Is valdemping noodzakelijk onder kunstgras?

Is valdemping noodzakelijk onder kunstgras?

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 01-06-2018

Tonyo van Run

Valdemping onder kunstgras verkleint de kans op blessures. Op openbare locaties is het zelfs verplicht vanaf een bepaalde valhoogte. Is valdemping onder kunstgras noodzakelijk voor uw toepassing? Lees verder voor meer informatie over valdemping onder kunstgras.

Wat is valdemping?

Wellicht heeft u nog nooit van valdemping gehoord. Voordat de noodzaak van valdemping onder kunstgras wordt besproken dus eerst even informatie over het product! Valdemping is een product gemaakt van gerecycled kunststof. Het doet wat de naam letterlijk zegt, het dempt de val. Het foam absorbeert de klap die gemaakt wordt door het vallen. Daardoor is de kans op letsel en blessures aanzienlijk kleiner en dat is een fijne gedachte!

Is valdemping onder kunstgras noodzakelijk?

Voor het creëren van een veilige speelplaats voor kinderen is valdemping in sommige gevallen noodzakelijk. Bij speeltoestellen in de openbare ruimte is het zelfs verplicht. In vaktermen gebruiken ze hiervoor de HIC valhoogte. Zodra de valhoogte groter is dan 60 cm is valdemping verplicht. In uw particuliere tuin is deze verplichting er niet. Wilt u zorgeloos in de tuin zitten terwijl uw kind aan het klauteren is of op de trampoline springt? Dan is het mogelijk wel verstandig.

Wanneer adviseert Gras en Groen valdemping?

Rondom enkele speeltoestellen die in de tuin staan adviseren wij valdemping te gebruiken.

Trampoline

Jaarlijks melden 4200 ouders zich met hun kind bij de spoedeisende hulp waarvan er uiteindelijk 380 opgenomen moeten worden. Ongelukken met trampolines kunnen leiden tot lelijke botbreuken en spelen op de trampoline moet dan ook niet onderschat worden. Natuurlijk ligt de oorzaak vaak in verkeerd gebruik maar u heeft vast geen tijd om de hele dag voor politieagentje te spelen.

Door de trampoline in te graven kan de valhoogte al verkleind worden, valdemping rondom de trampoline verkleint het risico nog verder. Als de trampoline ingegraven is ontbreekt de noodzaak toch is het op zijn minst het overwegen waard!

Schommel en klimrek

Heeft u een schommel of klimrek op het kunstgras staan? Dan adviseren wij altijd om valdemping toe te passen. Dit hoeft bij lange na niet overal, maar in zwaairichting van uw schommel zeker wel. Het is een kleine investering die mogelijk grote problemen voorkomt.

Sport- of hockeyveld

Wilt u met kunstgras een klein sportveld aanleggen in de tuin? Ook dan kan valdemping toegepast worden. Niet erg noodzakelijk of gebruikelijk maar in opdracht van de overheid passen wij het wel steeds vaker toe. Met grote puzzelstukken kan het volledige oppervlak eenvoudige wijze dichtgelegd worden.

Welke valdemping heeft u nodig?

De dikte van de valdemping is afhankelijk van de valhoogte. Logisch want hoe groter de val hoe groter de klap.

Valhoogte Dikte valdemping
120 cm 25 mm
170 cm 35 mm
200 cm 45 mm
260 cm 70 mm
300 cm 90 mm

Wilt u ook veilig kunstgras is uw tuin?

Valdemping kan de oplossing bieden om uw tuin om te toveren tot een veilige speelplaats. Wilt u uw kinderen zorgeloos buiten laten spelen op het kunstgras? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan. U ontvangt binnen 24 uur een offerte passende bij uw aanvraag incl. valdemping. Naar wens komen onze medewerkers vooraf uw tuin inmeten zodat wij zeker zijn dat valdemping van de juiste dikte wordt toegepast!

Lees ook:

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

14-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras komen leggen!

Lees verder
Creatief met kunstgras

Creatief met kunstgras

15-01-2019

Kunstgras als alternatief voor echt gras in de tuin kent iedereen natuurlijk, maar kun je er nog meer mee doen? Creatieve ideeën voor DIY projecten!

Lees verder
Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

05-12-2018

Betreding van kunstgras tijdens de vorst kan tot beschadigingen leiden. Lees hier waarom u betreding beter kunt vermijden.

Lees verder
Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras leggen in de winter

17-10-2018

Kunt u kunstgras laten leggen in de winter? Lees hier of het kan en waar u rekening mee dient te houden.

Lees verder
Kunstgras onderhoud in de herfst

Kunstgras onderhoud in de herfst

26-09-2018

Kunstgras is niet geheel onderhoudsvrij. Zeker in de herfst is het belangrijk dat u het onderhoud goed uitvoert. Lees hier wat u moet doen!

Lees verder
Top 3 best verkochte kunstgrassen - Gras en Groen

Top 3 best verkochte kunstgrassen - Gras en Groen

12-09-2018

Wilt u genieten van een onderhoudsvrij en altijd groen gazon in de tuin? Dit is de top 3 best verkocht kunstgras van Gras en Groen!

Lees verder
Van geel gras naar een altijd groen gazon

Van geel gras naar een altijd groen gazon

13-08-2018

Door de droogte is menig grasveldje verandert in een geel gazon. Gaat u dit herstellen of kiest u voor een altijd groen gazon?

Lees verder
Foam voor dakterras

Foam voor dakterras

08-08-2018

Kunstgras leggen op een dak? Gebruik speciaal foam voor een dakterras!

Lees verder
Waarom kunstgras invegen met kwartszand?

Waarom kunstgras invegen met kwartszand?

18-07-2018

Waarom kunstgras invegen met kwartszand? Gras en groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen