Kunstgras Sint-Truiden

Kunstgras leggen Sint-Truiden

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Sint-Truiden? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Sint-Truiden waar Gras en Groen ook werkt

Kunstgras laten leggen in Sint-Truiden

Wilt u kunstagras laten leggen in uw tuin in Sint-Truiden? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als grasgazon is razend populair, ook bij u in Sint-Truiden. Dit heeft te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat de soorten kunstgras van Gras en Groen hebben. Het is altijd groen, vraagt zeer weinig onderhoud. Zo houdt u meer vrije tijd over voor hobby, of om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt. Verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is zelfs te vinden in het stadscentrum van Sint-Truiden. Zo hebben wij een project vlakbij de Minderbroedersstraat afgerond. De tuinen zijn erg schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi en mosvrij te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Sint-Truiden heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Sint-Truiden

Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Sint-Truiden, vindt u Gras en Groen Kunstgras onder andere in de wijken Sint Pieter, Stayen, Tuinwijk en in de deelgemeenten: Aalst, Brustem, Duras, Engelmanshoven, Gelinden, Gorsem, Groot-Gelmen, Halmaal, Kerkom-bij-Sint-Truiden, Ordingen, Runkelen, Velm, Wilderen en Zepperen. U vindt ons ook nog in de gehuchten Kortenbos, Bevingen, Schurhoven, Guvelingen en Zerkingen.

Algemene informatie Sint-Truiden

Sint-Truiden is een stad in de Belgische provincie Limburg. Met haar 107 km² is Sint-Truiden qua oppervlakte de grootste gemeente van Belgisch Limburg. De gemeente telt ruim 40.000 inwoners, waarmee het de vierde stad van Limburg is. De stad heeft een viertal kastelen binnen haar grenzen liggen: Het kasteel van Nieuwenhoven. De huidige hoeve dateert uit de 17e eeuw. In het 160 hectare grote gebied bevindt zich een bezoekerscentrum en een Romano gotische kerk, thans museum en tentoonstellingsruimte. Het Speelhof, te Schurhoven. Hiervan resteren een 18e-eeuws poortgebouw, het herenhuis uit dezelfde periode en enkele dienstgebouwen. Het kasteel van Ordingen in de deelgemeente Ordingen. Het heropgebouwde 19e-eeuwse kasteelgedeelte is nu ingericht als hotel-restaurant. De Commanderij van Bernissem. Hiervan resteren thans slechts de 18e-eeuwse commanderijhoeve, een wachthuis uit 1736 en een tot woonhuis verbouwde kapel. Het kasteel van Duras, een neoclassicistisch kasteel te midden van een kasteelpark en bereikbaar via een imposante platanendreef. In het kasteelpark staat één van de grootste mammoetbomen van Limburg te vinden. Het kasteel is helaas maar enkele keren en per jaar door het publiek te bezichtigen.

Kunstgrasvelden in Sint-Truiden

Naast het groen, dat u vindt in het Galgen- en het Mielenbos, rondom en ten Noorden van het bezoekerscentrum en Kasteel Nieuwenhoven, beschikt Sint-Truiden over parkgroen rondom het kasteel van Duras, in het Domein ‘t Speelhof of in het Stadspark. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op het velden van voetbalverenigingen als Velm VV, KVK Zepperen en VKM Sint-Truiden. Maar in Stadion Stayen (thuishonk van STVV) ligt een kunstgras grasmat. Ook Hockey Club Sint-Truiden en tennisverenigingen als TC Leopold, TC De Born, TC Top-Spin, TC Wimbledon en Loonse TC. Spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Sint-Truiden ook ideaal!

Grondsoorten in Sint-Truiden

De bovenste bodemlaag van Sint-Truiden bestaat overwegend uit leem of zandleem. Slechts sporadisch is pure klei in de bovengrond te vinden. Mocht uw bodem toch te veel leem of klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen. Het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Nieuwbouwwijken in Sint-Truiden

Nieuwbouwproject Gorsemweg

In aantrekkelijke woonbuurt komen nieuwe woningen met een ruime variatie. Er, staan nog enkele te koop. Deze huizen vormen een harmonieus en eigentijds geheel, zijn goed geïsoleerd en hebben een eigen tuin met optimaal zonlicht en een maximale lichtinval. Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met oplopende staffelkortingen. Deze gaan u en uw buurtbewoners veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Gulden Bodem G

Deze strakke moderne woningen zijn gelegen in een oase van rust en groen en dit op slechts 1 km van de grote markt van Sint-Truiden. De woningen (incl. terras, tuinaanleg) zijn uitstekend uitgerust en zijn “sleutel-op-de-deur” gebouwd. Zowel ligging en afwerking zijn uiterst interessant. Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u ook graag gras en groen in uw tuin zien, maar zonder onderhoudswerk en -kosten? Denk dan aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Heide

Het project Heide omvat half open bebouwingen met een moderne uitstraling op een zeer idyllische locatie. Leefbare oppervlaktes variëren van 144m² - 152m². Perceel oppervlaktes variëren van 526m² tot 620m². De tuinen zijn (Oost-Zuid) zon georiënteerd aan de achterkant van een appelboomgaard, met prachtig uitzicht over de Haspengouwse landschappen. Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Sint-Truiden en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Sint-Truiden

Wilt u kunstgras laten leggen in Sint-Truiden? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Sint-Truiden gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Sint-Truiden

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Sint-Truiden? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!