Kunstgras Diest

Kunstgras leggen Diest

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Diest? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Kunstgras laten leggen in Diest

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Diest? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als grasgazon is razend populair, ook bij u in Diest. Dit heeft te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat de soorten kunstgras van Gras en Groen hebben. Het is altijd groen, vraagt zeer weinig onderhoud. Zo houdt u meer vrije tijd over voor hobby, of om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt. Verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is zelfs te vinden in het stadscentrum van Diest. Zo hebben wij een project aan de Leuvensestraat afgerond. De tuinen zijn erg schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi en mosvrij te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Diest heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Diest

Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Diest, vindt u Gras en Groen Kunstgras onder andere in Webbekom, Deurne, Kaggevinne, Molenstede, Vleugt en Schaffen.

Algemene informatie

Diest is een stad met ruim 23.000 inwoners in de provincie Vlaams-Brabant. De stad ligt in het noordoosten van de provincie op de grens tussen het Hageland en de Kempen. De gemeente aan de Demer grenst in het oosten aan de provincie Limburg. Het is een Oranjestad door de historische band met het Nederlandse huis Nassau. Het oude stadscentrum is als het ware één groot openluchtmuseum. Geen andere stad in België heeft zoveel beschermde monumenten per km² als de historisch kern van Diest. In de straten en steegjes rondom de Sint Sulpitiuskerk waant u zich terug in de tijd.

Kunstgrasvelden in Diest

Naast het groen, dat u vindt in het natuurgebied het Webbekoms Broek, beschikt Diest over groen in het Stadspark de Warande, het Park Cerckel, het park Jan Heylen en het Citadelbos.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van KFC Diest en voetbalverenigingen als SK Deurne en Kelberg Schaffen. Maar veel voetbalverenigingen, Hockeyclubs en sommige tennisverenigingen spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Diest ook ideaal!

Grondsoorten in Diest

De bodemlaag van Diest bestaat overwegend uit leem, zand of zandleem. Ook venige grond komt u tegen. ”De IJzerzandsteen van Diest” is zeer kenmerkend voor de streek. Slechts sporadisch is pure klei in de bovengrond te vinden. Mocht uw bodem toch te veel natte leem of klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen. Het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien

Nieuwbouwwijken in Diest

Nieuwbouwproject Kerkstraat, Schaffen

Geheel van 7 loten waarin twee woningen en 5 percelen. Voor de woningen geldt: Aan de Kerkstraat, tuin Zuidwest, halfopen bebouwing. Grondopp.386 m² en 502 m². Voor de percelen geldt: Vier percelen bouwgrond voor halfopen bebouwing. Grondopp. 340 m², 315 m², 368 m² en 400 m² en één perceel van 621 m² voor open bebouwing.

Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met oplopende staffelkortingen. Deze gaan u en uw buurtbewoners veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Leesthof, Ezeldijk

Drie percelen bouwgrond op toplocatie voor open bebouwing in het hartje van de nieuwe stadsontwikkeling Ezeldijk te Diest. Perceeloppervlakten van 136m², 146m² en 167m², nabij het water en park. Autoluw en een veilige en toch rustige plek in de binnenstad om uw droomhuis te bouwen.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u ook graag gras en groen in uw tuin zien, maar zonder onderhoudswerk en -kosten? Denk dan aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Galgenbergweg, Kaggevinne

Een aangename woonwijk, bovenop de Galgenberg ten Zuidwesten van Diest is aangelegd als een woonerf. De kavels van 475 m² tot 530 m², bieden een mooi uitzicht over een prachtige omgeving. Alle bouwgronden zijn voorzien voor een open bebouwing met woonoppervlakte van 229 m² tot 268 m² met maximale lichtinval. Deze moderne woonwijk beoogt strakke moderne woningen voorzien van platte daken.

Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi, onderhoudsvrij en strak kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Diest en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Diest

Wilt u kunstgras laten leggen in Diest? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Diest gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Diest

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Diest? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!