Kunstgras Tongeren

Kunstgras leggen Tongeren

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Tongeren? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Tongeren waar Gras en Groen ook werkt

Kunstgras laten leggen in Tongeren

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Tongeren? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als grasgazon is razend populair, ook bij u in Tongeren. Dit heeft te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat de soorten kunstgras van Gras en Groen hebben. Het is altijd groen, vraagt zeer weinig onderhoud. Zo houdt u meer vrije tijd over voor hobby, of om een lekker een terrasje te pakken rondom de Grote Markt. Verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is zelfs te vinden in het stadscentrum van Tongeren. Zo hebben wij een project aan de Putstraat afgerond. De tuinen zijn erg schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi en mosvrij te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Tongeren heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Tongeren

Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Tongeren, vindt u Gras en Groen Kunstgras onder andere in Berg, Diets-Heur, Henis, 's Herenelderen, Koninksem, Lauw, Mal, Neerrepen, Nerem, Overrepen, Piringen, Riksingen, Rutten, Sluizen, Vreren en Widooie.

Algemene informatie

Tongeren is een stad met ruim 30.000 inwoners, aan de Jeker in de Belgische provincie Limburg. De stad is als Gallo-Romeinse nederzetting al bekend van 15 voor Chr., had al marktrechten in de 2ᵉ eeuw en heet de eerste stad van België te zijn. Vanaf de tweede helft van 20e eeuw werd begonnen met de uitbouw van Tongeren als handelscentrum en toeristische trekpleister met het Gallo-Romeins museum voorop, gevolgd door de al 30 jaar, wekelijks op zondagmorgen, gehouden antiek- en brocantemarkt, die is uitgegroeid tot de grootste van de Benelux. Maar ook door haar Haspengouwse landschap, maakt Tongeren geliefd bij fietsers en wandelaars.

Kunstgrasvelden in Tongeren

Naast het groen, dat u vindt de Spoorwegzate, het bos van Beukenberg en de natuurgebieden Pliniuspark en het 200 ha grote landschapspark van de Oostelijke Jeker, beschikt Tongeren over meer groen als de wandelpaden langs en op de omwalling vanaf de Elfde Novemberwal, via de Moerenpoort, het Sint-Catharina Begijnhof en de gevangenis van Tongeren tot aan het Stadspark. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de velden van voetbalverenigingen als KSK Jecora, Eendracht Henis, Tongeren DV, Union FC Rutten, Valencia VC Piringen en Victoria VV 's Herenelderen. Maar op velden van op sportoase Eburons Dome en FC Heur-Tongeren, van Hockeyclubs tennisverenigingen wordt meer en meer op een variant van kunstgras gespeeld. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Tongeren ook ideaal!

Grondsoorten in Tongeren

De bodemlaag van Tongeren bestaat overwegend uit leem of zandleem boven op een kleilaag in het Noorden en in de zuidelijke deelgemeentes vindt u een lössachtige bodem liggend op een goed waterdoorlatende krijtlaag. Slechts sporadisch is pure klei in de bovengrond te vinden. Mocht uw bodem toch te veel natte leem of klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen. Het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien

Nieuwbouwwijken in Tongeren

Nieuwbouwproject Heuveldal

Heuveldal liggend tegenover het ziekenhuis, temidden van het Haspengouwse heuvellandschap, is een project met parkachtige vergezichten. Deze bijzonder energiezuinige nieuwe villa’s hebben alles wat u zoekt. Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met oplopende staffelkortingen. Deze gaan u en uw buurtbewoners veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Holle Helverik

De verkaveling Holle Helverik ligt onder de kerktoren van pittoresk Piringen. De bouwpercelen variëren van 267m² tot wel 2100 m² voor halfopen of open bebouwing. U heeft keuze tussen rustiek, landelijk wonen enerzijds, en strak, eigentijds wonen anderzijds. Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u ook graag gras en groen in uw tuin zien, maar zonder onderhoudswerk en -kosten? Denk dan aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Kruiswinningstraat

Vreren In Vreren bevindt zich de nieuwbouwwijk Kruiswinningstraat, alwaar ook een halfopen casco nieuwbouwwoning met een bewoonbare oppervlakte van maar liefst 200m² staat. De woning is ook volledig onderkelderd én er is een carport + een extra autostaanplaats aanwezig. U woont in een nieuwe verkaveling, in een doodlopende straat met voldoende groen. Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Tongeren en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Tongeren

Wilt u kunstgras laten leggen in Tongeren? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Tongeren gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Tongeren

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Tongeren? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!