Kunstgras Leuven

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Leuven? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor uw grasgazon is razend populair, ook bij u in Leuven. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt of ergens aan de Dijle Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Leuven. We hebben zelfs een project in de binnenstad, aan den Tempst afgerond. De tuinen zijn vaak schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Leuven heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Leuven

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Leuven, zijn wij ook werkzaam in overige wijken en districten van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken of deelgebieden: Leuven, Heverlee, Kessel-Lo, Wilsele. De woonkern Wijgmaal (Herent), Korbeek-Lo, Haasrode, Kessel-Lo.

Algemene informatie Leuven

Leuven is de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant. Leuven heeft een oppervlakte van 5.663 ha en in de loop van 2016 ontving zij voor het eerst de 100.000ste inwoner.

Het heuvelachtige Leuven ligt aan de Dijle en is onder meer bekend als de vestigingsplaats van de Katholieke Universiteit Leuven, de oudste universiteit in de Lage Landen, de multinational Anheuser-Busch InBev (historisch Brouwerij Artois, naderhand ook nog Interbrew en InBev geheten), Philips, de Boerenbond en het universitair ziekenhuis Gasthuisberg. Ook verscheidene faculteiten van de KU Leuven, zoals IMEC of Bio-Incubator, zijn gevestigd in de stad.

Kunstgrasvelden in Leuven

Naast het groen, dat u vindt in het Provinciedomein Kessel-Lo en in natuurgebieden rondom Leuven, beschikt de stad over kleine groene parken als het Sint Donatuspark, het Dijlepark, de botanische Kruidtuin, het Park van de abdij van Keizersberg, het Heuvelhofpark, Mollekensberg en het Kasteelpark Arenberg.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van voetbalverenigingen als Oud Heverlee Leuven, SC Marie-Therese en voetbalvereniging VK Linden.

Maar de Koninklijke Hockeyclub Leuven en sommige tennisverenigingen zoals Lovanium, TC K. Stade Leuven, TC Meerdaal, Kelo, Heidepark, Iris Kessel-Lo en meer en meer voetbalverenigingen spelen al op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Leuven ook ideaal!

Grondsoorten in Leuven

De bovenste bodemlaag van Leuven bestaat voornamelijk uit zandleem. Bij het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras heeft dat voor u de volgende voordelen:

Mocht uw bodem toch overwegend veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen

Nieuwbouwprojecten in Leuven

Nieuwbouwproject Molenveld Herent

Op enkele kilometers van het centrum van Leuven, wordt in Herent de wijk Molenveld gebouwd, waar het voor iedere generatie het prettig vertoeven is. Zo is midden in deze wijk een mooi park aangelegd, met vijvertjes en een looppiste. Woonoppervlakten vanaf 206 tot 265 m². Grondoppervlakten vanaf 240 tot 570 m²

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan zij u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Nieuwe Steenweg Winkelse

Deze eigentijdse woonbuurt aan de Paardenveldstraat bestaat uit snaar strakke en ultramoderne nieuwbouwwoningen. Deze groene buurt bestaat uit vijf groepen van telkens vier halfopen woningen. Elk huis heeft twee verdiepingen (buitenmaat 10 x 7 meter) en een ondergrondse garage. Buiten geniet u van een mooi terras, grenzend aan de parkzone, binnen van een optimale indeling en een mooi uitzicht. Dankzij hun kubistische vormgeving met donkere en lichte vlakken springen deze huizen uit het glooiende landschap van dat de Paardenveldstraat en haar omgeving.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Pastorijweg Wilsele

Ontdek de fantastische uitvalsbasis in een autoluwe buurt en toch centraal wonen in woonproject Pastorijhof in Wilsele. Het centrum van Leuven op 8 minuten. Een uitzonderlijke keuze aan diverse woningtypes met Grondoppervlakten vanaf 446 m² in een klassieke of moderne architectuur.

Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras

Kunstgras leggen Leuven

U heeft de keuze gemaakt voor kunstgras in uw tuin in Leuven. Deze keuze wordt steeds vaker gemaakt, kunstgras is dan ook een enorm populair product voor toepassing in de tuin. Deze stijgende populariteit heeft te maken met de enorme ontwikkeling die het kunstgras heeft doorgemaakt. Kunstgras zag er een aantal jaren geleden nog erg nep uit en ging al snel plat liggen. Tegenwoordig is het bijna niet meer van echt te onderscheiden en blijft het dankzij de c-shape lang overeind staan. Zodra het plat begint te liggen is het eenvoudig op te borstelen en heeft het direct weer de gewenste uitstraling.

Voordelen van kunstgras in Leuven

Het kunstgras van Gras en Groen voldoet niet alleen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen, het heeft daarbij ook nog eens vele voordelen ten opzichte van andere ondergronden.

Kunstgras laten leggen in Leuven

Kunstgras heeft, mits goed aangelegd, een levensduur van minimaal 10 jaar. De aanleg kunstgras kunt om die reden het beste over laten aan echte specialisten. Gras en Groen Kunstgras kan het kunstgras bij u in Leuven op een perfecte wijze aanleggen. Een perfecte uitstraling, naadloos verlijmen en een lange levensduur zijn daardoor gegarandeerd.

Ondergrond voor kunstgras in Leuven

Voor een perfecte aanleg van kunstgras is een gedegen ondergrond van groot belang. Een ondergrond die voldoende waterdoorlatend is, waterpas ligt en voldoende stabiliteit geeft zorgt ervoor dat het kunstgras bij u in Leuven geheel aan uw wensen tegemoet komt. De ondergrond die door Gras en Groen Kunstgras wordt aangelegd zal voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

Kunstgras leggen in Leuven

Na het verzorgen van de juiste ondergrond kan het kunstgras bij u in Leuven worden gelegd. Om te voorkomen dat betreding van het kunstgras verzakkingen in de ondergrond veroorzaakt, wordt er eerst drukverdeeldoek uitgerold. Drukverdeeldoek wordt ook wel geo-textiel genoemd en verdeeld de belasting over een groter oppervlak. Voetstappen laten daardoor geen afdrukken achter, het oppervlak blijft daardoor vlak en vrij van oneffenheden. Over deze laag drukverdeeldoek wordt het kunstgras uitgerold.

Nadat delen naadloos worden verlijmd kan het kunstgras op maat worden gesneden. Met behulp van een stanleymes worden randen netjes afgewerkt en komt het kunstgras mooi opgesloten te liggen tussen bestrating en kantopsluiting. Tijdens het uitrollen van het kunstgras in uw tuin in Leuven wordt er rekening gehouden met de vleug. Net als tapijt heeft kunstgras een vleug, het is het mooiste wanneer u in de vleug kijkt. Deze wordt normaal gesproken dan ook naar de woning toe gelegd.

Kunstgras invegen met kwartszand

Nadat alles netjes is afgewerkt wordt het kunstgas ingeveegd met kwartszand. Dit doen onze medewerkers om een tweetal redenen. Allereerst zorgt het kwartszand ervoor dat de vezels van het kunstgras beter overeind blijven staan. Het kunstgras behoud daardoor langer de gewenste uitstraling en kan ook eenvoudig weer opgeborsteld worden. Wanneer het kunstgras na verloop van tijd weer plat komt te liggen veegt u het kwartszand weer tegen de vezels in waardoor het er weer mooi bij komt te liggen.

Wilt u stap voor stap uitleg bij hoe wij bij u in Leuven kunstgras leggen? Dat kan op de pagina kunstgras leggen wordt dit stap voor stap beschreven. Middels een aantal video's die wij hebben gemaakt, kunt u ook zien hoe deze stappen worden uitgevoerd. Hieronder kunt u zien hoe een kunstgras gazon in Empel, een woonplaats bij Den Bosch, is gelegd.

Prijzen kunstgras leggen Leuven

De prijzen voor het leggen van kunstgras zijn gebaseerd op de werkzaamheden die onze medewerkers dienen uit te voeren. Dit hangt af van zowel het aantal vierkante meters als van de hoeveelheid werk. Het daadwerkelijk leggen van kunstgras bij u in Leuven kunt u het beste aan onze medewerkers over laten, een aantal voorbereidingen zou u zelf kunnen uitvoeren. Hieronder vindt u een overzicht van prijzen, wilt u het totale overzicht zien? Ga dan naar kunstgras prijzen op onze website.Top 3 kunstgrasproducten

New Mexico
New Mexico

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

De nieuwste kunstgras soort in het assortiment van Gras en Groen Kunstgras. Hoogpolig, zacht en enorm dicht bezet.

Lees verder
California Chill
California Chill

€ 34,95 p/m²    

Uitstraling

5

Al jarenlang het meest verkochte type kunstgras! Niet te onderscheiden van een echt gazon mede dankzij de grassprieten in verschillende lengtes.

Lees verder
Perfect Alabama
Perfect Alabama

€ 39,95 p/m²    

Uitstraling

5

Donkergroen en ultra zacht maken dit kunstgras tot de favoriet onder kinderen. Zo zacht als een handdoek om lekker om te liggen en spelen.

Lees verderStalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Boom

David Raedts


5

"De offerte was direct overduidelijk en na een extra vraag kreeg ik de juiste feedback en oplossing."

Lees verder
Overzicht

Zet de eerste stap richting een kunstgras gazon

Een kunstgras gazon kan al binnen 14 dagen bij u thuis worden gerealiseerd. Wilt u kunstgras van Gras en Groen? Bezoek dan onze showtuin, vraag stalen aan of bekijk online ons assortiment. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde soort kunstgras vraagt u een offerte aan. Het is daarvoor wel handig om de maten van uw gazon bij de hand te hebben. Mocht u akkoord geven op de vrijblijvende offerte, dan kunnen de werkzaamheden binnen 14 dagen worden uitgevoerd.

Ons kunstgras voldoet aan de volgende eisen:


Afgeronde projecten in Leuven

  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen