Kunstgras onderhoud

Over onderhoud aan kunstgras bestaan veel misvattingen. Vaak wordt gedacht dat kunstgras volledig onderhoudsvrij is. Dat is het ook grotendeels, maar niet volledig. Om het kunstgras in uw tuin er het hele jaar door op en top verzorgd uit te laten zien, dient u toch af en toe uw handen uit de mouwen te steken. Hieronder leest u welke onderhoudstaken nodig zijn en hoe deze het beste uitgevoerd kunnen worden.Kunstgras Onderhoud
Kunstgras Onderhoud
Kunstgras Onderhoud
Kunstgras Onderhoud
Kunstgras Onderhoud

Kunstgras onderhoud verlengt de levensduur

Het niet uitvoeren van onderhoud aan kunstgras kan ervoor zorgen dat het kunstgras niet meer aan uw wensen voldoet. Het verliest de sierwaarde en is om die reden al vroeg aan vervanging toe. Mos en onkruid kunnen ook in kunstgras hun intrede doen. Dit verandert de uitstraling niet ten positieve en is het is bovendien niet eenvoudig te verwijderen.

Kunstgras onderhoud; wat voor onderhoudstaken heeft u?

Kunstgras is erg mooi en lijkt ontzettend veel op een echt gazon. Om deze mooie uitstraling te behouden, dient u af en toe onderhoudstaken uit te voeren. Het onderhoud is vooral bedoeld om het kunstgras optimaal tot zijn recht te laten komen. Onderhoudstaken die komen kijken bij het onderhouden van uw kunstgrasgazon zijn:

Het schoon houden van kunstgras

Kunstgras schoon houden is de belangrijkste onderhoudstaak. Speelgoed, rommel en bladeren mogen niet te lang op het kunstgras blijven liggen. Het kunstgras gaat plat liggen en slijt sneller, waardoor de kwaliteit en het aanzicht verslechteren. Door bladeren regelmatig te verwijderen voorkomt u bovendien het ontstaan van onkruid.

Ongelukken zitten in een klein hoekje, maar kunnen wel schadelijk zijn voor uw kunstgras. De urine van huisdieren tast het kunstgras aan, waardoor de kleur vervaagt. Als u het kunstgras regelmatig besproeit met water, wordt de mogelijke schade beperkt.

Gebruik voor het schoonmaken van uw kunstgras nooit een hogedrukspuit. Door de kracht van de hogedrukspuit spoelt het kwartszand weg, komen er putten in uw gazon en kunnen verzakkingen ontstaan.

Kunstgras opborstelen

Het aanzicht van kunstgras is het mooist wanneer alle grassprieten rechtop staan. Bij intensief gebruik van kunstgras gaan deze echter plat liggen. Liggende grassprieten geven geen mooi aanzicht en het gazon zal ruwer aanvoelen. Liggende grassprieten kunnen eenvoudig voorkomen worden door het kunstgras regelmatig op te borstelen met een harde bezem. De sprieten gaan weer rechtop staan en u maakt direct het gazon schoon tijdens deze handeling.Stalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Brugge

Corine Gielman


5

"Fijn dat zij ook de oude "grasmat" afvoerden."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Waarom kunstgras laten leggen door Gras en Groen?

Klaar met onkruid, mos en kale plekken in jouw gazon? Kunstgras is een onderhoudsvriendelijk alternatief. Ben je zelf geen doe-het-zelver of zit je krap in tijd? Kies voor kunstgras laten leggen.

Lees verder
Overzicht

Tuinplanten terugsnoeien

Wanneer tuinplanten niet geremd worden in hun groei, kunnen deze boven of in het kunstgras groeien. Overhangende tuinplanten laten bladafval en zaden in het kunstgras vallen. Het is dus zaak deze tijdig terug te snoeien. Vooral de groene aanslag, die vaak onder bomen ontstaat, kan daardoor voorkomen worden!

Kunstgras bezanden

Kwartszand zorgt voor extra gewicht op het kunstgras en geeft een natuurlijk beeld. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld door spelende kinderen, verdwijnt er via de schoenen en laarzen wat kwartszand. Het zand dient daarom af en toe aangevuld te worden. Veeg het zand altijd met een harde bezem in.

Mos verwijderen uit kunstgras

Na verloop van tijd bestaat de kans dat er in uw kunstgras mosvorming ontstaat. Dit is bijna niet te voorkomen, maar wel zeer eenvoudig te bestrijden. Voor de bestrijding van mos zijn diverse producten beschikbaar. Deze dient u op te lossen in water en over het kunstgras te gieten of te sproeien. Een product dat wij hiervoor aanraden is "Omniclear".

Kunstgras reinigen

Verontreinigingen die niet eenvoudig met water weg te spoelen zijn, zoals in de paragraaf ‘Het schoonhouden van kunstgras’ is besproken, vragen om een grondige aanpak. U kunt het kunstgras in deze gevallen reinigen door schoonmaakmiddelen te gebruiken. U dient vooraf wel te kijken of er geen bleekmiddel of chloor in het schoonmaakmiddel zit. Dit zou tot verkleuring van het kunstgras kunnen leiden. Spoel het kunstgras na gebruik van een schoonmaakmiddel goed na.


Europees product

100% Europees product

Kunstgras leggen

Binnen 21 dagen kunstgras leggen

Garantie

10 jaar garantie op het kunstgras

Gras en Groen

Kunstgras dat niet of nauwelijks van echt te onderscheiden is. Gras en Groen heeft het. Te zien op onderstaande pagina maar ook in de showtuin. Er zijn kunstgras soorten al vanaf € 24,95 per m².

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u kunstgras laten leggen? Gras en Groen komt op vakkundige wijze het kunstgras leggen. Voor een vaste prijs van € 9,- per m² egaliseren wij de ondergrond en wordt het kunstgras gelegd.

Lees meer
Gras en Groen

De aanleg van kunstgras vraagt vaak meer werk dan alleen het kunstgras leggen. Onder het kunstgras dient een laag van 5 cm stabilisatie mix te komen, wij kunnen de bestaande grond/gazon afgegraven.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen