Kunstgras Gent

Kunstgras leggen Gent

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Gent? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Gent waar Gras en Groen ook werkt

Kunstgras laten leggen in Gent

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin uw tuin in Gent? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Gent. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Graslei, met zicht op het water van de Leie. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Gent. We hebben zelfs een project in de binnenstad, aan de Iepenstraat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Gent heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Gent

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Gent, zijn wij ook werkzaam in overige delen en districten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze stadsdelen: Mariakerke, Drongen, Wondelgem, Sint-Amandsberg, Oostakker, Desteldonk, Mendonk, Ledeberg, Gent Brugge, Afsnee, Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde.

Algemene informatie Gent

Gent (Gand in het Frans) is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en telt bijna 260.000 inwoners (2017), waarmee het naar inwonertal de tweede grootste gemeente van België is. Gent ontstond rondom de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. In de middeleeuwen groeide Gent uit tot een van de grootste steden van Europa. De wol-, vlas- en linnennijverheid en het stapelrecht op graan, dat Gent verwierf, droegen aanzienlijk bij tot haar welvaart. Na een korte calvinistische periode kende de stad een zeker verval dat pas keerde tegen het einde van de 18e eeuw, toen de katoennijverheid Gent tot een van de eerste industriesteden van het Europese vasteland maakte.

Kunstgrasvelden in Gent

Naast het groen, dat u vindt in het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen, het natuurpark Overmeers en het Parkbos: Portaal Grand Noble, beschikt Gent over veel groene parken als Baudelopark, Liedermeerspark, Maaltepark, De Ghellinckpark, Frans Tochpark, de Vijvers, Claeys-Bouuaert Domein, Groenevalleipark, het Citadelpark en nog talloze wijkparken.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van AA Gent en voetbalverenigingen als Koninklijke Racing Club Gent, SKV Oostakker, KSC Excelsior Mariakerke, KVE Drongen, Zwijnaarde Vzw, KVV Sint-Denijssport, FC Rooigem, Maar veel voetbalverenigingen, de Hockeyclubs ARA La Gantoise en meer tennisverenigingen als RASCO, Oostakker Ertvelde en Sterrenbos, Tennisclub Gantoise- Gentbrugge , TC Borluut-Sint-Denijs-Westremen TC Borluut-De Krijte-Oostakker spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als Gentenaar ook ideaal!

Grondsoorten in Gent

De bovenste bodemlaag van Gent bestaat uit zand of zandleem. Slechts op enkele locaties is klei in de bovengrond te vinden. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien

Mocht uw bodem toch overwegend veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen

Nieuwbouwwijken in Gent

Nieuwbouwproject Gecco Gentbrugge

Project Gecco is thuiskomen in een groene, duurzame en op en top gezellig buurt en bos van 13 hectare. Er zijn verschillende keuzes. In 28 appartementen en woningen voelt iedereen zich hier thuis. Naast uw eigen tuin of -terras is er een grote gemeenschappelijke en bosrijke tuin die aansluit op natuurdomein de Gentbrugse Meersen.

Bent u als bewoners van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van Kunstgras voor uw tuin(en)? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Wolfputstraat te Oostakker

Net buiten de ring van Gent bevindt zich onze nieuwe woonbuurt Wolfputstraat te Oostakker. In deze nieuwe buurt, gelegen tussen de Wolfputstraat en de Gentstraat, worden gezinswoningen met tuin gebouwd in een moderne, eigentijdse stijl. Een belangrijke troef is de nabijheid van winkels, scholen, een bushalte en met de auto bent u zo op de R4 – E17 en E40.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aanGras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Dockside Gardens

Dit bijzonder exclusieve nieuwbouwproject met 63 eenheden wordt “Hot en Hip”. Een adembenemend parkzicht aan het centrum van de stad. Een oase aan licht, ruimte en groen dankzij de moderne architectuur en hoogwaardige afwerking. De wooneenheden worden volledig afgewerkt aangeboden, inclusief een Bulthaup keuken met Miele toestellen. Met een toppakket van sanitaire toestellen, betegeling en vloerbekleding is het luxueus vertoeven: enkel kwaliteitsmaterialen zoals eiken parket, natuursteen en degelijke. De ideale oriëntatie, de grote glaspartijen en de ruime terrassen laten je binnen en buiten overvloedig genieten van rechtstreeks daglicht. Parkeerplaatsen aan het centrum? Met directe toegang tot je woning? Dockside Gardens aan de Doornzelestraat heeft het allemaal. Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Gent en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Gent

Wilt u kunstgras laten leggen in Gent? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Gent gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Gent

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Gent? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!