Kunstgras Turnhout

Kunstgras leggen Turnhout

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Turnhout? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Turnhout waar Gras en Groen ook werkt

Kunstgras laten leggen in Turnhout

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Turnhout? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als grasgazon is razend populair, ook bij u in Turnhout. Dit heeft te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat de soorten kunstgras van Gras en Groen hebben. Het is altijd groen, vraagt zeer weinig onderhoud. Zo houdt u meer vrije tijd over voor hobby, of om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt. Verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is zelfs te vinden in het stadscentrum van Turnhout. Zo hebben wij een project aan de Driezenstraat afgerond. De tuinen zijn erg schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi en mosvrij te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Turnhout heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Turnhout

Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Turnhout, vindt u Gras en Groen Kunstgras onder andere in: Tuinwijk, Stokt, Wieltjens, Heizijde, Leemseinde, Melkhoek, Blijken, Dijkzijde, Papenbrugge, Kruisberg, Eyssels, Schorvoortberg, Parkwijk en Zevendonk, Verloren Kost en Kapelhof.

Algemene informatie Turnhout

Turnhout is een stad in het noorden van België gelegen in de provincie Antwerpen. De stad telt circa 43.000 inwoners en noemt zich de hoofdstad van de Kempen. In de late middeleeuwen was Turnhout een centrum voor het weven vanen de handel in (bed)linnen. Begin van de 19e eeuw werden deze industrieën verdrongen door de papierindustrie, tot op vandaag behouden gebleven met verschillende grafische en logistieke bedrijven waaronder Cartamundi, de wereldleider van speelkaarten.

Kunstgrasvelden in Turnhout

Naast het groen, dat u vindt in het Turnhouts Vennengebied en rondom de stad in weidelandschappen en natuurgebieden, beschikt Turnhout nog over ander groen om doorheen te wandelen. Zo zijn er de volgende routes: “Het Looypad” vanaf Nieuwe Kaai, “Het doolhof” vanaf manege Casteleyn, “de Kampheide” vanaf camping Baalse Hei en “de Winkelsbroek” vanaf de kerk van Zevendonk en kunt u ook een klein ommetje maken in het Stadspark. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van het Stadsparkstadion, (dat de thuisbasis van KFC Turnhout is) en op velden van voetbalverenigingen als FC White Star Schorvoort en KTSK Hand in Hand. Maar veel voetbalverenigingen, Hockeyclub Taxandria, en sommige tennisverenigingen als de Turnhoutse TV, TC Bremt, TC Taxandria VZW en Windekin Sport, spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Turnhout ook ideaal!

Grondsoorten in Turnhout

De bovenste bodemlaag van Turnhout bestaat overwegend uit zand of zandleem. Slechts sporadisch is pure leem of klei in de bovengrond te vinden. Mocht uw bodem toch te veel leem of klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen, maar daarna heeft u wel deze voordelen: Het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras geeft u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien

Nieuwbouwwijken in Turnhout

Nieuwbouwproject Graatakker

Graatakker is gelegen te in het hartje van Turnhout vlakbij winkels, scholen en openbaar vervoer. Ideaal voor jong en oud. Het project omvat o.a. instapklare appartementen en woningen. De woningen, met ruime leefruimte met open keuken, beschikken over een private tuin, terras en berging. Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met oplopende staffelkortingen. Deze gaan u en uw buurtbewoners veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Het Hellegat

Het Hellegat is een nieuwe woonbuurt met instapklare nieuwbouwwoningen. Met speelse architectuur. Ondanks de uitstekend geïsoleerde, maar individuele gevels vormt het project toch een harmonieus geheel. Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u ook graag gras en groen in uw tuin zien, maar zonder onderhoudswerk en -kosten? Denk dan aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Het Heyken

De verkaveling "Het Heyken" ligt centraal in de vallei van de Aa, 1,5 km. Ten zuidoosten van het centrum. Hier zijn diverse vrije bouwkavels te koop, waarop u wellicht uw droomhuis gaat bouwen. Dan kunt u misschien uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Turnhout en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Turnhout

Wilt u kunstgras laten leggen in Turnhout? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Turnhout gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Turnhout

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Turnhout? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto`s en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!