Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras?

Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras?

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 27-06-2018

Tonyo van Run

Gras en Groen Kunstgras heeft met 15 verschillende soorten een zeer ruim assortiment met grote onderlinge prijsverschillen. Waardoor ontstaan deze prijsverschillen bij het kunstgras? Lees hier meer over prijsverschillen en waardoor deze verschillen zijn ontstaan.

Waardoor ontstaan prijsverschillen bij kunstgras?

Wie op zoek gaat naar kunstgras wordt ongetwijfeld overvallen door de enorme variëteit aan kunstgras. Als u goed gaat kijken zult u al snel behoorlijke verschillen vinden op het gebied van prijs en kwaliteit. Voordat u het kunstgras daadwerkelijk aanschaft wilt u natuurlijk weten waardoor deze verschillen ontstaan.

Prijsverschillen bij kunstgras worden veroorzaakt door:

Herkomst van het kunstgras

Nederland is wereldwijd koploper op het gebied van kunstgras. Het kunstgras dat hier geproduceerd wordt oogt zeer natuurlijk en tijdens de productie worden zeer strenge Europese normen op gebied van milieu gehanteerd. Daardoor is het minder voordelig geprijsd dat het kunstgras uit bijvoorbeeld China. Het waarborgt wel de veiligheid, milieuvervuilende en giftige stoffen mogen immers niet toegepast worden!

Kwaliteit van garen en backing

Naast de herkomst van het kunstgras spelen ook de kwaliteit van het garen en de backing een rol in de prijs. Goedkopere varianten zijn minder flexibel. Het kunstgras voelt daardoor minder fijn aan en de backing is hard en stug. Maak voordat u kunstgras koopt dan ook altijd een vergelijk in deze kwaliteit. Goedkoop kunstgras is natuurlijk interessant voor uw portemonnee, maar u moet er ook jarenlang plezier van kunnen hebben.

Dichtheid en lengte vezel

Ook bij kunstgras van dezelfde kwaliteit kunnen grote prijsverschillen optreden. Dit heeft te maken met de dichtheid en lengte van de vezel. De vezels zijn bepalend voor de prijs. Des te meer vezel per m² gebruikt des te hoger de prijs per m². Gras en Groen Kunstgras heeft maar één kwaliteit, en toch lopen de prijzen per m² uiteen van € 24,95 tot € 49,95 p/m².

Aantal verschillende kleuren vezel

Wanneer er wordt afgeweken van het standaard proces en maatwerk wordt geleverd loopt de prijs verder op. Die vlieger gaat vrijwel altijd op en ook bij kunstgras. De meest natuurlijke soorten kennen veel verschillende kleuren en ook soorten vezel. Zo kan er bijvoorbeeld ook mosdraad in het kunstgras verwerkt zitten. Dit uit zich echter ook in de prijs, gelukkig krijgt u in de vorm van zeer natuurlijk ogend kunstgras er wel iets voor terug!

Wilt u de verschillen met eigen ogen aanschouwen?

Leuk al die verhalen over verschillende kleuren, lengtes en dichtheid, maar wat kunt u ermee? Het maken van een keuze voor een soort kunstgras doet u waarschijnlijk niet vanachter uw pc, laptop of tablet. Om de verschillen goed te kunnen laten zien hebben wij bij Gras en Groen een showtuin ingericht. In een keurig aangelegde showtuin liggen daar alle verschillende soorten kunstgras. Nergens kunt u zo’n goed vergelijk maken als in de buitenlucht, dezelfde situatie is waarin het kunstgras bij u thuis komt te liggen.

Wanneer kunt u in de showtuin terecht?

De showtuin van Gras en Groen Kunstgras is maandag tot en met zaterdag geopend. Op onze website vindt u meer informatie over de showtuin van Gras en Groen.

Lees ook:

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

14-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras komen leggen!

Lees verder
Creatief met kunstgras

Creatief met kunstgras

15-01-2019

Kunstgras als alternatief voor echt gras in de tuin kent iedereen natuurlijk, maar kun je er nog meer mee doen? Creatieve ideeën voor DIY projecten!

Lees verder
Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

05-12-2018

Betreding van kunstgras tijdens de vorst kan tot beschadigingen leiden. Lees hier waarom u betreding beter kunt vermijden.

Lees verder
Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras leggen in de winter

17-10-2018

Kunt u kunstgras laten leggen in de winter? Lees hier of het kan en waar u rekening mee dient te houden.

Lees verder
Kunstgras onderhoud in de herfst

Kunstgras onderhoud in de herfst

26-09-2018

Kunstgras is niet geheel onderhoudsvrij. Zeker in de herfst is het belangrijk dat u het onderhoud goed uitvoert. Lees hier wat u moet doen!

Lees verder
Top 3 best verkochte kunstgrassen - Gras en Groen

Top 3 best verkochte kunstgrassen - Gras en Groen

12-09-2018

Wilt u genieten van een onderhoudsvrij en altijd groen gazon in de tuin? Dit is de top 3 best verkocht kunstgras van Gras en Groen!

Lees verder
Van geel gras naar een altijd groen gazon

Van geel gras naar een altijd groen gazon

13-08-2018

Door de droogte is menig grasveldje verandert in een geel gazon. Gaat u dit herstellen of kiest u voor een altijd groen gazon?

Lees verder
Foam voor dakterras

Foam voor dakterras

08-08-2018

Kunstgras leggen op een dak? Gebruik speciaal foam voor een dakterras!

Lees verder
Waarom kunstgras invegen met kwartszand?

Waarom kunstgras invegen met kwartszand?

18-07-2018

Waarom kunstgras invegen met kwartszand? Gras en groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen