Hoe duurzaam is kunstgras?

Hoe duurzaam is kunstgras?

Geplaatst door: Gras & Groen
Geplaatst op: 26-05-2017
Laatst aangepast op: 26-05-2017

België wordt steeds duurzamer. Het recyclen van materialen, beperken van uitstoot en vervuiling van het milieu is terecht een hot item. Past kunstgras in een duurzame tuin? Lees hier hoe duurzaam kunstgras is.

Duurzaam kunstgras in de tuin

Net als binnenshuis wordt er ook in de tuin steeds vaker gekeken naar duurzaamheid. Het nadenken over hoe om te gaan met materialen en milieu is een verstandige keuze met het oog op de nabije toekomst. Dit kan op allerlei manieren. Door te zorgen voor voldoende beplanting, milieuvriendelijke producten te gebruiken of door het wegzakken van regenwater in de bodem te bevorderen. Een veelgestelde vraag is dan ook of kunstgras in een duurzame tuin past. Het antwoord is even helder als duidelijk: Ja!

Op welke wijze draagt kunstgras bij aan een duurzame tuin?

Duurzaamheid is een rekbaar begrip. Het kan op vele wijzen uitgelegd en geïnterpreteerd worden. Een mogelijkheid is om te kijken naar de levensduur van het product. De gedachte is hoe langer het product meegaat, hoe duurzamer het is. Een tweede mogelijkheid is te kijken naar het effect van het product op het milieu. Op welke wijze is duurzaamheid op dit gebied van toepassing op kunstgras?

Kunstgras kent een lange levensduur

Het kunstgras van Gras en Groen garandeert u van een zeer lange levensduur. De Nederlandse fabrikant van het kunstgras geeft 10 jaar lang garantie op het product. Bij slijtage of kleurverlies verlenen wij garantie en leggen wij nieuwe kunstgras voor u neer. Deze garanties worden natuurlijk niet afgegeven als wij en de fabrikant niet voor 100% zeker zijn van de levensduur van het product.

Kunstgras wordt geproduceerd in Nederland

Het kunstgras van Gras en Groen is van Nederlands fabrikaat. Hoewel wij natuurlijk het liefste zo goedkoop mogelijk willen inkopen weigeren we concessies te doen op het gebied van kwaliteit. Nederlands kunstgras wordt wereldwijd in de sportwereld gebruikt. En dat is niet voor niets. Dat het in ons buurland wordt gefabriceerd voorkomt ook een enorme uitstoot van CO2 om het product middels transport hier te krijgen.

Kunstgras bevat geen schadelijke stoffen

Kunstgras afkomstig uit Azië is zeer gunstig geprijsd. Helaas is het productieproces en gebruikte grondstoffen wat minder gunstig. Er worden daar niet dezelfde milieueisen gesteld als hier. De kunstgras soorten van Gras en Groen Kunstgras voldoen aan de EN71-3 norm. Dit is de norm voor speelgoed van kinderen, het kunstgras is dus net zo veilig als de speeltjes die kleine kinderen in hun mond stoppen!

Kunstgras laat regenwater eenvoudig wegzakken in de grond

Het regenwater is in België een steeds groter wordend probleem. Door klimaatverandering worden we steeds vaker geconfronteerd met enorme hoosbuien. Dit kan voor problemen zorgen zeker wanneer u de tuin volledig zou verharden. Kunstgras is geperforeerd en laat het regenwater zeer goed door. Het kan dus wegzakken in de grond en terechtkomen in het grondwater waardoor het de riolering ontlast.

Kunstgras is recyclebaar

Regelmatig voeren wij opdrachten uit waarbij het bestaande, oude kunstgras wordt vervangen. Gras en Groen scheid de afvalstromen en zorgt ervoor dat het ingenomen kunstgras hergebruikt kan worden. Er ontstaat dus geen restafval dat door verbranding voor ontzettend veel Co2 uitstoot zorgt.

Kunstgras bespaart op water, mest en uitstoot van de grasmaaier

Het kunstgras voor uw tuin is ook duurzaam doordat het ontzettend weinig onderhoud vraagt. Geen kostbaar drinkwater om het groen te houden, geen meststoffen om het te laten groeien en geen grasmaaier om het kort te houden. Dit levert u een ontzettend grote besparing op en ontziet tevens het milieu. Ook dit levert een bijdrage aan het duurzame karakter van kunstgras.

Wilt u ook liever vandaag dan morgen kunstgras in uw tuin?

Gras en Groen Kunstgras brengt graag, geheel vrijblijvend, een offerte uit voor de aanleg van kunstgras in uw tuin. Daarvoor hebben wij wat informatie van u nodig.

Binnen 24 uur nadat u de offerte heeft aangevraagd ontvangt u van Gras en Groen een scherpe offerte. Indien nodig kan er ook een medewerker bij u langs komen om de werkzaamheden in te meten en de kunstgras stalen aan u te laten zien.

Lees ook:

Nieuw assortiment 2018

Nieuw assortiment 2018

12-01-2018

Zacht, natuurlijk, dicht bezet en milieuvriendelijk. Zo laat het nieuwe kunstgras assortiment zich het beste omschrijven!

Lees verder
Welk type kunstgras past het beste bij mijn tuin?

Welk type kunstgras past het beste bij mijn tuin?

17-04-2017

Hoe komt u erachter welk type kunstgras het beste past bij uw tuin? Wij geven u graag advies!

Lees verder
Wat zijn de grote voordelen van kunstgras?

Wat zijn de grote voordelen van kunstgras?

01-01-2017

De kunstgras branche is enorm in opkomst en groeit jaarlijkse met 25%. Waar komt deze populariteit vandaan? Lees in dit artikel over de grote voordelen van kunstgras!

Lees verder
Trampoline - juist op kunstgras!

Trampoline - juist op kunstgras!

21-07-2015

Daar waar kunstgras aan een ware opmars bezig is, lift de trampoline markt vrolijk mee.

Lees verder
Kunstgras en hooikoorts

Kunstgras en hooikoorts

22-05-2015

Hoe zit dat eigenlijk? Heb ik minder last van hooikoorts als ik kunstgras laat leggen?

Lees verder
Slijt mijn kunstgras door spelende kinderen?

Slijt mijn kunstgras door spelende kinderen?

15-05-2015

Veelal wordt gedacht dat kunstgras niet of nauwelijks aan slijtage onderhevig is. Dat is niet helemaal waar.

Lees verder
Kunstgras leggen

Kunstgras leggen

21-04-2015

Het is heerlijk om een kunstgras gazon in uw achtertuin te hebben maar wie gaat het realiseren?

Lees verder
Valdemping onder kunstgras

Valdemping onder kunstgras

14-04-2015

Valdemping is eenvoudig aan te leggen. Of u al over een kunstgras mat beschikt of niet maakt niet uit!

Lees verder
 Kunstgras toepassingen

Kunstgras toepassingen

07-04-2015

Kunstgras is populair,kunstgras toepassingen ziet men steeds vaker terug in het dagelijkse leven.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen