Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 05-12-2018

Tonyo van Run

Bij voetbalclubs ziet u het steeds vaker: Kunstgras voetbalvelden. Voor de voetballers ideaal, zij kunnen het hele jaar, in weer en wind, buiten hun geliefde sport beoefenen. En dat zonder het veld in een modderpoel te veranderen. Voor gemeenten is dit vaak niet de belangrijkste reden, maar vooral een bijkomend voordeel. De investering van de gemeente wordt terugverdiend door de besparing op onderhoud en een club heeft minder velden nodig doordat het kunstgras maximaal belast kan worden.

Kunstgras bij u in de tuin

Voor de particuliere tuinbezitter is het eigenlijk niet anders. Ja, kunstgras is een grotere investering. Maar doordat er minder tijd en geld in het onderhoud gaat zitten is het vaak toch het overwegen waard. En bovendien het kunstgras ligt er altijd mooi bij en kan het hele jaar rond gebruikt worden....

Of toch niet? Bij de voetbalclubs wordt er zelfs op kunstgras wel eens een wedstrijd of training afgelast. Zijn er bij u in de tuin dan ook omstandigheden waardoor u betreding beter kunt vermijden?

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Het klopt dat er net als bij voetbal op kunstgras omstandigheden zijn waardoor u betreding beter kunt vermijden. In feite geldt voor uw eigen kunstgras gazon dan ook een afgelasting. Het kunstgras of de ondergrond kunnen bij een aantal omstandigheden beschadigd raken. Graag leg ik aan u uit wanneer u betreding van het kunstgras beter kunt vermijden.

Wanneer mag u het kunstgras niet betreden?

Kunstgras niet betreden als er sneeuw ligt

Een dik pak sneeuw zorgt altijd voor een schitterend plaatje. De eerste voetstappen verpesten dit fraaie beeld van uw tuin. Zeker als deze dwars over uw kunstgras gazon lopen. De samen getrapte sneeuw kan namelijk tot beschadiging van uw kunstgras leiden. Het sneeuwpak drukt tegen de geëgaliseerde ondergrond en kan voor oneffenheden zorgen.

Door dooi en vorst kan het aangelopen pak sneeuw veranderen in een laag ijs. Dat is niet alleen spekglad en dus gevaarlijk, maar kan bij betreding ook kunstgrasvezels lostrekken uit de backing.

Wilt u het kunstgras toch betreden? Verwijder dan voorzichtig met een sneeuwschuiver eerst de sneeuw van het kunstgras!

Kunstgras niet betreden bij strenge vorst

Het komt zelden voor, maar mocht het kwik dalen tot 10 graden onder nul. Blijf ook dan van het kunstgras af. De kunststof vezels van het kunstgras verharden namelijk onder deze koude omstandigheden. Daardoor worden deze gevoeliger voor beschadiging.

Kunstgras niet betreden bij opdooi

Tijdens de opdooi is het betreden van een kunstgras gazon uit den boze. Door de vorst die nog in de grond zit kan het smeltende water niet wegzakken uit de toplaag. Daardoor wordt de bodem instabiel en gevoelig bij betreding. Loopt u toch over het kunstgras dan kan dit kuiltjes en blijvende schade aan de onderbouw veroorzaken.

Lees ook:

Waarom kunstgras laten leggen door Gras en Groen?

Waarom kunstgras laten leggen door Gras en Groen?

15-08-2019

Klaar met onkruid, mos en kale plekken in jouw gazon? Kunstgras is een onderhoudsvriendelijk alternatief. Ben je zelf geen doe-het-zelver of zit je krap in tijd? Kies voor kunstgras laten leggen.

Lees verder
Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

15-07-2019

Wil je een kunstgras gazon in je tuin en ben je een handige doe-het-zelver? Dan moet het zeker mogelijk zijn om het kunstgras zelf te leggen. Wij geven je graag de juiste tips en handigheidjes.

Lees verder
Kunstgras laten inmeten

Kunstgras laten inmeten

15-06-2019

Wil je kunstgras laten inmeten voor een vrijblijvende offerte? Gras en Groen komt vrijblijvend bij je langs en meet in op locatie!

Lees verder
Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

15-05-2019

Je hockey-technieken naar een hoger niveau tillen? Met een privé-hockeyveld van kunstgras is dit mogelijk. Wij leggen jouw kunstgras hockeyveld aan, desgewenst met doeltjes.

Lees verder
Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

15-04-2019

Duidelijk mag zijn dat kunstgras nog steeds aan terrein wint in de tuin. Verwachting is dat dit de komende jaren doorzet. Wat zijn voor 2019 de kunstgras trends? C- en W-shape, gekroesd kunstgras...

Lees verder
Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

06-03-2019

Op 9 maart gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Lees verder
Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

14-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras komen leggen!

Lees verder
Creatief met kunstgras

Creatief met kunstgras

15-01-2019

Kunstgras als alternatief voor echt gras in de tuin kent iedereen natuurlijk, maar kun je er nog meer mee doen? Creatieve ideeën voor DIY projecten!

Lees verder
Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras leggen in de winter

17-10-2018

Kunt u kunstgras laten leggen in de winter? Lees hier of het kan en waar u rekening mee dient te houden.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen