Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras?

Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras?

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 27-06-2018

Tonyo van Run

Gras en Groen Kunstgras heeft met 15 verschillende soorten een zeer ruim assortiment met grote onderlinge prijsverschillen. Waardoor ontstaan deze prijsverschillen bij het kunstgras? Lees hier meer over prijsverschillen en waardoor deze verschillen zijn ontstaan.

Waardoor ontstaan prijsverschillen bij kunstgras?

Wie op zoek gaat naar kunstgras wordt ongetwijfeld overvallen door de enorme variëteit aan kunstgras. Als u goed gaat kijken zult u al snel behoorlijke verschillen vinden op het gebied van prijs en kwaliteit. Voordat u het kunstgras daadwerkelijk aanschaft wilt u natuurlijk weten waardoor deze verschillen ontstaan.

Prijsverschillen bij kunstgras worden veroorzaakt door:

Herkomst van het kunstgras

Nederland is wereldwijd koploper op het gebied van kunstgras. Het kunstgras dat hier geproduceerd wordt oogt zeer natuurlijk en tijdens de productie worden zeer strenge Europese normen op gebied van milieu gehanteerd. Daardoor is het minder voordelig geprijsd dat het kunstgras uit bijvoorbeeld China. Het waarborgt wel de veiligheid, milieuvervuilende en giftige stoffen mogen immers niet toegepast worden!

Kwaliteit van garen en backing

Naast de herkomst van het kunstgras spelen ook de kwaliteit van het garen en de backing een rol in de prijs. Goedkopere varianten zijn minder flexibel. Het kunstgras voelt daardoor minder fijn aan en de backing is hard en stug. Maak voordat u kunstgras koopt dan ook altijd een vergelijk in deze kwaliteit. Goedkoop kunstgras is natuurlijk interessant voor uw portemonnee, maar u moet er ook jarenlang plezier van kunnen hebben.

Dichtheid en lengte vezel

Ook bij kunstgras van dezelfde kwaliteit kunnen grote prijsverschillen optreden. Dit heeft te maken met de dichtheid en lengte van de vezel. De vezels zijn bepalend voor de prijs. Des te meer vezel per m² gebruikt des te hoger de prijs per m². Gras en Groen Kunstgras heeft maar één kwaliteit, en toch lopen de prijzen per m² uiteen van € 24,95 tot € 49,95 p/m².

Aantal verschillende kleuren vezel

Wanneer er wordt afgeweken van het standaard proces en maatwerk wordt geleverd loopt de prijs verder op. Die vlieger gaat vrijwel altijd op en ook bij kunstgras. De meest natuurlijke soorten kennen veel verschillende kleuren en ook soorten vezel. Zo kan er bijvoorbeeld ook mosdraad in het kunstgras verwerkt zitten. Dit uit zich echter ook in de prijs, gelukkig krijgt u in de vorm van zeer natuurlijk ogend kunstgras er wel iets voor terug!

Wilt u de verschillen met eigen ogen aanschouwen?

Leuk al die verhalen over verschillende kleuren, lengtes en dichtheid, maar wat kunt u ermee? Het maken van een keuze voor een soort kunstgras doet u waarschijnlijk niet vanachter uw pc, laptop of tablet. Om de verschillen goed te kunnen laten zien hebben wij bij Gras en Groen een showtuin ingericht. In een keurig aangelegde showtuin liggen daar alle verschillende soorten kunstgras. Nergens kunt u zo’n goed vergelijk maken als in de buitenlucht, dezelfde situatie is waarin het kunstgras bij u thuis komt te liggen.

Wanneer kunt u in de showtuin terecht?

De showtuin van Gras en Groen Kunstgras is maandag tot en met zaterdag geopend. Op onze website vindt u meer informatie over de showtuin van Gras en Groen.

Lees ook:

Van geel gras naar een altijd groen gazon

Van geel gras naar een altijd groen gazon

13-08-2018

Door de droogte is menig grasveldje verandert in een geel gazon. Gaat u dit herstellen of kiest u voor een altijd groen gazon?

Lees verder
Foam voor dakterras

Foam voor dakterras

08-08-2018

Kunstgras leggen op een dak? Gebruik speciaal foam voor een dakterras!

Lees verder
Waarom kunstgras invegen met kwartszand?

Waarom kunstgras invegen met kwartszand?

18-07-2018

Waarom kunstgras invegen met kwartszand? Gras en groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Voordelen van kunstgras laten leggen

Voordelen van kunstgras laten leggen

13-06-2018

Wat zijn de voordelen van kunstgras laten leggen? Gras en Groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Is valdemping noodzakelijk onder kunstgras?

Is valdemping noodzakelijk onder kunstgras?

01-06-2018

Is valdemping noodzakelijk bij kunstgras? Gras en Groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Nieuw assortiment 2018

Nieuw assortiment 2018

12-01-2018

Zacht, natuurlijk, dicht bezet en milieuvriendelijk. Zo laat het nieuwe kunstgras assortiment zich het beste omschrijven!

Lees verder
Hoe duurzaam is kunstgras?

Hoe duurzaam is kunstgras?

26-05-2017

België wordt steeds duurzamer. Het recyclen van materialen, beperken van uitstoot en vervuiling van het milieu is terecht een hot item. Past kunstgras in een duurzame tuin?

Lees verder
Welk type kunstgras past het beste bij mijn tuin?

Welk type kunstgras past het beste bij mijn tuin?

17-04-2017

Hoe komt u erachter welk type kunstgras het beste past bij uw tuin? Wij geven u graag advies!

Lees verder
Wat zijn de grote voordelen van kunstgras?

Wat zijn de grote voordelen van kunstgras?

01-01-2017

De kunstgras branche is enorm in opkomst en groeit jaarlijkse met 25%. Waar komt deze populariteit vandaan? Lees in dit artikel over de grote voordelen van kunstgras!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen