Kunstgras tuin

Voor de toepassing van kunstgras in de tuin mag het eigenlijk niet van echt te onderscheiden zijn. Het zou anders een onnatuurlijke aanblik van de tuin geven, en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Bij Gras en Groen Kunstgras heeft u voor toepassingen in de tuin de keuze uit 15 verschillende soorten. Kunstgras voor sport rekenen wij hier ook bij, maar voor een sier- of speelgazon is dit eigenlijk minder geschikt. Kunstgras voor de tuin is met name geschikt voor diegene die wel een groen gazon wil, maar niet de tijd heeft om dit goed te onderhouden. Het is daarbij uitermate geschikt voor tuinen die ongunstige groeiomstandigheden kennen voor echt gras. Mos en onkruid zouden dit dan snel ontsieren.

Belangrijke eigenschappen van kunstgras voor uw tuin

Zoals eerder vermeld, mag het kunstgras niet kunstmatig ogen. Dit is de voornaamste eigenschap voor toepassing in uw tuin. U wilt altijd een groen en onderhoudsvriendelijk gazon. Dat realiseren is met het onderstaande assortiment van Gras en Groen Kunstgras geen probleem. Onze installateurs komen het bovendien op perfecte wijze bij u thuis leggen. De werkwijze is terug te lezen bij kunstgras leggen of te zien in één van onze video’s.

De mooiste kunstgras soorten voor uw tuin Arizona Relax
Arizona Relax

€ 26,95 p/m²    

Uitstraling

4

Zeer natuurlijk ogend kunstgras voor een zacht prijsje. De Arizona Relax doet u denken aan een goed onderhouden en strak gemaaid gazon.

Lees verder
Texas Natural
Texas Natural

€ 29,95 p/m²    

Uitstraling

4

Een nieuwkomer met hoge verwachtingen. De UNIEKE gekroesde vezel valt ongetwijfeld in de smaak bij degene die op zoek is naar een natuurlijke look!

Lees verder
Quebec Deluxe Plus
Quebec Deluxe +

€ 34,95 p/m²    

Uitstraling

Net als bij een echt gazon bevat Quebec Deluxe Plus een combinatie van grove en fijne grassprieten. Kunt u dit kunstgras van echt gras onderscheiden?

Lees verder
New Mexico
New Mexico

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

De nieuwste kunstgras soort in het assortiment van Gras en Groen Kunstgras. Hoogpolig, zacht en enorm dicht bezet.

Lees verder
California Chill
California Chill

€ 34,95 p/m²    

Uitstraling

5

Al jarenlang het meest verkochte type kunstgras! Niet te onderscheiden van een echt gazon mede dankzij de grassprieten in verschillende lengtes.

Lees verder
Sunny Florida
Sunny Florida

€ 38,95 p/m²    

Uitstraling

5

Een prachtig gazon met zeer natuurlijke kleuren. Daar zorgt Sunny Florida voor in uw tuin. Dankzij de sterke vezel geschikt voor intensief gebruik!

Lees verder
Perfect Alabama
Perfect Alabama

€ 39,95 p/m²    

Uitstraling

5

Donkergroen en ultra zacht maken dit kunstgras tot de favoriet onder kinderen. Zo zacht als een handdoek om lekker om te liggen en spelen.

Lees verder
Spr Lazy Florida
Lazy Florida

€ 46,95 p/m²    

Uitstraling

5

De Super Lazy Florida, de naam zegt alles al! Speciaal geselecteerd voor uw comfort en rust op uw onderhoudsvrije gazon.

Lees verder
Ohio Energy
Ohio Energy

€ 54,95 p/m²    

Uitstraling

5

Letterlijk de uitschieter in het assortiment van Gras en Groen. Geen soort zo lang en zacht als de Ohio Energy. Kunstgras uit het hoogste segment.

Lees verder
Kunstgras Tuin
Kunstgras Tuin
Kunstgras Tuin
Kunstgras Tuin
Kunstgras Tuin

Onderlinge verschillen tussen de soorten kunstgras

U heeft bij Gras en Groen Kunstgras de keuze uit een 15-tal soorten kunstgras. Allen zijn geschikt voor toepassing in uw tuin, de keuze is aan u. De soorten kunstgras die wij aanbieden verschillen licht van elkaar. Zo kunt u altijd kunstgras laten leggen dat aansluit bij uw smaak. Licht, donker, hoog, laag en zelfs met mosdraad is kunstgras mogelijk. Ze klinken als kleine verschillen, maar kunnen in uw tuin een hele andere uitwerking hebben. De volgende verschillen zijn te zien in de vezels van ons kunstgras:

Verschillende groentinten

Nadere inspectie van echt gras zal aantonen dat er verschillende soorten en dus ook kleuren gras in een grasmat zitten. Dit heeft niet alleen te maken met de verschillende soorten gras, maar ook met de groeiomstandigheden ervan. Bij kunstgras kan men exact hetzelfde resultaat behalen. Verschillende kleuren vezels worden in één rol kunstgras gebruikt. U kunt hierbij kiezen uit een lichtere of juist donkerdere samenstelling. Hoe dan ook, het is van afstand niet meer van echt gras te onderscheiden.

Mosdraad

Een natuurlijk gazon bestaat niet uitsluitend uit groen gras. Onkruid, mos en afgestorven grassprieten zorgen voor een wisselend beeld van uw gazon. Door in kunstgras ook gele of bruine vezels te gebruiken kan dit effect worden nagebootst. Het gras zal daardoor iets minder perfect en dus natuurlijker ogen.

Hoog- of laagpolig kunstgras

De wijze van het produceren van kunstgras heeft veel overeenkomsten met die van tapijt. Het tuften, oftewel steken van vezels door een backing, is één van die overeenkomsten. Door de machines bij de productie op een bepaalde wijze af te stellen, kan de lengte van de vezels worden bepaald. Hierdoor zijn verschillen in de lengte van de vezels mogelijk en wordt het verschil tussen hoog- en laagpolig kunstgras gemaakt.Stalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Turnhout

Frederik Vervecken


5

"Wij zijn zeer tevreden klanten die graag 5 sterren uitdelen aan een prima firma."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Maatregelen Gras en Groen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Overzicht

Zachte of harde kunstgras vezels

Voor het kunstgras in uw tuin heeft u naast de keuze tussen bovengenoemde eigenschappen ook de keuze tussen harde of zachte vezels. Over het algemeen geldt dat de duurdere soorten zachter aanvoelen, maar deze bieden dan ook meer comfort tijdens het gebruik ervan. Rondom zwembaden en op het balkon is zacht kunstgras absoluut een aanrader!

Dichtheid van de vezels

De prijs van het kunstgras wordt bijna geheel bepaald door de totale lengte van de vezels die worden gebruikt. De hoogte van het kunstgras en ook de dichtheid zijn hierin bepalend. Hoe meer steken uw kunstgras heeft, des te voller en dichter uw kunstgras is. Over het algemeen geeft dit een mooiere aanblik, maar dit is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Ons kunstgras voldoet aan de volgende eisen:


Europees product

100% Europees product

Kunstgras leggen

Binnen 21 dagen kunstgras leggen

Garantie

10 jaar garantie op het kunstgras

Gras en Groen

Kunstgras dat niet of nauwelijks van echt te onderscheiden is. Gras en Groen heeft het. Te zien op onderstaande pagina maar ook in de showtuin. Er zijn kunstgras soorten al vanaf € 24,95 per m².

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u kunstgras laten leggen? Gras en Groen komt op vakkundige wijze het kunstgras leggen. Voor een vaste prijs van € 9,- per m² egaliseren wij de ondergrond en wordt het kunstgras gelegd.

Lees meer
Gras en Groen

De aanleg van kunstgras vraagt vaak meer werk dan alleen het kunstgras leggen. Onder het kunstgras dient een laag van 5 cm stabilisatie mix te komen, wij kunnen de bestaande grond/gazon afgegraven.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen