Kunstgras hockey

Kunstgras is de gebruikelijke ondergrond voor het spelen van hockey. Het beoefenen van de sport is daardoor vrijwel uitsluitend mogelijk bij de hockeyclub. Gras en Groen Kunstgras kan in uw tuin een hockeyveld aanleggen zodat het trainen van de vaardigheden ook thuis kan plaatsvinden. Het is niet noodzakelijk om daarvoor een enorme ruimte te reserveren. Zelfs op 30 m² kan al een klein oefenveldje worden aangelegd. Vanwege de relatief zware belasting is een gedegen aanleg van een hockeyveld is van groot belang. De ondergrond is grotendeels bepalend voor het plezier dat u ervan heeft. Gras en Groen Kunstgras weet welke eisen er aan een kunstgras hockeyveld worden gesteld en zorgt voor het ultieme speelgenot.

Geschikte kunstgras voor uw hockeyveldMultisport 2.0
Multisport 2.0

€ 29,95 p/m²    

Uitstraling

2

Multisport is bij uitstek geschikt voor hockey, maar ook voor overige sporten. Donkergroen van kleur en zeer veilig om op te sporten.

Lees verder
Arizona Relax
Arizona Relax

€ 26,95 p/m²    

Uitstraling

4

Zeer natuurlijk ogend kunstgras voor een zacht prijsje. De Arizona Relax doet u denken aan een goed onderhouden en strak gemaaid gazon.

Lees verder
Texas Natural
Texas Natural

€ 29,95 p/m²    

Uitstraling

4

Een nieuwkomer met hoge verwachtingen. De UNIEKE gekroesde vezel valt ongetwijfeld in de smaak bij degene die op zoek is naar een natuurlijke look!

Lees verder
Kunstgras Hockey
Kunstgras Hockey
Kunstgras Hockey
Kunstgras Hockey
Kunstgras Hockey

Sportkunstgras assortiment

Bekijk de video aanleg kunstgras hockeyveld

In onderstaande tekst wordt de aanleg van een kunstgras hockeyveld bij u thuis uitgelegd. Vaak zeggen beelden meer dan 1000 woorden. Vandaar dat wij één van onze projecten van het afgelopen jaar hebben laten filmen. Via onderstaande link kunt u het project in Nijmegen bekijken.

VIDEO KUNSTGRAS NIJMEGEN!

Werkzaamheden Gras en Groen Kunstgras

Werkwijze tijdens de aanleg van het hockeyveld

De belasting van een kunstgras hockeyveld en de eisen die vanwege de sport eraan worden gesteld, zorgen voor een compleet andere werkwijze dan bij het kunstgras leggen in de tuin. Stapsgewijs zal deze werkwijze hieronder worden toegelicht.

Uitgraven van de ondergrond tot 30 cm diep.

Het uitgraven is noodzakelijk om een goede ondergrond voor het kunstgras te kunnen creëeren. Het is ook mogelijk om een combinatie te maken tussen uitgraven en het ophogen van de ruimte rondom het kunstgrasveld. Hierdoor kan de hoeveelheid af te voeren zwarte grond enigszins worden beperkt.

Betonnen opsluitbanden zetten rondom het speelveld.

Om ervoor te zorgen dat de hockeybal op het kunstgras blijft, is het plaatsen van deze banden noodzakelijk. Tevens wordt het kunstgrasveld hiermee netjes opgesloten. De banden kunnen zowel in antraciet als lichtgrijs worden uitgevoerd. De banden die wij zetten hebben standaard de afmetingen 100 x 30 x 6 centimeter. Voor de veiligheid van uw kinderen kan een rubberen rand op de opsluitbanden worden bevestigd. De scherpe en harde randen van de betonnen banden worden daardoor een stuk veiliger!

Aanvoeren grof lavasteen of grof puin.

Voor het verzorgen van een waterdoorlatende ondergrond met een grote draagkracht wordt 10 tot 12 cm grof lavasteen of grof puin aangevoerd. Dankzij de grove korrels kan het water hierin wegzakken, maar door het af te trillen wordt wel een erg stevige ondergrond gevormd. Ligt uw tuin erg laag of bevindt zich klei in de ondergrond, dan kan het verstandig zijn om een drainagebuis in deze laag te verwerken.

