Welk type kunstgras past het beste bij mijn tuin?

Welk type kunstgras past het beste bij mijn tuin?

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 17-04-2017

Tonyo van Run

Er zijn ontzettend veel verschillende typen kunstgras, alleen Gras en Groen biedt u al de keuze uit 15 verschillende soorten. Hoe komt u erachter welk type kunstgras het beste past bij uw tuin? Wij geven u graag advies!

Verschillende typen kunstgras

Door de enorme populariteit ontwikkeld het kunstgras zich steeds verder. Producenten investeren om het mooiste en beste kunstgras in het assortiment te hebben. Gras en Groen Kunstgras maakt jaarlijks een nieuwe selectie voor het assortiment. Bij het maken van deze selectie houden wij natuurlijk rekening met de wensen van onze klanten.

Er zijn veel verschillende typen kunstgras. Iedere sport kent zijn eigen eisen aan het kunstgras maar eigenlijk geldt hetzelfde voor de consument. De één vindt een land en weelderig gazon mooi en de ander geniet van de uitstraling die lijkt op een golfgreen. Door deze uiteenlopende wensen ontstaan veel verschillende typen kunstgras.

Donker versus licht kunstgras

Een gezond gazon is donkergroen van kleur. Bij kunstgras speelt dat geen rol al zijn er wel lichtere en donkerdere soorten. Welke kleur u het meeste aanspreekt is vaak een kwestie van smaak. Toch speelt de hoeveelheid licht en het formaat van uw tuin hierin ook een rol. Net als in huis hebben lichte en donkere kleuren invloed op de grootte van een ruimte.

Lang versus kort kunstgras

Bij het maken van een keuze maakt u ook de afweging tussen kort en lang kunstgras. Over het algemeen is het zo dat langere soorten zachter zijn dan de korte variant. Heeft u kleine kinderen dan kan dit voordelen opleveren. Valpartijen, die ongetwijfeld plaatsvinden, leiden op lang kunstgras minder snel tot blessures. In de meeste gevallen is het ook een kwestie van smaak. Als u bij echt gras de voorkeur heeft voor een strak gazon dan is een korter type kunstgras aan te bevelen!

Wel of geen mosdraad in het kunstgras?

Als laatste de keuze voor mosdraad. Kunstgras met uitsluitend één kleur vezel kan een eenzijdig beeld geven van uw gazon. Om dit te doorbreken is mosdraad bedacht. Dit zit tussen de ‘normale’ kunstgras vezels in en bootst mos na. Het geeft het kunstgras een natuurlijke uitstraling en geeft extra stevigheid aan het kunstgras. Als u het mij vraagt een must om in het kunstgras te hebben!

Vraag stalen aan of kom langs in de showtuin!

Het beste vergelijk maakt u niet door omschrijvingen en plaatjes te vergelijken. U kunt het kunstgras het beste in het echt zien en voelen. Gras en Groen Kunstgras bedient u op dit vlak op twee verschillende wijzen. Allereerst kunt u natuurlijk stalen aanvragen. U kunt online 3 verschillende stalen selecteren welke u vervolgens krijgt thuisgestuurd. U ontvangt deze via de post en het pakketjes past gewoon door de brievenbus. U hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven!

Het beste vergelijk maakt u in de showtuin. Aangelegd in de buitenlucht geven de soorten een uitstekende indruk hoe het kunstgras er bij u in de tuin uit komt te zien. Wilt u het hele jaar rond genieten van een perfect groen gazon? Kom dan langs om het perfecte type kunstgras voor uw tuin te selecteren.

   

California Chill
California Chill

€ 34,95 p/m²    

Uitstraling

5

Al jarenlang het meest verkochte type kunstgras! Niet te onderscheiden van een echt gazon mede dankzij de grassprieten in verschillende lengtes.

Lees verder
Spr Lazy Florida
Lazy Florida

€ 44,95 p/m²    

Uitstraling

5

De Super Lazy Florida, de naam zegt alles al! Speciaal geselecteerd voor uw comfort en rust op uw onderhoudsvrije gazon.

Lees verder

Lees ook:

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

06-03-2019

Op 9 maart gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Lees verder
Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

14-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras komen leggen!

Lees verder
Creatief met kunstgras

Creatief met kunstgras

15-01-2019

Kunstgras als alternatief voor echt gras in de tuin kent iedereen natuurlijk, maar kun je er nog meer mee doen? Creatieve ideeën voor DIY projecten!

Lees verder
Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

05-12-2018

Betreding van kunstgras tijdens de vorst kan tot beschadigingen leiden. Lees hier waarom u betreding beter kunt vermijden.

Lees verder
Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras leggen in de winter

17-10-2018

Kunt u kunstgras laten leggen in de winter? Lees hier of het kan en waar u rekening mee dient te houden.

Lees verder
Kunstgras onderhoud in de herfst

Kunstgras onderhoud in de herfst

26-09-2018

Kunstgras is niet geheel onderhoudsvrij. Zeker in de herfst is het belangrijk dat u het onderhoud goed uitvoert. Lees hier wat u moet doen!

Lees verder
Top 3 best verkochte kunstgrassen - Gras en Groen

Top 3 best verkochte kunstgrassen - Gras en Groen

12-09-2018

Wilt u genieten van een onderhoudsvrij en altijd groen gazon in de tuin? Dit is de top 3 best verkocht kunstgras van Gras en Groen!

Lees verder
Van geel gras naar een altijd groen gazon

Van geel gras naar een altijd groen gazon

13-08-2018

Door de droogte is menig grasveldje verandert in een geel gazon. Gaat u dit herstellen of kiest u voor een altijd groen gazon?

Lees verder
Foam voor dakterras

Foam voor dakterras

08-08-2018

Kunstgras leggen op een dak? Gebruik speciaal foam voor een dakterras!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen