Kunstgras Tienen

Kunstgras leggen Tienen

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Tienen? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Kunstgras laten leggen in Tienen

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Tienen? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als grasgazon is razend populair, ook bij u in Tienen. Dit heeft te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat de soorten kunstgras van Gras en Groen hebben. Het is altijd groen, vraagt zeer weinig onderhoud. Zo houdt u meer vrije tijd over voor hobby, of om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt. Verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is zelfs te vinden in het stadscentrum van Tienen. Zo hebben wij een project aan de Broekstraat afgerond. De tuinen zijn erg schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi en mosvrij te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Tienen heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Tienen

Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Naast kunstgras leggen in de stad Tienen, vindt u Gras en Groen Kunstgras onder andere in Bost, Goetsenhoven, Hakendover, Kumtich, Oorbeek, Oplinter, Sint-Margriete-Houtem en Vissenaken.

Algemene informatie

Tienen is een stad met ruim 34.000 inwoners in de provincie Vlaams-Brabant, liggend aan de Grote (of Tiense) Gete in het noorden van het Haspengouws Plateau. Na aanvankelijk economisch gewin uit de lakenindustrie en -handel gehaald te hebben, ontwikkelde de stad zich tot het centrum van bietenteelt en suikerindustrie, hetgeen nog immer van groot belang is. Het is daarom, dat de stad ook wel “suikerstad” heet, hetgeen ook nog tot uiting in het suikermuseum, dat in Tienen gevestigd is.

Kunstgrasvelden in Tienen

Naast het groen, dat u vindt in het natuurgebieden Rozendaal Vallei, beschikt Tienen nog over groen in Domein Viander, het Aardgat, het Tiens Broek, De Zijp-Goetsenhoven, het Terrassenlandschap Kumtich en het Stadspark. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van het Bergéstadion, thuishaven van KVK Tienen en op de velden van KVV Houtem-Oplinter. Maar voetbalverenigingen als Crossing Vissenaken, Hockeyclub HiH en sommige tennisverenigingen als TC Grand-Slam Tienen spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Tienen ook ideaal!

Grondsoorten in Tienen

De bodemlaag van Tienen bestaat overwegend uit zand en zandleem. Slechts sporadisch is klei in de bovengrond te vinden. Mocht uw bodem toch te veel leem of klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen. Het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien

Nieuwbouwwijken in Tienen

Nieuwbouwproject Hamelendreef, Steenhof en Abelenhof

De verkavelingen Steenhof en Abelenhof bieden u veel mogelijkheden! Opteert u om enkel de bouwgrond te kopen, of kiest u ervoor om voor het totaalconcept te kiezen? Er is ook een mogelijkheid voor cascobouw. Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met oplopende staffelkortingen. Deze gaan u en uw buurtbewoners veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject ‘t Lycée

Op slechts 600 meter van de Grote Markt, tussen de Kliniekstraat en Albertvest ligt de woonbuurt “t Lycée” (naar de rijke onderwijsgeschiedenis), op enkele minuten wandelen van het station. Hier ontstaat een nieuwe stadsbuurt met een breed woonaanbod: 87 appartementen en 25 vriendelijk geprijsde woningen, in een harmonieus concept. Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u ook graag gras en groen in uw tuin zien, maar zonder onderhoudswerk en -kosten? Denk dan aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Anemonenlaan

Het majestueuze Pit gebouw domineert het nieuwe Anemoon appartementenproject. Living Licht, lucht en dus ruim. De woonoppervlaktes variëren tot wel 135 m². Maar ook de balkons c.q. terrassen zijn zeer riant te noemen en meten tussen 13 m² en 31 m² en hebben een weids uitzicht op de groene omgeving. Binnen geniet u van een onberispelijke afwerking en comfort. Een rustige ligging naast het 8 ha grote Vianderdomein, verhoogt uw leefgenot. Wellicht gaat u uw balkon (vanaf 25m²) ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras? Het kan!

Projecten in Tienen en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Tienen

Wilt u kunstgras laten leggen in Tienen? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Tienen gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Tienen

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Tienen? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!