Kunstgras Scherpenheuvel-Zichem

Kunstgras leggen Scherpenheuvel-Zichem

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Scherpenheuvel-Zichem? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Scherpenheuvel-Zichem waar Gras en Groen ook werkt

Kunstgras laten leggen in Scherpenheuvel-Zichem

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Scherpenheuvel-Zichem? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als grasgazon is razend populair, ook bij u in Scherpenheuvel-Zichem. Dit heeft te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat de soorten kunstgras van Gras en Groen hebben. Het is altijd groen, vraagt zeer weinig onderhoud. Zo houdt u meer vrije tijd over voor hobby, of om een lekker een terrasje te pakken aan het Albertus- of Isabellaplein in Scherpenheuvel of aan de Markt te Zichem. Verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is zelfs te vinden in het stadscentrum van Scherpenheuvel-Zichem. Zo hebben wij een project aan de Elenstraat in Scherpenheuvel afgerond. De tuinen zijn erg schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi en mosvrij te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Scherpenheuvel-Zichem heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Scherpenheuvel-Zichem

Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Scherpenheuvel, vindt u Gras en Groen Kunstgras onder andere in Averbode, Messelbroekl, Zichem, Testelt, Schoonderbuken en de dorpen Keiberg en Okselaar.

Algemene informatie

Scherpenheuvel-Zichem is een stad met ruim 22.000 inwoners in de provincie Vlaams-Brabant. De stad ligt op een hoogte van 44 meter en wordt doorsneden door de rivier de Demer. Scherpenheuvel is met de O.-L.-Vrouwebasiliek het drukst bezochte bedevaartsoord in België. Zichem is het meest bekend als de geboorteplaats van schrijver Ernest Claes, in wiens boeken het dorp veelvuldig voor komt en tevens van de televisieserie “Wij, Heren van Zichem”.

Kunstgrasvelden in Scherpenheuvel-Zichem

Naast het groen, dat u vindt in de natuurgebieden Demerbroeken en Averbode Bos en Heide beschikt Scherpenheuvel-Zichem over groen in het gebied Catselt. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van KVV Scherpenheuvel Sport en voetbalverenigingen als KMJ FC Zichem SNA Keiberg, Hoger Op Testelt Maar veel voetbalverenigingen, hockeyclubs en tennisverenigingen spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Scherpenheuvel-Zichem ook ideaal!

Grondsoorten in Scherpenheuvel-Zichem

De bodemlaag van Scherpenheuvel-Zichem bestaat overwegend uit leem, zand of zandleem. Ook venige grond komt u tegen en ”de ijzerzandsteen van Diest” is zeer kenmerkend voor deze streek. Slechts sporadisch is pure klei in de bovengrond te vinden. Mocht uw bodem toch te veel natte leem of klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen. Het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien

Nieuwbouwwijken in Scherpenheuvel-Zichem

Nieuwbouwproject Stenen Molen, Scherpenheuvel

In de nieuwe woonbuurt Stenen Molen komen mooie tuinwoningen in een strakke architectuur, halfopen of open bebouwing, op grondoppervlakten vanaf 428 m². In de halfopen gebouwde woningen, hebt u bovendien een zolder met vaste trap. Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met oplopende staffelkortingen. Deze gaan u en uw buurtbewoners veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Steenweg Diest te Zichem

Klein modern nieuwbouwproject van moderne eengezinswoningen vlakbij de belangrijkste verbindingswegen naar Scherpenheuvel en Diest. Voorzien van een ruime voortuin met oprit- en parkeermogelijkheid, alsook de toegang tot de inpandig garage (diepte van +/- 8m). Woonoppervlakte 217 m². Grondoppervlakten 547 m² en 649 m². Naast de open keuken vindt u nog een zeer ruime berging/bijkeuken die tevens toegang heeft tot de inpandige garage. Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u ook graag gras en groen in uw tuin zien, maar zonder onderhoudswerk en -kosten? Denk dan aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Brabantsebaan, Okselaar

Er is gestart met de werkzaamheden aan het project 'Brabantsebaan-Pastoor Brissacstraat' in Okselaar. De oude pastorij wordt gerenoveerd tot appartementen en de tuin omgevormd tot een rustig woonerf met zes nieuwbouw gezinswoningen. Wat verderop aan de kruising van de Brabantsebaan met de Pastoor Brissacstraat komen drie gezinswoningen voor verhuur. Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Scherpenheuvel-Zichem en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Scherpenheuvel-Zichem

Wilt u kunstgras laten leggen in Scherpenheuvel-Zichem? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Scherpenheuvel-Zichem gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Scherpenheuvel-Zichem

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Scherpenheuvel-Zichem? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!