Aanvoeren fijn lavasteen.

Boven op het grove lavasteen komt een laagje van ongeveer 3 tot 5 centimeter fijn lavasteen. Dit materiaal kan door de kleine korrel perfect worden geëgaliseerd. Tijdens het aanvoeren wordt gecontroleerd of uw toekomstige hockeyveld overal dezelfde hoogte krijgt. Hiervoor wordt een laser gebruikt, deze geeft 100% nauwkeurig aan of overal de juiste hoogte is bereikt.

Waterpas egaliseren.

Net als bij de vorige stap wordt aan de hand van een laser en waterpas gecontroleerd of het veld perfect vlak komt te liggen. Met de hand wordt het gehele veld waterpas gelegd. Er worden hierbij dezelfde eisen gesteld aan het uitvlakken van de ondergrond als bij een groot terras. Gras en Groen Kunstgras weet als geen ander dat de kleinste oneffenheden het spelplezier kunnen bederven.

Voordat het kunstgras wordt gelegd, komt er eerst een laag met een drukverdeeldoek. Drukverdeeldoek wordt ook wel geo-textiel genoemd en zorgt ervoor dat de belasting wordt verdeeld over een groter oppervlak. Dit voorkomt het ontstaan van oneffenheden in de ondergrond tijdens het sporten.

Uitrollen van het kunstgras.

Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen, kan het kunstgras eindelijk worden uitgerold. Het kunstgras dat geschikt is voor hockey, wordt geleverd op rollen met een breedte van 4 meter. Tijdens het leggen wordt rekening gehouden met de krimp die het kunstgras kent. Het overtollige kunstgras wordt vakkundig afgesneden. Het komt zelden voor dat het volledige oppervlak uit één stuk kunstgras bestaat. De verschillende delen kunstgras worden met elkaar verlijmd. De naden zullen met het blote oog niet zichtbaar zijn.

Opleveren van het kunstgras hockeyveld samen met u.

Zodra alle stappen zijn doorlopen, wordt het kunstgrasveld samen met u opgeleverd. Onze medewerker zal u laten zien hoe het veld is afgewerkt. U ontvangt dan ook uitleg over het onderhoud. Wij leveren u ook onze diensten met betrekking tot aankleding van het veld. Wij zorgen dat deze werkzaamheden gelijktijdig worden afgerond. Onze strakke planning wordt met de grootste zorg nageleefd!Stalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Bilzen

Nathalie de Veirman


5

"Ben een uiterst tevreden klant ook gezien de kwaliteit van het kunstgras. Nogmaals dank vanuit België!"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Maatregelen Gras en Groen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Overzicht

Bent u benieuwd naar onze service en producten?

Op verschillende wijzen kunnen wij u informeren, adviseren of uw vragen beantwoorden. Op welke wijzen kunt u in contact komen met Gras en Groen Kunstgras?

Middels het offerteformulier kunt u in contact komen met Gras en Groen Kunstgras. Wanneer u het formulier invult, ontvangt u binnen 24 uur een reactie van één van onze medewerkers. Mocht u de werkzaamheden door ons uit willen laten voeren, dan kunnen wij u garanderen dat wij hier altijd binnen 14 dagen mee kunnen beginnen. Via de klantenservice kunt u ook in contact met ons komen voor het maken van een afspraak bij u thuis of voor andere vragen.

Wij zijn onder meer werkzaam in 


Europees product

100% Europees product

Kunstgras leggen

Binnen 21 dagen kunstgras leggen

Garantie

10 jaar garantie op het kunstgras

Gras en Groen

Kunstgras dat niet of nauwelijks van echt te onderscheiden is. Gras en Groen heeft het. Te zien op onderstaande pagina maar ook in de showtuin. Er zijn kunstgras soorten al vanaf € 24,95 per m².

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u kunstgras laten leggen? Gras en Groen komt op vakkundige wijze het kunstgras leggen. Voor een vaste prijs van € 9,- per m² egaliseren wij de ondergrond en wordt het kunstgras gelegd.

Lees meer
Gras en Groen

De aanleg van kunstgras vraagt vaak meer werk dan alleen het kunstgras leggen. Onder het kunstgras dient een laag van 5 cm stabilisatie mix te komen, wij kunnen de bestaande grond/gazon afgegraven.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen