Kunstgras Genk

Kunstgras leggen Genk

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Genk? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Kunstgras laten leggen in Genk

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Genk? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Genk. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Marktstraat. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Genk. Wij hebben zelfs een project in de binnenstad, aan de Winterslagstraat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Genk heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Genk

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Genk, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en districten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken of deelgemeenten: Klein Hostart, Bret, Winterslag, Driehoeven, Zwartberg, Hoevenzavel, Nieuwe Kempen, Waterschei, Gelieren-Hoogzij, Kattevenne-Molenblook, Vlakveld, Kolderbos, Sledderlo, Oud Termien, Boxbergheide en Bokrijk.

Algemene informatie Genk

Genk is een stad in de Belgische provincie Limburg en is de hoofdplaats van het kieskanton en het gerechtelijk kanton Genk. De stad telt meer dan 65.000 inwoners en is een van de belangrijkste industriële steden van Vlaanderen. Dit in het verleden door de aanwezigheid van drie steenkoolmijnen en tegenwoordig door haar ligging aan de autosnelweg E314 en het Albertkanaal. Genk verwierf in 2000 de titel van stad. Door het vele en gevarieerde groen rondom de stad, wint het meer en meer aan toeristische attractiviteit.

Kunstgrasvelden in Genk

Naast het groen, dat u vindt in het Nationaal Park Hoge Kempen en het historisch wijerlandschap De Maten en het grote Provinciaal Domein Bokrijk en vele andere natuurgebieden beschikt Genk over groene parken als het Molenvijverpark, het Stalengoed, het Lourdeskapel Park en het Heempark.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van de Luminus Arena, alwaar KRC Genk haar thuishaven heeft en voetbalverenigingen als K. Zwartberg FC, K. Bokrijk Sport, Cobox 76, CSI Genk, FC Winterslag ’88, Eendracht Termien, Euro-Afro Genk, FC Turkse Rangers Waterschei, SOS Boxbergheide, Sporting Genk Zuid en Inter Sport Winterslag.

Maar voetbalverenigingen KRC Genk, Genk VV en Bregel Sport, de nieuwe Hockeyclub HC Genk en sommige tennisverenigingen als TC ‘t Elleboogske, KTC Rapid Waterschei, Winterslag TC en TC Driehoeven spelen meer en meer op een variant van kunstgras evenals op het veld in de AA-Drink Soccer Arena. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Genk ook ideaal!

Grondsoorten in Genk

De bovenste bodemlaag van Genk bestaat uit zand of zandleem. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien

Mocht uw bodem toch overwegend veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen

Nieuwbouwwijken in Genk

Nieuwbouwproject Op De Meer

In het leuke nieuwe plan Op De Meer, komen aan de Postwinningstraat nog 5 zeer grote (vanaf 205m² woonoppervlak) onder kelderde woningen te koop, in strakke moderne architectuur, traditionele uitvoeringsmethode en zeer goed geïsoleerd. Woonruimte op tuinniveau met zuid gericht zonneterras van 6x4m!

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Veldstraat

Met uw gezin rustig in het groen te wonen, maar toch vlakbij alle dagdagelijkse voorzieningen zoals scholen en winkels? Dat kan perfect in project Veldstraat in Genk. Op (8) riante percelen van 333 m² tot 702 m². Ideaal en strategisch gelegen in mooie bestaande wijk tussen het Nationaal Park Hoge Kempen en het SportinGenk park

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject 't Zute in Zutendaal

Het kleinschalig project ‘t ZUTE, gelegen aan de Hoogstraat, bestaat uit 8 woningen. Nog een enkele te koop. Prijzen van € 325.000 tot € 335.000, woonopp 156m² tot 170m², op percelen van 431m² tot 495m².

In een nieuw residentieel project met optimaal comfort op wandelafstand van het centrum van Zutendaal, buurgemeente van Genk, in een oase van rust. Zutendaal staat gekend als het groenste snoepje van Vlaanderen.

Het project voldoet aan de hoogste kwaliteitsvereisten. Een totaalconcept van woningen die erg smaakvol en met degelijke materialen gebouwd worden zodat de afwerking volledig op ieders maat is. Elk huis beschikt over een tuinberging en een garage, al dan niet inpandig. Wellicht gaat u uw ruime en uitgestrekte tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras om uw woonkwaliteit te vergroten?

Projecten in Genk en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Genk

Wilt u kunstgras laten leggen in Genk? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Genk gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Genk

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Genk? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!