Kunstgras soorten

Bent u op zoek naar kunstgras dat niet van echt gras te onderscheiden is, dan bent u bij Gras en Groen aan het juiste adres. Wij verkopen en leggen kunstgras waarvan het verschil met echt gras nauwelijks te zien is. Qua kwaliteit heeft het kunstgras in de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

De kunstgrassoorten in ons assortiment hebben de juiste kenmerken om het op echt gras te laten lijken. De structuur van de vezels zorgt ervoor dat het kunstgras rechtop blijft staan. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van meerdere kleuren en mosdraad, aangezien echt gras ook niet uit één groene tint bestaat.

Kunstgras van Gras en Groen

 • Altijd groen en vrijwel geheel onderhoudsvrij
 • Overlast van mollen, vogels en ongedierte is verleden tijd
 • Geen verspilling van water voor sproeien of last van droogte
 • Zeer natuurlijk en nauwelijks van echt gras te onderscheiden
 • In Nederland geproduceert waardoor het voldoet aan strenge milieu-eisen
 • Lange levensduur, inclusief 8 jaar garantie

Waar kan kunstgras worden gelegd?

Kunstgras is ongekend populair, en niet alleen voor toepassingen op sportvelden. Kunstgras in de tuin kent eveneens een toenemende mate van populariteit. Een aantal jaren geleden was het welhaast ondenkbaar dat kunstgras de plaats van een natuurlijk gazon volledig zou innemen. Het kunstgras oogde goedkoop, nep en lag na betreding al snel plat.

Tegenwoordig wordt juist steeds vaker de keuze vóór kunstgras gemaakt. Het oogt natuurlijk en heeft dus de uitstraling van een echt gazon. Bovendien levert het alle voordelen van geen onderhoud en het is altijd bespeelbaar. Kunstgras kan op zowel een volledige vlakke als op een glooiende ondergrond worden gelegd, zonder dat er vouwen ontstaan!

Kunstgras, waar kunt u het toepassen?

Kunstgras leggen is mogelijk voor de volgende toepassingen:

 • Siergazon
 • Speelgazon
 • Balkon
 • Zwembad
 • Speeltuin
 • Hockeyveld
 • Sportveld

Kunstgras als siergazon

Van een afstandje is het kunstgras nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden, zeker in het hogere segment van het kunstgras. De vezels hebben verschillende lengtes en kleuren en er zit zelfs mosdraad in de backing getuft. Hierdoor lijkt het kunstgras natuurlijker dan u ooit had verwacht. Het kan uw grasmat dan ook probleemloos vervangen.

U krijgt er bovendien veel vrije tijd voor terug en een aantal ergernissen wordt u bespaard. Met name in tuinen met veel schaduw of met een natte ondergrond is kunstgras ideaal. De ongunstige groeiomstandigheden maken een mooi natuurlijk gazon dan vaak onmogelijk. Kunstgras zorgt er in deze gevallen voor dat uw tuin toch een mooi donkergroen gazon krijgt.

Kunstgras1 • Gras en Groen Kunstgras

Kunstgras als speelgazon

Het spelen op kunstgras is voor kinderen echt perfect. Na een flinke regenbui is het gazon weer direct bespeelbaar. En hoe wild het er ook aan toe gaat, het kunstgras zal er altijd mooi uit blijven zien. Dat is natuurlijk niet te vergelijken met een natuurlijk gazon. Intensief gebruik laat altijd zijn sporen na, al moet gezegd worden dat het gras zichzelf na verloop van tijd altijd zal herstellen.

Bijkomend voordeel van kunstgras is dat er geen groene vlekken, modder of zand aan de kleding komen te zitten. Kleding hoeft dus niet direct de was in en u hoeft niet bang te zijn voor vieze voetafdrukken in de gang.

Kunstgrastuin1 • Gras en Groen Kunstgras
Aanbiedingstalen • Gras en Groen Kunstgras
Vraag nu uw gratis kunstgras stalen aan!
Kies uw drie favoriete soorten
Vul uw gegevens in
Ontvang binnen 2 werkdagen in de brievenbus

Wilt u kunstgras laten leggen?

Voor de aanleg van een splinternieuw groenblijvend gazon heeft u de mogelijkheid uit twee opties: het kunstgras zelf leggen of het kunstgras laten leggen. Wij helpen graag de doe-het-zelver, maar beschikken ook over een vakkundige kunstgras aanlegservice. De prijzen voor het laten aanleggen van kunstgras zijn als volgt:

 • Kunstgras leggen:           € 9,- per m²
 • Ophogen ondergrond:   € 7,- per m²
 • Afvoeren gazon/grond:  € 7,- per m²

Waarom kunstgras laten leggen?

Niet iedereen staat er voor open om zelf het kunstgras aan te leggen. Het kunstgras laten leggen door Gras en Groen neemt dan ook veel zorgen bij u weg. Dus selecteer uw favoriete kunstgrassoort, vraag een vrijblijvende offerte aan en geniet van de volgende voordelen:

 • Wij kunnen u verzekeren van een perfect eindresultaat
 • U ontvangt garantie op onze uitgevoerde werkzaamheden
 • Binnen 14 dagen komen wij het kunstgras aanleggen
 • Wij zijn ijzersterk in de combinatie met hovenierswerkzaamheden!

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Hoe wordt kunstgras gemaakt?

De productie van kunstgras begint met tuften. Hierbij worden de vezels van het kunstgras in de mat aangebracht. Daarna gaat het proces verder met coaten. De vezels worden in deze fase met lijm vastgemaakt aan de mat, zodat ze niet meer loskomen. Na het coaten dient de mat gedroogd te worden, zodat er een goede hechting ontstaat.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat het kunstgras water doorlaatbaar is. Hiervoor worden er gaatjes door de kunstgrasmat geperforeerd. Als laatste wordt de mat opgerold. Het is belangrijk dat de mat goed strak opgerold zit, zodat het kunstgras niet beschadigd raakt en eenvoudig te verplaatsen is.

Is het kunstgras veilig?

Al onze producten voldoen aan de strenge EN71-3 norm. Hierdoor kunt u zorgeloos van het kunstgras genieten en is het niet schadelijk voor uw gezondheid of die van uw dieren.

Hoeveel kunstgras heb ik nodig?

Meet zo nauwkeurig mogelijk uw gazon op. Door het op maat maken van het kunstgras dient u rekening te houden met snijverlies. Kunstgras zit op een rol met een breedte van 4 meter. 

Wij komen uw opdracht altijd inmeten voordat we de werkzaamheden komen uitvoeren. Maak daarvoor vrijblijvend een afspraak: Kunstgras laten inmeten.

Heeft kunstgras onderhoud nodig?

Ja. Kunstgras is over het algemeen ontzettend onderhoudsarm, maar heeft af en toe wel enig onderhoud nodig. Zo is het belangrijk om af en toe bladeren en takjes van het kunstgras te verwijderen. Dit is nodig om kieming van zaadjes in het kunstgras te voorkomen, waaruit onkruid zou kunnen ontstaan.

Ook raden wij aan om het kunstgras na enige tijd weer in te strooien met kwartszand. Komen de vezels een beetje plat te liggen? Door de mat weer in te strooien met kwartszand en op te borstelen zult u merken dat de vezels weer mooi rechtop komen te staan. Dit geeft de kunstgrasmat een natuurlijke uitstraling.

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2023. Vanaf 9 januari staan wij weer voor u klaar!