Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras leggen in de winter

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 17-10-2018

Tonyo van Run

Is het hartje winter en wilt u kunstgras laten leggen? Dan wilt u vast weten of dit ook mogelijk is. Er zijn namelijk omstandigheden waardoor het kunstgras niet gelegd kan worden. Wij leggen graag aan u uit of en wanneer er kunstgras gelegd kan worden in de winter.

Kunstgras leggen in de winter, is dat mogelijk?

Om direct antwoord te geven op de bovenstaande vraag: Ja! Kunstgras leggen is mogelijk, ook in de winter. Helaas kan het wel zo zijn dat de werkzaamheden tijdelijk uitgesteld moet worden of deels op een later tijdstip. Het leggen van kunstgras in de buitenlucht is namelijk weersafhankelijk. Bij de volgende weersomstandigheden kunnen wij het kunstgras niet aanleggen of volledig afronden:

Kunstgras leggen tijdens de vorstperiode

Als het zowel ‘s nachts als overdag vriest kunnen wij geen kunstgras leggen. Een bevroren ondergrond is niet te bewerken en daardoor niet te egaliseren. Dit is noodzakelijk om voor u een perfect kunstgras gazon aan te leggen. Vriest het op de dag dat wij het kunstgras bij u thuis komen aanleggen? Dan nemen wij tijdig contact op en plannen we een nieuwe datum. Als het alleen ‘s nachts vriest dan kan het zijn dat wij het kunstgras gewoon komen leggen. We stellen u hiervan tijdig op de hoogte!

Kunstgras leggen bij hevige regenval

Voor het egaliseren van de ondergrond mag het ook zeker niet te veel regenen. Als de grond in uw tuin drassig is of als er zelfs plassen blijven staan dan is de kans groot dat er verzakkingen gaan optreden. Dit willen wij natuurlijk voorkomen.

Daarnaast is het voor de kunstgrasleggers onmogelijk om het kunstgras te verlijmen of te bezanden als het kunstgras nat is. Regent het de gehele dag of komen er geen opklaringen aan. Dan schorten wij de werkzaamheden op en maken wij deze op een later tijdstip af.

Kunstgras leggen bij winterse neerslag

Sneeuw en hagel zijn even funest voor het leggen van kunstgras als vorst en regen. Zodra er winterse neerslag valt kunnen wij niet verder met de aanleg van uw kunstgras gazon. Ook dan zullen wij ervoor kiezen de werkzaamheden op een later moment te hervatten.

De ervaring van de afgelopen jaren

Wie bovenstaande opsomming leest denkt vast dat het kunstgras pas in het voorjaar wordt aangelegd. Gelukkig kunnen wij u vertellen dat dit ontzettend meevalt. De afgelopen jaren heeft Gras en Groen Kunstgras weinig last gehad van het weer, ook tijdens de wintermaanden. Het afgelopen jaar hadden we zelfs juist in het voorjaar last van het slechte weer.

Wilt u kunstgras laten leggen in de winter?

De aanleg van uw kunstgras plannen wij ook in de winter gewoon met u in. Mocht het door de bovengenoemde weersomstandigheden onverhoopt niet door kunnen gaan, dan plannen wij het kunstgras leggen zo snel mogelijk met u in. Zo kunt u bij de eerste zonnestralen in het voorjaar direct genieten van uw kunstgras gazon!

Lees ook:

Waarom kunstgras laten leggen door Gras en Groen?

Waarom kunstgras laten leggen door Gras en Groen?

15-08-2019

Klaar met onkruid, mos en kale plekken in jouw gazon? Kunstgras is een onderhoudsvriendelijk alternatief. Ben je zelf geen doe-het-zelver of zit je krap in tijd? Kies voor kunstgras laten leggen.

Lees verder
Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

15-07-2019

Wil je een kunstgras gazon in je tuin en ben je een handige doe-het-zelver? Dan moet het zeker mogelijk zijn om het kunstgras zelf te leggen. Wij geven je graag de juiste tips en handigheidjes.

Lees verder
Kunstgras laten inmeten

Kunstgras laten inmeten

15-06-2019

Wil je kunstgras laten inmeten voor een vrijblijvende offerte? Gras en Groen komt vrijblijvend bij je langs en meet in op locatie!

Lees verder
Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

15-05-2019

Je hockey-technieken naar een hoger niveau tillen? Met een privé-hockeyveld van kunstgras is dit mogelijk. Wij leggen jouw kunstgras hockeyveld aan, desgewenst met doeltjes.

Lees verder
Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

15-04-2019

Duidelijk mag zijn dat kunstgras nog steeds aan terrein wint in de tuin. Verwachting is dat dit de komende jaren doorzet. Wat zijn voor 2019 de kunstgras trends? C- en W-shape, gekroesd kunstgras...

Lees verder
Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

06-03-2019

Op 9 maart gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Lees verder
Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

14-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras komen leggen!

Lees verder
Creatief met kunstgras

Creatief met kunstgras

15-01-2019

Kunstgras als alternatief voor echt gras in de tuin kent iedereen natuurlijk, maar kun je er nog meer mee doen? Creatieve ideeën voor DIY projecten!

Lees verder
Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

05-12-2018

Betreding van kunstgras tijdens de vorst kan tot beschadigingen leiden. Lees hier waarom u betreding beter kunt vermijden.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen