Kunstgras Mechelen

Kunstgras leggen Mechelen

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Mechelen? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Mechelen waar Gras en Groen ook werkt

Kunstgras laten leggen in Mechelen

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Mechelen? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Mechelen. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt of aan de Vismarkt aan de Dijle. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Mechelen. We hebben zelfs projecten in de binnenstad, aan de Korenmarkt en de Sint-Katelijnestraat afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Mechelen heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Mechelen

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Mechelen, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en deelgemeenten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden zijn: De stadswijken Mechelen-Noord, Mechelen-Zuid, Battel (ten westen van de Dijle), Arsenaal en Nekkerspoel en de deelgemeenten en gehuchten Heffen, Hombeek, Leest, Muizen, Walem en Zennegat.

Mechelen is een Belgische stad in de provincie Antwerpen. De gemeente ligt in het zuiden van deze Vlaamse provincie, centraal tussen de steden Antwerpen en Brussel, aan de rivier de Dijle. Mechelen telt ruim 85.772 inwoners. Gedurende een korte periode in de 15e en 16e eeuw werden de Nederlanden vanuit Mechelen geregeerd, en vervulde de stad zelfs de functie van bestuurlijke hoofdstad van de Nederlanden (ingesteld door Margaretha van Oostenrijk (1480-1530). Deze rijke periode heeft bijgedragen tot het uitgebreide kunstbezit en diverse monumentale gebouwen. De stad heeft het op een na hoogste aantal beschermde gebouwen van Vlaanderen, waaronder vier UNESCO-vermeldingen.

Kunstgras velden in Mechelen

Naast het groen, dat u in de natuurgebieden Battenbroek, Den Battelaer en de natuurreservaten Oude Dijlearm en Robbroek vindt, beschikt Mechelen over veel groen in De Kruidtuin, het Mechels Broek, de Baerebeekvallei, het Vrijbroekpark, het Tivolipark en langs en om de Eglegemvijver.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van KV Mechelen en voetbalverenigingen als Racing Mechelen, Sporting Mechelen, SK Rapid Leest, Leest United, KFC Muizen, SK Heffen, Zennester Hombeek en FC Walem. Maar de Hockeyclubs Vrijbroek, de Koninklijke Mechelse Tennis- en Hockeyclub, NEO Hockey Club De Nekker Mechelen en sommige tennisverenigingen als het al genoemde KMTHC, TC Wingfield, Koninklijke Racing TC en veel voetbalverenigingen, spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Mechelen ook ideaal!

Grondsoorten in Mechelen

De bodemlaag van Mechelen bestaat uit leem of zandleem, soms uit klei, daar waar de rivieren stromen.. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras op een zand- of zandleembodem heeft dat voor u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater kan infiltreren in de bodem en vormt niet onnodig een belasting voor het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos.
 • Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Mocht uw bodem toch overwegend veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen.

Nieuwbouwprojecten in Mechelen

Nieuwbouwproject Waterberg

Het project is gelegen in een prachtige en groene omgeving aan de Eglegemvijver en heeft talrijke recreatiemogelijkheden in de buurt, zoals tennis, hockey, zeilen en surfen. De 56 woningen van het project hebben een moderne architectuur, een luxueuze afwerking en zijn parels om in te wonen. Herbeleef er dagelijks de magie van de natuur vanuit je woonkamer! Waterberg staat synoniem voor buitengewoon wonen en leven. Er wordt een ruim park aangelegd aan het water, zodat u het gevoel heeft, dat u altijd op vakantie bent. Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Neerstraat, Muizen

Nieuwbouwproject te Muizen aan de rand van de Dijle op een rustige ligging in het groen. Optimale bereikbaarheid naar de verbinding Mechelen - Leuven en alle noodzakelijke voorzieningen. Kortom, ideale gezinswoningen op toplocatie aan het water. Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Viridi, Brusselsesteenweg

Viridi is afgeleid van het Latijnse ""viridis"", wat ""groen"" betekent. Dat is ook meteen één van de troeven van dit bouwproject. Op een boogscheut van het Mechelse centrum wordt een braakliggend binnengebied omgetoverd tot een residentiële, groene oase. In dit wooncomplex geniet u bovendien van een ideale ligging, centraal tussen Antwerpen en Brussel en met openbaar vervoer, scholen en winkels in de directe omgeving.Naast een appartementengebouw komen er vrijstaande (woonopp.170m²) en schakelwoningen (woonopp.140m² tot 150m²) , allen met tuinen op het westen, met veel lichtinval in uw huis, volgens een modern concept . Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?"

Projecten in Mechelen en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Mechelen

Wilt u kunstgras laten leggen in Mechelen? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Mechelen gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Mechelen

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Mechelen? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!