Kunstgras Leuven

Kunstgras leggen Leuven

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Leuven? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Kunstgras laten leggen in Leuven

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Leuven? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Leuven. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt of ergens aan de Dijle Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Leuven. We hebben zelfs een project in de binnenstad, aan den Tempst afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Leuven heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Leuven

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Leuven, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en districten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken of deelgebieden: Leuven, Heverlee, Kessel-Lo, Wilsele. De woonkern Wijgmaal (Herent), Korbeek-Lo, Haasrode, Kessel-Lo.

Leuven is de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant. Leuven heeft een oppervlakte van 5.663 ha en in de loop van 2016 ontving zij voor het eerst de 100.000ste inwoner. Het heuvelachtige Leuven ligt aan de Dijle en is onder meer bekend als de vestigingsplaats van de Katholieke Universiteit Leuven, de oudste universiteit in de Lage Landen, de multinational Anheuser-Busch InBev (historisch Brouwerij Artois, naderhand ook nog Interbrew en InBev geheten), Philips, de Boerenbond en het universitair ziekenhuis Gasthuisberg. Ook verscheidene faculteiten van de KU Leuven, zoals IMEC of Bio-Incubator, zijn gevestigd in de stad.

Kunstgras velden in Leuven

Naast het groen, dat u vindt in het Provinciedomein Kessel-Lo en in natuurgebieden rondom Leuven, beschikt de stad over kleine groene parken als het Sint Donatuspark, het Dijlepark, de botanische Kruidtuin, het Park van de abdij van Keizersberg, het Heuvelhofpark, Mollekensberg en het Kasteelpark Arenberg. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van voetbalverenigingen als Oud Heverlee Leuven, SC Marie-Therese en voetbalvereniging VK Linden. Maar de Koninklijke Hockeyclub Leuven en sommige tennisverenigingen zoals Lovanium, TC K. Stade Leuven, TC Meerdaal, Kelo, Heidepark, Iris Kessel-Lo en meer en meer voetbalverenigingen spelen al op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Leuven ook ideaal!

Grondsoorten in Leuven

De bovenste bodemlaag van Leuven bestaat voornamelijk uit zandleem. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater kan infiltreren in de bodem en vormt niet onnodig een belasting voor het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos.
 • Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Mocht uw bodem toch overwegend veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen.

Nieuwbouwprojecten in Leuven

Nieuwbouwproject Molenveld Herent

Op enkele kilometers van het centrum van Leuven, wordt in Herent de wijk Molenveld gebouwd, waar het voor iedere generatie het prettig vertoeven is. Zo is midden in deze wijk een mooi park aangelegd, met vijvertjes en een looppiste. Woonoppervlakten vanaf 206 tot 265 m². Grondoppervlakten vanaf 240 tot 570 m² Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Nieuwe Steenweg Winkelse

Deze eigentijdse woonbuurt aan de Paardenveldstraat bestaat uit snaar strakke en ultramoderne nieuwbouwwoningen. Deze groene buurt bestaat uit vijf groepen van telkens vier halfopen woningen. Elk huis heeft twee verdiepingen (buitenmaat 10 x 7 meter) en een ondergrondse garage. Buiten geniet u van een mooi terras, grenzend aan de parkzone, binnen van een optimale indeling en een mooi uitzicht. Dankzij hun kubistische vormgeving met donkere en lichte vlakken springen deze huizen uit het glooiende landschap van dat de Paardenveldstraat en haar omgeving. Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Pastorijweg Wilsele

Ontdek de fantastische uitvalsbasis in een autoluwe buurt en toch centraal wonen in woonproject Pastorijhof in Wilsele. Het centrum van Leuven op 8 minuten. Een uitzonderlijke keuze aan diverse woningtypes met Grondoppervlakten vanaf 446 m² in een klassieke of moderne architectuur. Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Leuven en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Leuven

Wilt u kunstgras laten leggen in Leuven? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Leuven gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Leuven

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Leuven? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!