Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 14-02-2019

Tonyo van Run

Mos, onkruid, kale plekken en wekelijks onderhoud. Hoewel een goed onderhouden gazon tot ieders verbeelding spreekt zijn er ook tal van nadelen van echt gras te benoemen. Nu, aan het einde van de winter, zijn deze nadelen vaak terug te zien. Is jouw gazon aan vervanging toe of overweeg je een gazon aan te leggen? Met kunstgras hoef je niet te wachten op het mooie weer!

Een nieuw gazon: gras of kunstgras?

Is het tijd voor een nieuw gazon bij jou in de tuin? Dan is het misschien ook tijd om de voor- en nadelen van echt gras en kunstgras nog eens langs elkaar te zetten. Natuurlijk is echt gras ontzettend mooi: het is niet voor niets dat er kunstgras is ontwikkeld. Zelf ben ik een enorme liefhebber van echt gras: De banen die je ziet na het maaien en wat te denken van de geur als het net gemaaid is.

Helaas verliest een gazon snel de sierwaarde als het niet in goede conditie is. De tuin ziet er dan direct onverzorgd uit. In de praktijk blijkt dat de groeiomstandigheden in veel tuinen niet optimaal zijn. En dat is natuurlijk logisch. De schaduw van het huis, schutting, bomen en hagen zijn voor het gras verre van ideaal. Plus dat spelende kinderen alle goede bedoelingen van gazononderhoud snel teniet doen.

Kunstgras heeft deze nadelen niet. Het is altijd groen en vraagt vrijwel geen onderhoud. Heeft kunstgras dan helemaal geen nadelen? Natuurlijk wel. De prijs ligt een stukje hoger en uiteindelijk blijft het natuurlijk kunst. Gelukkig is dit laatste wel steeds lastiger te zien. Hier, in de showtuin van Gras en Groen, voelen bezoekers zelfs om te controleren of het nu echt of nep is!

Voordelen van kunstgras op een rij

Een kunstgras gazon aanleggen kan (bijna) altijd!

Een ander groot voordeel van kunstgras is dat het niet groeit. Nooit meer maaien klinkt voor velen als muziek in de oren. Doordat het niet groeit is de aanleg of vervanging van het gazon ook niet afhankelijk van het weer. Het inzaaien van een gazon of het leggen van graszoden is seizoensgebonden. Kunstgras leggen kunnen wij, behalve als het vriest, het hele jaar doorleggen!

Welke soort kunstgras kies jij?

Ga je voor kunstgras? Het grappige is dat iedereen dan toch weer wil dat dit er zo echt mogelijk uitziet. Zo heb je uiteindelijk wel de voordelen, maar niet de nadelen van gras. Bij het samenstellen van het assortiment is dat dan ook de grote uitdaging. Gelukkig is het kunstgras van tegenwoordig niet meer te vergelijken met een decennia geleden of met wat ze bij de bouwmarkt verkopen.

Als je tapijt gaat uitzoeken dan doe je dit in de regel niet op basis van een foto op het internet. Bij kunstgras is dat niet anders. Hoewel wij het kunstgras zo goed mogelijk in beeld hebben gebracht is het toch een product dat je moet zien en voelen.

In de showtuin bij Gras en Groen in Den Bosch liggen alle soorten kunstgras onder natuurlijke omstandigheden in de buitenlucht. Daarom is dit de ideale plek om soorten te vergelijken en eventueel advies te krijgen van één van onze medewerkers. Je krijgt dan direct uitleg over hoe het werkt als je het kunstgras wilt laten leggen. Mogen wij jou binnenkort ontvangen met een kopje koffie? Bekijk hier de actuele openingstijden.

Lees ook:

Waarom kunstgras laten leggen door Gras en Groen?

Waarom kunstgras laten leggen door Gras en Groen?

15-08-2019

Klaar met onkruid, mos en kale plekken in jouw gazon? Kunstgras is een onderhoudsvriendelijk alternatief. Ben je zelf geen doe-het-zelver of zit je krap in tijd? Kies voor kunstgras laten leggen.

Lees verder
Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

15-07-2019

Wil je een kunstgras gazon in je tuin en ben je een handige doe-het-zelver? Dan moet het zeker mogelijk zijn om het kunstgras zelf te leggen. Wij geven je graag de juiste tips en handigheidjes.

Lees verder
Kunstgras laten inmeten

Kunstgras laten inmeten

15-06-2019

Wil je kunstgras laten inmeten voor een vrijblijvende offerte? Gras en Groen komt vrijblijvend bij je langs en meet in op locatie!

Lees verder
Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

15-05-2019

Je hockey-technieken naar een hoger niveau tillen? Met een privé-hockeyveld van kunstgras is dit mogelijk. Wij leggen jouw kunstgras hockeyveld aan, desgewenst met doeltjes.

Lees verder
Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

15-04-2019

Duidelijk mag zijn dat kunstgras nog steeds aan terrein wint in de tuin. Verwachting is dat dit de komende jaren doorzet. Wat zijn voor 2019 de kunstgras trends? C- en W-shape, gekroesd kunstgras...

Lees verder
Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

06-03-2019

Op 9 maart gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Lees verder
Creatief met kunstgras

Creatief met kunstgras

15-01-2019

Kunstgras als alternatief voor echt gras in de tuin kent iedereen natuurlijk, maar kun je er nog meer mee doen? Creatieve ideeën voor DIY projecten!

Lees verder
Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

05-12-2018

Betreding van kunstgras tijdens de vorst kan tot beschadigingen leiden. Lees hier waarom u betreding beter kunt vermijden.

Lees verder
Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras leggen in de winter

17-10-2018

Kunt u kunstgras laten leggen in de winter? Lees hier of het kan en waar u rekening mee dient te houden.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen