Welk type kunstgras past het beste bij mijn tuin?

Welk type kunstgras past het beste bij mijn tuin?

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 17-04-2017

Tonyo van Run

Er zijn ontzettend veel verschillende typen kunstgras, alleen Gras en Groen biedt u al de keuze uit 15 verschillende soorten. Hoe komt u erachter welk type kunstgras het beste past bij uw tuin? Wij geven u graag advies!

Verschillende typen kunstgras

Door de enorme populariteit ontwikkeld het kunstgras zich steeds verder. Producenten investeren om het mooiste en beste kunstgras in het assortiment te hebben. Gras en Groen Kunstgras maakt jaarlijks een nieuwe selectie voor het assortiment. Bij het maken van deze selectie houden wij natuurlijk rekening met de wensen van onze klanten.

Er zijn veel verschillende typen kunstgras. Iedere sport kent zijn eigen eisen aan het kunstgras maar eigenlijk geldt hetzelfde voor de consument. De één vindt een land en weelderig gazon mooi en de ander geniet van de uitstraling die lijkt op een golfgreen. Door deze uiteenlopende wensen ontstaan veel verschillende typen kunstgras.

Donker versus licht kunstgras

Een gezond gazon is donkergroen van kleur. Bij kunstgras speelt dat geen rol al zijn er wel lichtere en donkerdere soorten. Welke kleur u het meeste aanspreekt is vaak een kwestie van smaak. Toch speelt de hoeveelheid licht en het formaat van uw tuin hierin ook een rol. Net als in huis hebben lichte en donkere kleuren invloed op de grootte van een ruimte.

Lang versus kort kunstgras

Bij het maken van een keuze maakt u ook de afweging tussen kort en lang kunstgras. Over het algemeen is het zo dat langere soorten zachter zijn dan de korte variant. Heeft u kleine kinderen dan kan dit voordelen opleveren. Valpartijen, die ongetwijfeld plaatsvinden, leiden op lang kunstgras minder snel tot blessures. In de meeste gevallen is het ook een kwestie van smaak. Als u bij echt gras de voorkeur heeft voor een strak gazon dan is een korter type kunstgras aan te bevelen!

Wel of geen mosdraad in het kunstgras?

Als laatste de keuze voor mosdraad. Kunstgras met uitsluitend één kleur vezel kan een eenzijdig beeld geven van uw gazon. Om dit te doorbreken is mosdraad bedacht. Dit zit tussen de ‘normale’ kunstgras vezels in en bootst mos na. Het geeft het kunstgras een natuurlijke uitstraling en geeft extra stevigheid aan het kunstgras. Als u het mij vraagt een must om in het kunstgras te hebben!

Vraag stalen aan of kom langs in de showtuin!

Het beste vergelijk maakt u niet door omschrijvingen en plaatjes te vergelijken. U kunt het kunstgras het beste in het echt zien en voelen. Gras en Groen Kunstgras bedient u op dit vlak op twee verschillende wijzen. Allereerst kunt u natuurlijk stalen aanvragen. U kunt online 3 verschillende stalen selecteren welke u vervolgens krijgt thuisgestuurd. U ontvangt deze via de post en het pakketjes past gewoon door de brievenbus. U hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven!

Het beste vergelijk maakt u in de showtuin. Aangelegd in de buitenlucht geven de soorten een uitstekende indruk hoe het kunstgras er bij u in de tuin uit komt te zien. Wilt u het hele jaar rond genieten van een perfect groen gazon? Kom dan langs om het perfecte type kunstgras voor uw tuin te selecteren.

Natural Arizona
Natural Arizona

€ 24,95 p/m²    

Uitstraling

4

Zeer natuurlijk ogend kunstgras met een korte vezel. De natural arizona doet u denken aan een net gemaaid en strak gazon.

Lees verder
California Chill
California Chill

€ 34,95 p/m²    

Uitstraling

5

Meest verkochte type kunstgras uit 2015, 2016 en 2017! Niet te onderscheiden van een echt gazon mede dankzij de grassprieten in verschillende lengtes.

Lees verder
Spr Lazy Florida
Lazy Florida

€ 44,95 p/m²    

Uitstraling

5

De Super Lazy Florida, de naam zegt alles al! Speciaal geselecteerd voor uw comfort en rust op uw onderhoudsvrije gazon.

Lees verder

Lees ook:

Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras?

Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras?

27-06-2018

Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras? Gras en Groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Voordelen van kunstgras laten leggen

Voordelen van kunstgras laten leggen

13-06-2018

Wat zijn de voordelen van kunstgras laten leggen? Gras en Groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Is valdemping noodzakelijk onder kunstgras?

Is valdemping noodzakelijk onder kunstgras?

01-06-2018

Is valdemping noodzakelijk bij kunstgras? Gras en Groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Nieuw assortiment 2018

Nieuw assortiment 2018

12-01-2018

Zacht, natuurlijk, dicht bezet en milieuvriendelijk. Zo laat het nieuwe kunstgras assortiment zich het beste omschrijven!

Lees verder
Hoe duurzaam is kunstgras?

Hoe duurzaam is kunstgras?

26-05-2017

België wordt steeds duurzamer. Het recyclen van materialen, beperken van uitstoot en vervuiling van het milieu is terecht een hot item. Past kunstgras in een duurzame tuin?

Lees verder
Wat zijn de grote voordelen van kunstgras?

Wat zijn de grote voordelen van kunstgras?

01-01-2017

De kunstgras branche is enorm in opkomst en groeit jaarlijkse met 25%. Waar komt deze populariteit vandaan? Lees in dit artikel over de grote voordelen van kunstgras!

Lees verder
Trampoline - juist op kunstgras!

Trampoline - juist op kunstgras!

21-07-2015

Daar waar kunstgras aan een ware opmars bezig is, lift de trampoline markt vrolijk mee.

Lees verder
Kunstgras en hooikoorts

Kunstgras en hooikoorts

22-05-2015

Hoe zit dat eigenlijk? Heb ik minder last van hooikoorts als ik kunstgras laat leggen?

Lees verder
Slijt mijn kunstgras door spelende kinderen?

Slijt mijn kunstgras door spelende kinderen?

15-05-2015

Veelal wordt gedacht dat kunstgras niet of nauwelijks aan slijtage onderhevig is. Dat is niet helemaal waar.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen