Creatief met kunstgras

Creatief met kunstgras

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 15-01-2019
Laatst aangepast op: 13-02-2019

Tonyo van Run

Het kunstgras werd ooit ontwikkeld als ideale ondergrond voor American Football. Inmiddels heeft kunstgras, hate it or love it, in diverse sporten veel terreinwinst weten te boeken. Ook buiten in de tuin is kunstgras een hele normale verschijning. In veel gevallen zal het zelfs niet direct duidelijk zijn dat het om kunstgras gaat, want er zijn tegenwoordig echt heel erg mooie soorten. Toch kan kunstgras voor veel meer worden gebruikt. In dit nieuwsbericht een aantal voorbeelden van creatief gebruik van kunstgras!

Wat kunt u met kunstgras bekleden?

Kunstgras is eigenlijk een afgeleid product van vloerbedekking. Dat het buiten de tuin vaak terug te vinden is als een vorm van vloerbedekking is dus niet verrassend. Toch kan er met kunstgras veel meer dan je wellicht denkt. Als wij diverse beurzen bezoeken zien we de gekste voorbeelden, zelfs hele auto’s worden met kunstgras ingepakt. Daar heb jij natuurlijk niets aan, maar hieronder een aantal zaken die wellicht wel een leuk idee zijn!

Kunstgras als vloerbedekking

Wil je een erg stoere jongens slaapkamer maken in een sportthema of juist met een jungle-inrichting? Het is dan ontzettend gaaf om kunstgras als vloerbedekking te gebruiken. De zachte vezels voelen heerlijk aan, net als vloerbedekking. Als je voor een wat kortere soort kiest, kan de deur bovendien gewoon open en is het prima schoon te houden met een stofzuiger.

Kunstgras als vloerkleed

Regelmatig leveren wij kunstgras als een vloerkleed. Bijvoorbeeld bij Reclamebureau De Code waar ze een “kleed” van kunstgras onder het tafelvoetbalspel hebben gelegd. Zo arceert het ook direct het speelveld. Ook in kantineruimtes en werktuinen worden vloerkleden van kunstgras vaak toegepast om de ruimte in een andere sfeer te brengen.

Kunstgras als wandbekleding

Voor een natuurlijke uitstraling thuis op kantoor of in de winkel kan kunstgras ook verticaal bevestigd worden. Wandkleden zijn van alle tijd en met kunstgras giet je het in een modern jasjes. Bijkomend voordeel; wandbekleding zorgt voor geluidsabsorptie. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat er in de middeleeuwen wandkleden in zalen van een kasteel hingen.

Kunstgras in de sportschool

Ontzettend gaaf om te zien: de sportscholen waar kunstgras is gelegd. Met name voor crossfit lijkt kunstgras enorm geschikt om oefeningen in vaste banen te leiden. Bij de fysiotherapeut kan natuurlijk hetzelfde gedaan worden om loopoefeningen tijdens de revalidatie geheel in stijl te laten verlopen.

Kunstgras voor (midget-)golf

Golf hoort natuurlijk thuis op echt gras. Helaas ben jij waarschijnlijk geen echte greenkeeper en dus is een echte green in jouw tuin waarschijnlijk niet te realiseren. Wil je thuis toch kunnen oefenen om je skills bij het putten te verbeteren? Kunstgras is een prima oplossing. Hetzelfde geldt natuurlijk als je hoge ogen wilt gooien tijdens een potje midgetgolf!

Oplossingen voor het snijverlies van kunstgras

Komt Gras en Groen Kunstgras bij jou thuis een prachtig kunstgras gazon aanleggen? Er is dan een kans dat er snijafval ontstaat. Net als tapijt heeft kunstgras een vaste rolbreedte en blijft er altijd wat over. Hartstikke zonde, want een creatief iemand zoals jij kan daar vast nog wel iets mee! Als je wilt, laten wij het kunstgras snijafval bij je achter en kun je daarmee aan de slag. Hierbij nog een paar leuke ideetjes: Bekijk ze op Pinterest.

Lees ook:

Waarom kunstgras laten leggen door Gras en Groen?

Waarom kunstgras laten leggen door Gras en Groen?

15-08-2019

Klaar met onkruid, mos en kale plekken in jouw gazon? Kunstgras is een onderhoudsvriendelijk alternatief. Ben je zelf geen doe-het-zelver of zit je krap in tijd? Kies voor kunstgras laten leggen.

Lees verder
Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

15-07-2019

Wil je een kunstgras gazon in je tuin en ben je een handige doe-het-zelver? Dan moet het zeker mogelijk zijn om het kunstgras zelf te leggen. Wij geven je graag de juiste tips en handigheidjes.

Lees verder
Kunstgras laten inmeten

Kunstgras laten inmeten

15-06-2019

Wil je kunstgras laten inmeten voor een vrijblijvende offerte? Gras en Groen komt vrijblijvend bij je langs en meet in op locatie!

Lees verder
Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

15-05-2019

Je hockey-technieken naar een hoger niveau tillen? Met een privé-hockeyveld van kunstgras is dit mogelijk. Wij leggen jouw kunstgras hockeyveld aan, desgewenst met doeltjes.

Lees verder
Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

15-04-2019

Duidelijk mag zijn dat kunstgras nog steeds aan terrein wint in de tuin. Verwachting is dat dit de komende jaren doorzet. Wat zijn voor 2019 de kunstgras trends? C- en W-shape, gekroesd kunstgras...

Lees verder
Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

06-03-2019

Op 9 maart gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Lees verder
Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

14-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras komen leggen!

Lees verder
Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

05-12-2018

Betreding van kunstgras tijdens de vorst kan tot beschadigingen leiden. Lees hier waarom u betreding beter kunt vermijden.

Lees verder
Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras leggen in de winter

17-10-2018

Kunt u kunstgras laten leggen in de winter? Lees hier of het kan en waar u rekening mee dient te houden.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen