Kunstgras Brussel

Kunstgras leggen Brussel

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Brussel? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Brussel waar Gras en Groen ook werkt

Kunstgras laten leggen in Brussel

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Brussel? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Brussel. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt met zicht op het monumentale stadhuis. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Brussel. We hebben zelfs een project vlakbij de binnenstad, aan de Hertogstraat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Brussel heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Brussel

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Brussel, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en districten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken of deelgebieden: Marollen, Wijk van de Squares, Leopoldswijk, Zavel, Noordwijk, Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuw, Broek of Martelaarswijk, Galgenberg, Treurenberg, Kunstberg, Koudenberg en Haren.

Algemene informatie Brussel

De gemeente Brussel of Brussel-stad (Frans: Ville de Bruxelles) is de hoofdstad van België, van zowel van de Vlaamse als van de Franse Gemeenschap. De gemeente telt ongeveer 180.000 inwoners, waarvan ongeveer 30% in de historische Vijfhoek woont, ongeveer 50% in de deelgemeenten Laken, Neder-over-Heembeek en Haren, en 20% in de buurten rond de Louizalaan, het Ter Kamerenbos en in de Europese wijk, waarvan het grootste gedeelte ook bij de gemeente hoort. De Belgische hoofdstad Brussel is beroemd om zijn schitterende gildehuizen, het prachtige Koninklijk Paleis, het beeldje Manneken Pis, het Brusselse kant, de niet te versmaden bonbons en wafels, de talloze monumenten, de vlooienmarkt, de winkelgalerij St. Hubert en het karakteristieke Atomium. En dit is nog maar een fractie van wat de stad te bieden heeft. Brussel wordt beschouwd als de facto hoofdstad van de Europese Unie.

Kunstgrasvelden in Brussel

Naast het groen, dat u vindt in natuurgebied het Ter Kamerenbos, beschikt Brussel over andere groene parels als Leopoldpark, Kruidtuin en la Botanique, Kunstberg en het Park van Laken. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van het nabij gelegen RSC Anderlecht en voetbalverenigingen als BX Brussel, Sporting Bruxelles. Maar veel voetbalverenigingen, de Hockeyclubs zoals Royal Leopold Club en sommige tennisverenigingen als Brussels LTV en Royal Primerose TC spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Plaats ook ideaal!

Grondsoorten in Brussel

De bovenste bodemlaag van Brussel bestaat uit leem of zandleem. Slechts op enkele locaties is pure klei in de bovengrond te vinden. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Mocht uw bodem toch overwegend of te veel leem of klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen.

Nieuwbouwwijken in Brussel

Nieuwbouwproject Project LE CLOS VAN EXTER

Nieuw, residentieel complex met binnenplein, aan de Alsembergsesteenweg en de Stallestraat aan de achterkant van de Kapel van Stalle, met 10 individuele huizen met elk een terras en eigen tuin. De woningen liggen in een groen kader en elke woning beschikt over een kelder en een ondergrondse parkeerplaats. Er kan ook een 2e parkeerplaats bijgekocht worden.

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Faubourg Saint-Job

Vlakbij het Sint Jobplein, de restaurants en het openbaar vervoer te Ukkel, vindt u aan Avenue du Prince de Ligne het project “Faubourg Saint-Job”. Het project omvat een geheel van 24 zuid gerichte appartementen, waaronder verschillende penthouses met ruime terrassen en duplex-appartementen met eigen tuin op het gelijkvloers. Het gebouw verenigt een hoog niveau qua energieprestaties met kwalitatief hoogstaande afwerking. Ondergrondse parking mogelijk.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin of terras ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Tuinen der Poëzie Anderlecht

Nieuwe fase! Nieuwe buurt met 71 woningen gelegen in een mooi park. Moderne, comfortabele en energiezuinige woningen. Tijdloze architectuur. Nabij scholen, kinderopvang, openbaar vervoer en winkels.

Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Brussel en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Brussel

Wilt u kunstgras laten leggen in Brussel? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Brussel gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Brussel

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Brussel? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!