Kunstgras Hasselt

Kunstgras leggen Hasselt

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Hasselt? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Hasselt waar Gras en Groen ook werkt

Kunstgras laten leggen in Hasselt

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Hasselt? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Hasselt. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote, Fruit-, of Vismarkt. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Hasselt. Wij hebben zelfs een project in de binnenstad, aan de Aldestraat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Hasselt heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Hasselt

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Hasselt, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en deelgemeenten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt.

Voorbeelden van deze wijken: Banneuxwijk; Runkst; Sint-Martinuswijk; Sint-Catharinawijk; De Heilig-Hartwijk; Nieuwveld. De gehuchten Kiewiet; Rapertingen en Godsheide.

De deelgemeenten: Kermt, Kuringen (Centrum, Sint-Jansheide, Schimpen, Tuilt), Sint-Lambrechts-Herk, Spalbeek, Stevoort, Stokrooie en Wimmertingen.

Algemene informatie Hasselt

Hasselt is de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg en telt ongeveer 77.000 inwoners, die Hasselaars worden genoemd. Hasselt is gelegen aan het Albertkanaal en de Demer, aan de rand van de Kempen, midden in de Grensregio Vlaanderen-Nederland.

Kunstgrasvelden in Hasselt

Naast het groen, dat u vindt in het natuurdomein Kiewiet beschikt Hasselt over groene parken als het Stadspark, Villerspark, Kapermolenpark en de schitterende Japanse Tuin. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van KSK Hasselt en voetbalverenigingen als RC Hades en Thor. Maar veel voetbalverenigingen, de Hockeyclub Hasselt Stix en sommige tennisverenigingen als Excelsior en Runkster TC, spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Hasselt ook ideaal!

Grondsoorten in Hasselt

De bovenste bodemlaag van Hasselt bestaat overwegend uit leem of zandleem. Slechts op enkele locaties is pure klei in de bovengrond te vinden. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien

Mocht uw bodem toch overwegend veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen

Nieuwbouwwijken in Hasselt

Nieuwbouwproject Korenveld, Veldstraat

Bijna Energie Neutrale woningen score E10, gelegen vlak buiten de grote ring van Hasselt met alle voorzieningen op wandelafstand en het vlot bereikbare centrum. Er wordt er gebruik gemaakt van zonnepanelen, warmtepomp, vloerverwarming en driedubbel glas (K-waarde 0,6). Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van de stijgende energieprijzen en geniet u een vrijstelling van onroerende voorheffing gedurende 5 jaar! U kan kiezen uit 2 type woningen met een bewoonbaar opp. van 170m² en grondoppervlakten vanaf 429 m².

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwprojecten Vosheide en Godskespark, Godsheide

Gelegen in het groene, maar toch centraal gelegen Godsheide omgeving, op een boogscheut van Hasselt en Genk liggen in Project Vosheide acht percelen op u te wachten.

Een ander droomproject in Godsheide is het groene en duurzame Godskespark, dat is gelegen in het binnen gebied tussen de Kleinstraat, de Beerhoutstraat en de Kapelveldstraat worden zowel 24 vrije percelen (502m² tot 788m²), als 40 moderne instapklare en stijlvolle woningen aangeboden, ontworpen door 4 verschillende architecten.

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Park Ekkelgarden

Neemt u uw intrek in een van de duurzaam gebouwde schakelvillaâs of bouwt u een eigen stulpje op de laatste bouwgronden die nog beschikbaar zijn? Grondopp. vanaf 468 m²

Park Ekkelgarden is praktisch gelegen aan de Luikersteenweg, net buiten de Grote Ring van Hasselt. Het groen in Park Ekkelgarden zorgt niet alleen voor een comfortabele woonomgeving, de aankleding is ook functioneel. Ze schermt de wijk af en omzoomt mooi de wegen.

Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Hasselt en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Hasselt

Wilt u kunstgras laten leggen in Hasselt? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Hasselt gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Hasselt

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Hasselt? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!