districten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken of deelgebieden: Meir, Schipperskwartier, Sint-Andries, Theaterbuurt, Universiteitsbuurt, Het Zuid, Antwerpen-Noord, Brederode, Centraal Station, Dam, Eilandje, Haringrode, Harmonie, Kiel, Linkeroever, Luchtbal-Rozemaai-Schoonbroek, Markgrave, Middelheim, Stadspark, Tentoonstellingswijk en Zurenborg.

Algemene informatie Antwerpen

Antwerpen, de monumentale hoofdstad van de provincie Antwerpen, telt ruim 520.000 inwoners en is qua inwonertal de grootste gemeente van België. De stad ligt grotendeels op de rechteroever van de Schelde. Het is de tweede haven van Europa. Van groot economisch belang is de petrochemische bedrijvigheid bij Antwerpen. De stad is ook een wereldcentrum voor diamanthandel.

De inwoners van Antwerpen, soms zelf -naar het Spaanse woord señor- Sinjoren genoemd, noemen hun stad afgekort 't Stad en soms de koekenstad, dit laatste vanwege de vele koekjesfabrieken in Antwerpen. De Beukelaer en Parein waren daarvan de bekendste.

Kunstgrasvelden in Antwerpen

Naast het groen, dat u vindt in de natuurgebieden het Sint Annabos, Blokkerdijk, de Bospolder, ingang Oude landen en de Hobokense Polder, beschikt Antwerpen over groene parken als het Groendomein Rivierenhof, Bremweide, het Boekenbergpark, het Valaarpark, Den Brandt Park, Park Zandbergen het Nachtegalenpark, het Brilschanspark en het groen rondom de Forten 2, 4, 5, 7, 8, dat Antwerpen rijk is. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van FC Antwerp en voetbalverenigingen als Jong Antwerpen Sport, FC Brothers United Antwerp, SC City Pirates, Beerschot AC, RAC.VC Hoboken, KSC Maccabi, Maar veel voetbalverenigingen, de Hockeyclubs Victory en Royal Antwerp HC en sommige tennisverenigingen als TC Borgerweert, TC Linkeroever en TC Forrest Hills, spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Antwerpen ook ideaal!

Grondsoorten in Antwerpen

De bovenste bodemlaag van Antwerpen bestaat (tot 2 meter diepte) uit zand of zandleem. Slechts op enkele locaties is klei in de bovengrond te vinden. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien

Mocht uw bodem toch overwegend veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen

Nieuwbouwwijken in Antwerpen

Nieuwbouwproject Vekestraat

Het rustig in de binnenstad gelegen project omvat 7 luxueuze stadswoningen in een afgesloten binnen gebied, voorzien van privatieve tuinen en een gemeenschappelijk binnenplaats. De woningen hebben 2 tot 3 slaapkamers, en variëren van 115 m² tot 144 m². Er zijn ondergrondse parkings en een gezamenlijke fietsenstalling voorzien. Net bezuiden het MAS – het mooiste en grootste en nu al meest geliefde museum van de stad. En als u verder zuidwaarts fietst, staat u samen met Rubens in de schaduw van de OLV Kathedraal te genieten van de Groenplaats. U bent zo op de kaaien, én aan het Centraal Station. De tram stopt om de hoek. Het velo-station staat in de straat. Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Vremdesteenweg Boechout

De woonbuurt “Zuiderdal” ligt in de groene rand van Boechout, zonder doorgaand verkeer. Deze moderne gezinswoningen (grondoppervlak 302 m² tot 393 m²) hebben, dankzij de zorgvuldige materiaalkeuze, een specifieke, stijlrijke uitstraling. Heel wat woningen hebben een doorgang hebben naar het achterliggende groene gebied. Er zijn in dit project ook appartementen te koop, waarvan de appartementen op de benedenverdieping een eigen tuin hebben.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Deferm

Nabij Antwerpen, maar tegelijk vlakbij het landelijke centrum van Vremde, aan de Boomkensstraat vindt u woonproject DEFERM! Geniet van het beste van twee werelden. Deze woningen worden gerealiseerd met zeer kwaliteitsvolle materialen, de nieuwste technieken en een afwerking die tot in de kleinste details verzorgd is. Richt uw woning in naar uw persoonlijke smaak. Zeer riante bewoonbare oppervlakten tussen de 175 en 187 m². Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Antwerpen en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Antwerpen

Wilt u kunstgras laten leggen in Antwerpen? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Antwerpen gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Antwerpen

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Antwerpen? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!