Kunstgras Turnhout

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Turnhout? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als grasgazon is razend populair, ook bij u in Turnhout. Dit heeft te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat de soorten kunstgras van Gras en Groen hebben. Het is altijd groen, vraagt zeer weinig onderhoud. Zo houdt u meer vrije tijd over voor hobby, of om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt. Verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is zelfs te vinden in het stadscentrum van Turnhout. Zo hebben wij een project aan de Driezenstraat afgerond. De tuinen zijn erg schaduwrijk, een echt grasgazon is daardoor lastig mooi en mosvrij te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Turnhout heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Turnhout

Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Turnhout, vindt u Gras en Groen Kunstgras onder andere in: Tuinwijk, Stokt, Wieltjens, Heizijde, Leemseinde, Melkhoek, Blijken, Dijkzijde, Papenbrugge, Kruisberg, Eyssels, Schorvoortberg, Parkwijk en Zevendonk, Verloren Kost en Kapelhof.

Algemene informatie Turnhout

Turnhout is een stad in het noorden van België gelegen in de provincie Antwerpen. De stad telt circa 43.000 inwoners en noemt zich de hoofdstad van de Kempen. In de late middeleeuwen was Turnhout een centrum voor het weven vanen de handel in (bed)linnen. Begin van de 19e eeuw werden deze industrieën verdrongen door de papierindustrie, tot op vandaag behouden gebleven met verschillende grafische en logistieke bedrijven waaronder Cartamundi, de wereldleider van speelkaarten.

Kunstgrasvelden in Turnhout

Naast het groen, dat u vindt in het Turnhouts Vennengebied en rondom de stad in weidelandschappen en natuurgebieden, beschikt Turnhout nog over ander groen om doorheen te wandelen. Zo zijn er de volgende routes: “Het Looypad” vanaf Nieuwe Kaai, “Het doolhof” vanaf manege Casteleyn, “de Kampheide” vanaf camping Baalse Hei en “de Winkelsbroek” vanaf de kerk van Zevendonk en kunt u ook een klein ommetje maken in het Stadspark.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van het Stadsparkstadion, (dat de thuisbasis van KFC Turnhout is) en op velden van voetbalverenigingen als FC White Star Schorvoort en KTSK Hand in Hand. Maar veel voetbalverenigingen, Hockeyclub Taxandria, en sommige tennisverenigingen als de Turnhoutse TV, TC Bremt, TC Taxandria VZW en Windekin Sport, spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Turnhout ook ideaal!

Grondsoorten in Turnhout

De bovenste bodemlaag van Turnhout bestaat overwegend uit zand of zandleem. Slechts sporadisch is pure leem of klei in de bovengrond te vinden. Mocht uw bodem toch te veel leem of klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te leggen, maar daarna heeft u wel deze voordelen: Het aanleggen van kunstgras van Gras en Groen Kunstgras geeft u de volgende voordelen:

Nieuwbouwwijken in Turnhout

Nieuwbouwproject Graatakker

Graatakker is gelegen te in het hartje van Turnhout vlakbij winkels, scholen en openbaar vervoer. Ideaal voor jong en oud. Het project omvat o.a. instapklare appartementen en woningen. De woningen, met ruime leefruimte met open keuken, beschikken over een private tuin, terras en berging. Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met oplopende staffelkortingen. Deze gaan u en uw buurtbewoners veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Het Hellegat

Het Hellegat is een nieuwe woonbuurt met instapklare nieuwbouwwoningen. Met speelse architectuur. Ondanks de uitstekend geïsoleerde, maar individuele gevels vormt het project toch een harmonieus geheel.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u ook graag gras en groen in uw tuin zien, maar zonder onderhoudswerk en -kosten? Denk dan aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Het Heyken

De verkaveling "Het Heyken" ligt centraal in de vallei van de Aa, 1,5 km. Ten zuidoosten van het centrum. Hier zijn diverse vrije bouwkavels te koop, waarop u wellicht uw droomhuis gaat bouwen. Dan kunt u misschien uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras
kunstgras

Kunstgras leggen Turnhout

U heeft de keuze gemaakt voor kunstgras in uw tuin in Turnhout. Deze keuze wordt steeds vaker gemaakt, kunstgras is dan ook een enorm populair product voor toepassing in de tuin. Deze stijgende populariteit heeft te maken met de enorme ontwikkeling die het kunstgras heeft doorgemaakt. Kunstgras zag er een aantal jaren geleden nog erg nep uit en ging al snel plat liggen. Tegenwoordig is het bijna niet meer van echt te onderscheiden en blijft het dankzij de c-shape lang overeind staan. Zodra het plat begint te liggen is het eenvoudig op te borstelen en heeft het direct weer de gewenste uitstraling.

Voordelen van kunstgras in Turnhout

Het kunstgras van Gras en Groen voldoet niet alleen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen, het heeft daarbij ook nog eens vele voordelen ten opzichte van andere ondergronden.

Kunstgras laten leggen in Turnhout

Kunstgras heeft, mits goed aangelegd, een levensduur van minimaal 10 jaar. De aanleg kunstgras kunt om die reden het beste over laten aan echte specialisten. Gras en Groen Kunstgras kan het kunstgras bij u in Turnhout op een perfecte wijze aanleggen. Een perfecte uitstraling, naadloos verlijmen en een lange levensduur zijn daardoor gegarandeerd.

Ondergrond voor kunstgras in Turnhout

Voor een perfecte aanleg van kunstgras is een gedegen ondergrond van groot belang. Een ondergrond die voldoende waterdoorlatend is, waterpas ligt en voldoende stabiliteit geeft zorgt ervoor dat het kunstgras bij u in Turnhout geheel aan uw wensen tegemoet komt. De ondergrond die door Gras en Groen Kunstgras wordt aangelegd zal voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

Kunstgras leggen in Turnhout

Na het verzorgen van de juiste ondergrond kan het kunstgras bij u in Turnhout worden gelegd. Om te voorkomen dat betreding van het kunstgras verzakkingen in de ondergrond veroorzaakt, wordt er eerst drukverdeeldoek uitgerold. Drukverdeeldoek wordt ook wel geo-textiel genoemd en verdeeld de belasting over een groter oppervlak. Voetstappen laten daardoor geen afdrukken achter, het oppervlak blijft daardoor vlak en vrij van oneffenheden. Over deze laag drukverdeeldoek wordt het kunstgras uitgerold.

Nadat delen naadloos worden verlijmd kan het kunstgras op maat worden gesneden. Met behulp van een stanleymes worden randen netjes afgewerkt en komt het kunstgras mooi opgesloten te liggen tussen bestrating en kantopsluiting. Tijdens het uitrollen van het kunstgras in uw tuin in Turnhout wordt er rekening gehouden met de vleug. Net als tapijt heeft kunstgras een vleug, het is het mooiste wanneer u in de vleug kijkt. Deze wordt normaal gesproken dan ook naar de woning toe gelegd.

Kunstgras invegen met kwartszand

Nadat alles netjes is afgewerkt wordt het kunstgas ingeveegd met kwartszand. Dit doen onze medewerkers om een tweetal redenen. Allereerst zorgt het kwartszand ervoor dat de vezels van het kunstgras beter overeind blijven staan. Het kunstgras behoud daardoor langer de gewenste uitstraling en kan ook eenvoudig weer opgeborsteld worden. Wanneer het kunstgras na verloop van tijd weer plat komt te liggen veegt u het kwartszand weer tegen de vezels in waardoor het er weer mooi bij komt te liggen.

Wilt u stap voor stap uitleg bij hoe wij bij u in Turnhout kunstgras leggen? Dat kan op de pagina kunstgras leggen wordt dit stap voor stap beschreven. Middels een aantal video's die wij hebben gemaakt, kunt u ook zien hoe deze stappen worden uitgevoerd. Hieronder kunt u zien hoe een kunstgras gazon in Empel, een woonplaats bij Den Bosch, is gelegd.

Prijzen kunstgras leggen Turnhout

De prijzen voor het leggen van kunstgras zijn gebaseerd op de werkzaamheden die onze medewerkers dienen uit te voeren. Dit hangt af van zowel het aantal vierkante meters als van de hoeveelheid werk. Het daadwerkelijk leggen van kunstgras bij u in Turnhout kunt u het beste aan onze medewerkers over laten, een aantal voorbereidingen zou u zelf kunnen uitvoeren. Hieronder vindt u een overzicht van prijzen, wilt u het totale overzicht zien? Ga dan naar kunstgras prijzen op onze website.Top 3 kunstgrasproducten

Chicago Vibe
Chicago Vibe

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

Geen kunstgrassoort zo fraai donkergroen als de Chicago Vibe. Het ideale kunstgras voor degene die houdt van de uitstraling van een perfect onderhouden gazon!

Lees verder
Orlando Green
Orlando Green

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling

5

De kunstgrassoort Orlando Green heeft speciale vezels die gevormd zijn als een W. Deze vorm zorgt voor extra stevigheid waardoor de sprietjes prachtig overeind staan!

Lees verder
San Francisco Ace
San Francisco Ace

€ 42,95 p/m²    

Uitstraling

5

Nieuw: San Francisco Ace! Drie verschillende typen vezels in een schitterende samenstelling van kleuren. Perfect vol met zeer natuurlijke uitstraling!

Lees verderStalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Kunstgras leggen Hoogstraten

Kim


5

"Alles verliep vlotjes, vriendelijke en behulpzame werknemers."

Lees verder
Overzicht

Zet de eerste stap richting een kunstgras gazon

Een kunstgras gazon kan al binnen 14 dagen bij u thuis worden gerealiseerd. Wilt u kunstgras van Gras en Groen? Bezoek dan onze showtuin, vraag stalen aan of bekijk online ons assortiment. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde soort kunstgras vraagt u een offerte aan. Het is daarvoor wel handig om de maten van uw gazon bij de hand te hebben. Mocht u akkoord geven op de vrijblijvende offerte, dan kunnen de werkzaamheden binnen 14 dagen worden uitgevoerd.

Ons kunstgras voldoet aan de volgende eisen:


Afgeronde projecten in Turnhout

  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde
  • Kunstgras leggen Schilde

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen