Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras leggen in de winter

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 17-10-2018

Tonyo van Run

Is het hartje winter en wilt u kunstgras laten leggen? Dan wilt u vast weten of dit ook mogelijk is. Er zijn namelijk omstandigheden waardoor het kunstgras niet gelegd kan worden. Wij leggen graag aan u uit of en wanneer er kunstgras gelegd kan worden in de winter.

Kunstgras leggen in de winter, is dat mogelijk?

Om direct antwoord te geven op de bovenstaande vraag: Ja! Kunstgras leggen is mogelijk, ook in de winter. Helaas kan het wel zo zijn dat de werkzaamheden tijdelijk uitgesteld moet worden of deels op een later tijdstip. Het leggen van kunstgras in de buitenlucht is namelijk weersafhankelijk. Bij de volgende weersomstandigheden kunnen wij het kunstgras niet aanleggen of volledig afronden:

Kunstgras leggen tijdens de vorstperiode

Als het zowel ‘s nachts als overdag vriest kunnen wij geen kunstgras leggen. Een bevroren ondergrond is niet te bewerken en daardoor niet te egaliseren. Dit is noodzakelijk om voor u een perfect kunstgras gazon aan te leggen. Vriest het op de dag dat wij het kunstgras bij u thuis komen aanleggen? Dan nemen wij tijdig contact op en plannen we een nieuwe datum. Als het alleen ‘s nachts vriest dan kan het zijn dat wij het kunstgras gewoon komen leggen. We stellen u hiervan tijdig op de hoogte!

Kunstgras leggen bij hevige regenval

Voor het egaliseren van de ondergrond mag het ook zeker niet te veel regenen. Als de grond in uw tuin drassig is of als er zelfs plassen blijven staan dan is de kans groot dat er verzakkingen gaan optreden. Dit willen wij natuurlijk voorkomen.

Daarnaast is het voor de kunstgrasleggers onmogelijk om het kunstgras te verlijmen of te bezanden als het kunstgras nat is. Regent het de gehele dag of komen er geen opklaringen aan. Dan schorten wij de werkzaamheden op en maken wij deze op een later tijdstip af.

Kunstgras leggen bij winterse neerslag

Sneeuw en hagel zijn even funest voor het leggen van kunstgras als vorst en regen. Zodra er winterse neerslag valt kunnen wij niet verder met de aanleg van uw kunstgras gazon. Ook dan zullen wij ervoor kiezen de werkzaamheden op een later moment te hervatten.

De ervaring van de afgelopen jaren

Wie bovenstaande opsomming leest denkt vast dat het kunstgras pas in het voorjaar wordt aangelegd. Gelukkig kunnen wij u vertellen dat dit ontzettend meevalt. De afgelopen jaren heeft Gras en Groen Kunstgras weinig last gehad van het weer, ook tijdens de wintermaanden. Het afgelopen jaar hadden we zelfs juist in het voorjaar last van het slechte weer.

Wilt u kunstgras laten leggen in de winter?

De aanleg van uw kunstgras plannen wij ook in de winter gewoon met u in. Mocht het door de bovengenoemde weersomstandigheden onverhoopt niet door kunnen gaan, dan plannen wij het kunstgras leggen zo snel mogelijk met u in. Zo kunt u bij de eerste zonnestralen in het voorjaar direct genieten van uw kunstgras gazon!

Lees ook:

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

05-12-2018

Betreding van kunstgras tijdens de vorst kan tot beschadigingen leiden. Lees hier waarom u betreding beter kunt vermijden.

Lees verder
Kunstgras onderhoud in de herfst

Kunstgras onderhoud in de herfst

26-09-2018

Kunstgras is niet geheel onderhoudsvrij. Zeker in de herfst is het belangrijk dat u het onderhoud goed uitvoert. Lees hier wat u moet doen!

Lees verder
Top 3 best verkochte kunstgrassen - Gras en Groen

Top 3 best verkochte kunstgrassen - Gras en Groen

12-09-2018

Wilt u genieten van een onderhoudsvrij en altijd groen gazon in de tuin? Dit is de top 3 best verkocht kunstgras van Gras en Groen!

Lees verder
Van geel gras naar een altijd groen gazon

Van geel gras naar een altijd groen gazon

13-08-2018

Door de droogte is menig grasveldje verandert in een geel gazon. Gaat u dit herstellen of kiest u voor een altijd groen gazon?

Lees verder
Foam voor dakterras

Foam voor dakterras

08-08-2018

Kunstgras leggen op een dak? Gebruik speciaal foam voor een dakterras!

Lees verder
Waarom kunstgras invegen met kwartszand?

Waarom kunstgras invegen met kwartszand?

18-07-2018

Waarom kunstgras invegen met kwartszand? Gras en groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras?

Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras?

27-06-2018

Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras? Gras en Groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Voordelen van kunstgras laten leggen

Voordelen van kunstgras laten leggen

13-06-2018

Wat zijn de voordelen van kunstgras laten leggen? Gras en Groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Is valdemping noodzakelijk onder kunstgras?

Is valdemping noodzakelijk onder kunstgras?

01-06-2018

Is valdemping noodzakelijk bij kunstgras? Gras en Groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen